yurtdisinda yasayanlar nelerden sikayetci.paylasalim

devrimc66

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2008
3.756
19
yurtdisinda yasayipta nelerden sikayet ve rahatsiz oldugumuz durumlari paylasalimmi kizlar...

bu her yönden olabilir..mesela türkiyeye akraba ziyaretlerinde...veya tatilde nelerlen karsilasiyorsunuz ve neden rahatsizlik duyorsunuz..

yurtdisinda ne gibi özlemler cekiyorsunuz..veya nelerden sikayetcisiniz...

ben sadece ailemi ozluyorummm:KK43:((...onun disinda memleket bu ozlenmez mi,sonucta dogup buyudugun yer...havasini ,kokusunu,ruzgarinin esisini ozluyorsun illakii...onun disinda pek bisey yok sanirimmm...

bende yaziyim birseyler icimde kalmasin..

türkiyeye gecen sene gittigimizde esimle yanliz biryere cikamadim...en az 10 kisi takilir pesimize..carsiya gideriz cümbül cemat...denize gideriz yine ayni.. esimin yiyenine iyi bayan kuaför nerde var diye sorarim...yerini söyler .. ha gitmisken bende geleyim..benden izin almadan..eltimede sorar sende gel beraber gidelim diye...sonra vazgectim tabi..yine takilirdi pesime 4-5 kisi.....4 hafta kalacaktik sözde 2 hafta icinde geldik...3 günde zaten yollarda gecti gidip gelirken arabaylan gittiyimiz icin...birdaha kolay kolay gitmem istanbula..8 sene sonra bi vatanimin hasretini gideriyim dedim burnumdan getirdiler...8 senedir türkiyeyi görmemistim..:a015:

baklava ,evet aslinda tam da senin dedigin gibi oluyor ama ben art niyet armaiyorum insanlarda...cunku zaten aileni gormeye gidiyorsun..ee gitmisken beaber zaman gecirmek te iyi oluyor...ama tabi yanliz kalmak istedigin zamanlarda da ,istegini belirtirsen sorun cikmaz diye dusunuyorum.....ya da ikinci cozum olarak tatilin bir kismini ailelenle,bir kisminida esinle yanliz geciebilecegin bir tatil yeri secmek olabilir....amakendi adima konusursam..o kadar sene sonra ailemi ziyaret ettigimde onlarla zaman gecirmek hosuma gider....sadece son gittigimde rahatsiz oldugum tek sey ..babamin cok mudahale etmesiydi:))))...

alamanci tabirine sinir oluyorum..
amaaan alamancilar var,onlarin parasi coktur onlar ödesin hesabi gibi meselaa...
parayi sokaktan süpürdügümüzü sananlar var sanirim boshayallersmile

Vallaha ben sunu bilir sunu söylerim.

Biz gurbetcilerin dilinden gurbetciler anliyor, cogunlukla türkiyedeki es dost akrabadan ne anlayis bekleyebilirsiniz nede herhangi konuda bir destek veya yardim.

Bircogu yolunacak kaz gibi görüyor kendi canini kanini.

Senin burda 3 vardiye fabrika köselerinde disinden tirnagindan artirip aldigin evde akrabalar bes kurus kira vermeden sere serpe oturur.

Cümbür cemat biryerlere gidilir yenilir icilir ama kimsenin eli cebine girmez, almanci kardes bir zahmet hesaplar senden, almancisin sana koymaz misali.

Cocuklarinin üstüne basina birseyler almaya kalkarsin, bir bakarsinki ya teyzen ya teyzenin cocuklari yada baska hisim akraba"Ay bizimkilerinde ceketi cok, suyu yok buyu yok" hadi git sende gülsüm teyzen sanada birseyler alsin deyip 3-5 cocuk takarlar pesine, ama sormazlar durumun varmi?

Canin birsey ceker alip yiyemezsin, cünkü yemeye kalkarsan 10 kisiye birden alman gerekecek.

Derdini anlatamazsan, sen ah desen onlar ah ah ah diye aglasip beynini yerler resmen.

En güzelimi ne samin sekeri ne arabin yüzü, Tatilmi yapmak istiyorsunuz gidin otele kardesim.
Ne arkabalik kalmis nede dostluk, bu araba almanciysan birde tamamen bu sifatlara uzaksin zaten.

Kendinize iyi bakin

Vallaha ben sunu bilir sunu söylerim.

Biz gurbetcilerin dilinden gurbetciler anliyor, cogunlukla türkiyedeki es dost akrabadan ne anlayis bekleyebilirsiniz nede herhangi konuda bir destek veya yardim.

Bircogu yolunacak kaz gibi görüyor kendi canini kanini.

Senin burda 3 vardiye fabrika köselerinde disinden tirnagindan artirip aldigin evde akrabalar bes kurus kira vermeden sere serpe oturur.

