Yurtdışında yüksek lisans

vincentvega

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2014
26
4
Merhabalar. Yurtdisinda yüksek lisans yapanlar deneyimlerini paylaşabilir mi acaba? Bu tarz plan yapan arkadaşlara belki yardımcı olur. Ortalama vs gibi akademik geçmişiniz nasıldı? Yaşam/eğitim ücretleri ne kadar? Farklı bir ortamda aileden uzak kalmak yıpratıcı mı? Ya da aklınıza gelen eklemek istediğiniz her şey 😅

Merhabalar. Yurtdisinda yüksek lisans yapanlar deneyimlerini paylaşabilir mi acaba? Bu tarz plan yapan arkadaşlara belki yardımcı olur. Ortalama vs gibi akademik geçmişiniz nasıldı? Yaşam/eğitim ücretleri ne kadar? Farklı bir ortamda aileden uzak kalmak yıpratıcı mı? Ya da aklınıza gelen eklemek istediğiniz her şey 😅

Yurtdışında YY yapmadım, ben de düşünüyorum. Fakat Erasmustayken Avrupa'da eğitim alma şansına sahip oldum, aman Allahım dedim ben Türkiye'de okumamışım.

Sistem farklı, işleyiş farklı, anlatım farklı var oğlu da var. Neyse hadi ben kalsam yine Türkiye'de o dersleri veririm de YY çok çok ciddiye alınacak bir mesele. Öncelikle oraya belli bir GANO ile gidiyorsun 3+, dil ve IELTS vs varsa daha kolay, gireceğin mülakatta fark atman lazım e bu da dilinin iyi olmasıyla alakalı bir durum. Kazandın diyelim, dersleri her gün takip etmen gerek, normal bir Avrupalı vatandaştan 2 katı daha fazla çalışmak zorundasın. Aksi olursa hem paran, hem zamanın yanar.

Not ortalaması 3ün altındaysa hiç mi şans yok peki 😥 neyse param yanmaz en azindan iyi tarafından bakayım olaya 😅

Çoğu yer 3 altı çok kabul etmiyor, YY lisans şartlarına bakarsanız bunu görürsünüz. Ha yine de şansınız var tabii, IELTS, TOEFL gibi uluslararası dil sınavlarından biraz fark atarsanız GANO açığını kapatabilirsiniz.

Yani 3 dönemim kaldı umarım 3e çıkarırım. Ya da 3e yakın olursa bir şekilde çalışarak yabancı dille açığımı kapatırım belki 🤷🏻‍♀️. Çok teşekkürler cevabınız için

Yani 3 dönemim kaldı umarım 3e çıkarırım. Ya da 3e yakın olursa bir şekilde çalışarak yabancı dille açığımı kapatırım belki 🤷🏻‍♀️. Çok teşekkürler cevabınız için

Elinizden geldiğince yükseltmeye bakın. Kredisi yüksek dersleri AA, en düşük AB ile vermeye çalışın, imkan varsa fazladan ders alabilirsiniz.

Ben Norveç'te yeniden lisans okuyorum.. Eşim de yüksek lisans yaptı.. Not ortalaması da da önemli tabii ki. Ancak yabancı dile olabildiğince ağırlık vermek gerek bence.. Şimdiden başarılar düşünen herkese.. Norveç ile ilgili sorular olursa yardımcı olmaya çalışırım..

Ben Norveç'te yeniden lisans okuyorum.. Eşim de yüksek lisans yaptı.. Not ortalaması da da önemli tabii ki. Ancak yabancı dile olabildiğince ağırlık vermek gerek bence.. Şimdiden başarılar düşünen herkese.. Norveç ile ilgili sorular olursa yardımcı olmaya çalışırım..
Çok teşekkürler cevabınız için 😊 ilk aklıma gelen şey yabanci dil oldu, ingilizce yetiyor mu, yoksa ülke dilini mi konusmak gerekiyor?

X