• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yurtdışından alışveriş yapanlar

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
BugüNe kadar yurtdışından birçok şey aldm cilt bakım ürünleri..ebaydan aldm ve geldiler geçenlrrde amazondan aldığım jelim gelmedi gümrüğe tskıldı aradm cilt ürünlerinin ülkeye grmesi yasak dediler ve geri yollandı.arkadaşlar bu jel türkiyede yok ve bunsuz ben bir hiçim. Acaba gümrüğe takılma nedeni amazondan mı almam?ebaydan alırsam gelir mi? Yardım lütfen

BugüNe kadar yurtdışından birçok şey aldm cilt bakım ürünleri..ebaydan aldm ve geldiler geçenlrrde amazondan aldığım jelim gelmedi gümrüğe tskıldı aradm cilt ürünlerinin ülkeye grmesi yasak dediler ve geri yollandı.arkadaşlar bu jel türkiyede yok ve bunsuz ben bir hiçim. Acaba gümrüğe takılma nedeni amazondan mı almam?ebaydan alırsam gelir mi? Yardım lütfen
İkisi de değil. Gümrükçüler canları isteyince tutuyorlar öyle. İsminizi yazmışlardır bir kenara, başkasının adına isteyin geçer muhtemelen gümrükten.

Oyle bir sey yok, kafalarina gore uydurmuslar.

Ilac veya yiyecek olsa bir noktaya kadar anlarim ama kozmetik ne alaka Allah askina? Rezalet resmen.

Bazilari begendikleri urunu alikoyuyorlar diye duymustum bende.Bir de makyaj malzemelerinde de kisitlama var diye biliyordum...

Kozmetik yasağı/sınırlaması var bir kaç yıldır...

bir de 75£ veya 100$dan daha pahalıysa gümrüğe takılma ihtimali var ama jelin o kadar pahalı olduğunu düşünmüyorum

Amazon yerine ebaydan takipsiz sipariş ver. Amazondaki satıcılar kargo pakedi üzerine amazon stickerı yapıştırdıkları için bizim gümrükçüler Amazon'u görür görmez refüze ediyorlar.Ben her kozmetik alışverişimi yurtdışından yaparım ebay'da hiç fire yaşamadım ki haftada 8-10 paket gelir bana ama maalesef Amazon'dan aldığım tıp kitabını bile geri yolladılar.

Bu jelin adını merak ettim bende, eğer başarılı bir şeyse bende bakayım.

Kozmetik ürün sipariş edemiyoruz artık maalesef yurtdışından. Kozmetik ürün/cep telefonu/sigara/alkol hepsi yasak. Daha önce geldiyse şansınıza gelmiştir. Eskiden ne güzel ucuz ucuz alıyorduk, şimdi zincir kozmetik mağazalarını zengin ediyoruz.
Sorun yaşamamak için paket tutarınız küçük olsun mesela 40-50 euroyu geçmeyin, güvenilir sitelerden alışveriş yapın. Yine de gümrükçülerin insafina kalıyoruz her seferinde.

Bazilari begendikleri urunu alikoyuyorlar diye duymustum bende.Bir de makyaj malzemelerinde de kisitlama var diye biliyordum...

Herseye sinir koyuyolar.
Uzerine deli gibi vergi koyup uzerimizden zengin olmak icin sanirim.
Hadi insan sagligi filan falan desem, Cin'den getirilen toksik madde dolu ayakkibalari Turkiye de dolasima sokmazlardi. Ya da neyle yapildigi belirsiz Cin mali oyuncaklari.

Hele yurtdisindan geldigimizde kendimize ait olan telefonunu kullanamamk, uzerine bir de bir ton para odemek baya can sIkici.
Tiksirana kadar soysunlar bizi.

Herseye sinir koyuyolar.
Uzerine deli gibi vergi koyup uzerimizden zengin olmak icin sanirim.
Hadi insan sagligi filan falan desem, Cin'den getirilen toksik madde dolu ayakkibalari Turkiye de dolasima sokmazlardi. Ya da neyle yapildigi belirsiz Cin mali oyuncaklari.