Cümbür cemat biryerlere gidilir yenilir icilir ama kimsenin eli cebine girmez, almanci kardes bir zahmet hesaplar senden, almancisin sana koymaz misali.

Cocuklarinin üstüne basina birseyler almaya kalkarsin, bir bakarsinki ya teyzen ya teyzenin cocuklari yada baska hisim akraba"Ay bizimkilerinde ceketi cok, suyu yok buyu yok" hadi git sende gülsüm teyzen sanada birseyler alsin deyip 3-5 cocuk takarlar pesine, ama sormazlar durumun varmi?

Canin birsey ceker alip yiyemezsin, cünkü yemeye kalkarsan 10 kisiye birden alman gerekecek.

Derdini anlatamazsan, sen ah desen onlar ah ah ah diye aglasip beynini yerler resmen.

En güzelimi ne samin sekeri ne arabin yüzü, Tatilmi yapmak istiyorsunuz gidin otele kardesim.
Ne arkabalik kalmis nede dostluk, bu araba almanciysan birde tamamen bu sifatlara uzaksin zaten.

Kendinize iyi bakin
tamamen dogrulari yazmisin..birilerine sürekli para harcamaktan biz kendimize harcayamadik..havamizi aldik geldik..zaten birdahaki sefere dedigin gibi otelde kalacagiz..bu devirde akrabalik gercekten ölmüs...

Son düzenleme:
akraba mi :) akraba oldugumuzu bi biz zannediyoruz..onlar ise menfaat ve dedikodu pesinde
bizi uzayli gibi görüyolar.. para pul onlarda hava onlarda gibisinden.. cogundan iki cift samimi söz duyamiyoruz.
ama biz oldugumuz gibi dogaliz ve onlarin tabiriyle safiz..
enazindan benim cevremdeki akrabalar böyle.. uzak dursunlar..

ilk basta kisin sogugundan sikayetciyim
-15 -20 varan soguklar beni asiri derecede olumsuz etkiliyor
onun disinda tekstil modasinin trde kine göre cok geride kalmis olmasi hic güzel degil
burada yarim yamalak türkce konusan türklerden memnun degilim
almanlarin robotlasmis hayatlarini bizide dahil etmeye calismalarindanda memnun degilim
ama coktaannn dahil oldum bile

senenin nerdeyse 9 ayi berbat hava,gri gökyüzü ,soguk...yaz ayinda bile yaninda semsiyeni,hirkani tasimak zorunda olmak:84:

o yüzden mi buraya geldiğinde dötlerini açası geliyor almancıların :) ya sözlerime alınmayın kayınvalidem görümcem eşimin enrdeyse tüm akrabası almanyada ve eşim bilgisayar mühendisi yılbaşındna sonra bizimde gitme gibi bir düşüncemiz var bende oalcağım bir almancı hatta almancı gelin :KK43:

sizleri okuyarak fikir edinmeye çalışyıroum bazıalrı heveslendiriyor bazıalrı nefret ettiriyor korkutuyo kafam çok karmaşık :)

o yüzden mi buraya geldiğinde dötlerini açası geliyor almancıların :) ya sözlerime alınmayın kayınvalidem görümcem eşimin enrdeyse tüm akrabası almanyada ve eşim bilgisayar mühendisi yılbaşındna sonra bizimde gitme gibi bir düşüncemiz var bende oalcağım bir almancı hatta almancı gelin :KK43:

sizleri okuyarak fikir edinmeye çalışyıroum bazıalrı heveslendiriyor bazıalrı nefret ettiriyor korkutuyo kafam çok karmaşık :)

bu mesajini okuyunca ..kusura bakilmasin ama sonradan görmenin biri aklima geldi..buz gibi havada mini etek giymeler..ben kalin sicak montumu giynirim hanfendi kis ortasinda görüntüsü bozulmasin diye incecik birsey alir üzerine daha neler neler..görgüsüzlükleri anlatmakla bitmez...kendiside cok mütevazi bir kasabadan geldi ve cok masum mütevazzi görünüyordu buraya geldi ne oldum delisi oldu..kimseyi beyenmez oldu..havasindan yanina bile yaklasilmiyor,,o yüzdende yaklasmiyorum yanina zaten kontagimi kestim cok sükür..ben ona yetisemem,,sehirin ismini söylemeyimde rezil olmasin hemserilerim..:KK17:
yani türkiyeden geldi almanyaya gelin olarak:KK25:

Son düzenleme:
Öncelikle su almanci tabirinden nefret ediyorum üstelik henüz 2 senedir almanya da yasiyor olmama ragmen..

Seyyal arkadasim kullandigin terim bence hic hos degil, kayinvalden ile görümcenden bahsetmek istiyorsan "almancilarin" diye bir genelleme yapman dogru bir davranis degil, nedendir bir türlü anliyamiyorum nicin baska insanlarin ne giydigini ne yedigini kendimize dert ediyoruz ki!!

Baskalari ne giyerse giysin, ister mini etek giyer ister askili bluz ne hikmettirse insanlarin icine dert olup uykularini bile kaciriyor o niye bunu giydi, öteki niye böyle giyinmis diye düsünmek, sonucta her koyun kendi bacagindan asilir...

Öncelikle su almanci tabirinden nefret ediyorum üstelik henüz 2 senedir almanya da yasiyor olmama ragmen..

Seyyal arkadasim kullandigin terim bence hic hos degil, kayinvalden ile görümcenden bahsetmek istiyorsan "almancilarin" diye bir genelleme yapman dogru bir davranis degil, nedendir bir türlü anliyamiyorum nicin baska insanlarin ne giydigini ne yedigini kendimize dert ediyoruz ki!!

Baskalari ne giyerse giysin, ister mini etek giyer ister askili bluz ne hikmettirse insanlarin icine dert olup uykularini bile kaciriyor o niye bunu giydi, öteki niye böyle giyinmis diye düsünmek, sonucta her koyun kendi bacagindan asilir...
haklisin her koyun kendi bacayindan asilir..bunun almancisi türkiyelisi veya baska milleten olmasi birsey degistirmez..bu kisilikle karekterle alakali birsey...ama arkadas sirf almanci tabirini kullaninca bu sadece almancilarlan alakali birsey olmadigini anlatmaya calistim.o bahsettigim sahizda cok yakinimdan biri..cok canimi yakti..onuda allaha havale ettim zaten..kontagimin kesmemin sebebi kiyafeti deyil banane istedigi gibi dolasir..o ayri bir konu..neyse ben gecen sene türkiyeye gittim neler gördüm neler....ayrica bu kelimeden bende nefret ediyorum..almanyada yabanciyiz türkiyede adimiz almanci oluyo..bu cok agrima gidiyo..biraz sagduyu empati rica etsem...ayrica konu farkli paylasimlar icerikli bir konuydu...:KK50:

almanlar artik türklerin ülkelerine göc etmelerini istemiyor bu apacik.ancak bana daha ilginc gelen sey, almanya´da dogup büyüyenlerin türk göcmenleri istememesi! hepimiz türküz ayni dili konusuyoruz ama burda büyüyenler almancayi iyi bilenler sonradan gelenleri kücük görüyor, sanki bizlerden utaniyor gibiler. ayrica cogu da yardimci olmuyor:KK43:En Büyük TÜRKİYE

aslinda bu kiyafet konusu orda ya da almanya da aolmakla ilgili degil.insanlarin yasadigi cevreyle ilgili

alamanci tabirine sinir oluyorum..
amaaan alamancilar var,onlarin parasi coktur onlar ödesin hesabi gibi meselaa...
parayi sokaktan süpürdügümüzü sananlar var sanirim boshayallersmile

ama bu imaji olusturan bi almanci! kesimi de var! bazilari memlekete gittiklerinde fazla havadan atiyorlar belki de türkiyedekilerde bu düsünce yapisi bu yüzden ortaya cikmistir:KK66: burda iki iste calisip sabahtan aksama ter döküp türkiye de de parasini gösteris icin bolca harcayanlar oldugu sürece hepimizi parayi yoldan süpürüyor sanacaklar:KK70::KK64:

aboo ne kadar cok kaderdasim varmis burda yaa, bende bu olaylar sadece bizim ailede yasaniyor saniyordum:KK1:
5senedir arabayla gidiyoruz türkiyeye, istanbuldan girer girmez halamlara gidip dinleniyoruz biraz ordanda memlekete geciyoruz.. daha halamin esiyle selamlasirken "oo almancilar geldi, ciksin markla YUROlar diyor" gülimmi agliyimmi bu duruma bilmiyorum gercekten:26:
Bütün bir sene o günün hasretiyle yanip tutusuyoruz, tatil olsunda memleketimize gidelim ailemizi görelim diyoruz, ama her geri geldigimizde annemden duydugum laf "seneye ben kesinlikle gitmiyorum" oluyor.. Üzülüyor insan, o hasretin bekleyisin karsisinda böyle sacmaliklarla karsilasinca..
Almanyada zaten yabanciyiz, hicbir zaman 100% uyum saglayamiyoruz.. 5. sinifta geldim buraya üniversite okuyorum ama hala yaz gelsinde eve gidelim diye bekliyorum tüm sene..
Tabi sunuda söylemeden gecemicem, yurtdisindaki insanlarimizdada hata yok diyemem.. Bircogu herkese bulutlarin üstüymis kendileri gibi bakiyor.. Kendilerini üstün saniyorlar.. Örnegin Almanyadan bir kiz türkiyeden bir erkekler arkadas olmasin haa sakin, hemen aman ha o cocuk kesin almanyaya gelmek icin seninle birliktedir gibi tabirler kullaniliyor.. Bu sadece bir örnekti, hos degil bu davranislar.. Nerden geldigimizi unutmamaliyiz bence..

Son düzenleme:
X