Hele yurtdisindan geldigimizde kendimize ait olan telefonunu kullanamamk, uzerine bir de bir ton para odemek baya can sIkici.
Tiksirana kadar soysunlar bizi.
Bende mesela bu cinden gelen hersey dandik sagliksiz haberlerini pek inandirici bulmuyorum acikcasi.insanlar aradaki fiyat farkini gordukce ordan alisveris yapmaya basladilar ve bu da bazilarinun hosuna gitmedi bana sorarsaniz.Fiyatlari gorunce hakkaten deliriyorum burdan misli vererek aldiklarima...:KK17:

Ürün ne ki merak ettim bende çok merakliyimdir guzelliğime :))

Kozmetik ürün sipariş edemiyoruz artık maalesef yurtdışından. Kozmetik ürün/cep telefonu/sigara/alkol hepsi yasak. Daha önce geldiyse şansınıza gelmiştir. Eskiden ne güzel ucuz ucuz alıyorduk, şimdi zincir kozmetik mağazalarını zengin ediyoruz.
Sorun yaşamamak için paket tutarınız küçük olsun mesela 40-50 euroyu geçmeyin, güvenilir sitelerden alışveriş yapın. Yine de gümrükçülerin insafina kalıyoruz her seferinde.
Ha bir de aliexpress vs gibi yerlerden aldiginizda saticiya kozmetik olmadigina dair bir not yazmasini isterseniz icine bakmadan gonderiyorlarmis.tabi yaparlar mi o da mechul:)

Bende mesela bu cinden gelen hersey dandik sagliksiz haberlerini pek inandirici bulmuyorum acikcasi.insanlar aradaki fiyat farkini gordukce ordan alisveris yapmaya basladilar ve bu da bazilarinun hosuna gitmedi bana sorarsaniz.Fiyatlari gorunce hakkaten deliriyorum burdan misli vererek aldiklarima...:KK17:

Ucuz etin yahnisi olayi.
Cok ucuza satilan bir urun de kalite kontrol o kadar olur.
Adam ne diye kaliteli malzeme kullansin ucuza satacagi malzemeyi.
Ozellikle cocuk oyuncaklari.
Kullandiklari boyalarda agir metaller olabiliyor.
Hele de denetimi yapilmadiysa, kolayca bir ulke aliyorsa ucuz neyse ona kaciliyor.
Burda bile kac sene once (ABD) fisher price toplatmak zorunda kalmisti bazi oyuncaklari, agir metal tespit edildigi icin.

Ama o fiyat farkinda haklisiniz.
Benzer bir seyi kimse yuksek fiyata almak istemez.

Ha bir de aliexpress vs gibi yerlerden aldiginizda saticiya kozmetik olmadigina dair bir not yazmasini isterseniz icine bakmadan gonderiyorlarmis.tabi yaparlar mi o da mechul:)

Sipariş esnasında üzerine "gift" notu düşmelerini istemek lazım. Ticari olmadığını düşünürlerse bakmayabiliyorlar.
Böylece sorun çıkma olasılığını azalmış oluyoruz =)

Sipariş esnasında üzerine "gift" notu düşmelerini istemek lazım. Ticari olmadığını düşünürlerse bakmayabiliyorlar.
Böylece sorun çıkma olasılığını azalmış oluyoruz =)
Evet benim genelde gift olarak geliyor,fiyat olarak da 5 dolari gecmiyor deger kisminda:)o yuzden de simdiye kadar hic sorun yasamadim...;)

Ucuz etin yahnisi olayi.
Cok ucuza satilan bir urun de kalite kontrol o kadar olur.
Adam ne diye kaliteli malzeme kullansin ucuza satacagi malzemeyi.
Ozellikle cocuk oyuncaklari.
Kullandiklari boyalarda agir metaller olabiliyor.
Hele de denetimi yapilmadiysa, kolayca bir ulke aliyorsa ucuz neyse ona kaciliyor.
Burda bile kac sene once (ABD) fisher price toplatmak zorunda kalmisti bazi oyuncaklari, agir metal tespit edildigi icin.

Ama o fiyat farkinda haklisiniz.
Benzer bir seyi kimse yuksek fiyata almak istemez.
Onlar bi tarafa benim turkiyede satista gordugum cogu urun yurtdisinda da satiliyor 3 de 1fiyatina.onlar zehirliyse bunlarin ne isi var burda diyesi geliyor da insanin:)hadi neyse...;)

Back