• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışında yaşamak !!!

kathy

DOPAMİN DETOKSUNDAYIM AZ YAZ 💅
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2009
5.068
358
363
Merhaba Meltem Hanım..

Eşimin işi dolayısıyla birkaç yıl Tahran da bulunmak zorundayız..Ben birkaç aydır eşimin yanında kalıyorum arada Türkiye'ye geliş gidişlerimiz olacak tabii..Ancak ben buraya alışamadım..Değişik bir ortam..Oğlumu,akrabalarımı,komşularımı özlüyorum demek basit kalır çok özlüyorum..
2 gündür de bugüne kadar hiç yaşamadığım şeyler yaşamaya başladım..En önemlisi yalnızlık korkusu başgösterdi,ölecekmişim gibi geliyor..Nefes alamıyorum,başımın döndüğünü hissediyorum ..Zevk aldığım şeylerden zevk alamıyor, kitap okuyamıyor hatta tv bile seyredemiyorum..
Eşime anlatamıyorum ama farkında olduğunu anlıyorum belli etmemeye çalışsamda..Beni Türkiye 'de bırakabileceğini söylüyor ama onu burada yalnız bırakmayı da istemiyorum..Biliyorum ki bana ihtiyacı var..Onu çok seviyorum..
Ne yapabilirim..
Benim de sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var..
Saygılar..

Kültür şoku yaşıyorsun o moda girmişsin kendini beynini meşgul edecek işlere giriş duygusallık yapma depresyona girmek üzeresin

Bunun adının depresyon olmasından endişe ediyorum maalesef..((

Son düzenleme:
merhaba canim ayni drumlari bende yasadim ilk aylar cok zor geliyor insana ama sabredersen alisacaksin.
bende senin gibi ne yemek yiyebiliyordum nede baska bisey yapmak.esim benim yuzumden isi bile birakmak istedi.
simdi 1 bucuk sene oldu insan herseye alisiyor simdi komsularim bile var sabret canim

Konumu açtığımdan beri Meltem hanım sizden cevabımı alamadım..
Ancak problemin nereden kaynaklandığını sanırım buldum ..Ben huzursuz bacak sendromu (hbs) hastasıyım..ve dopamin ilacı kullanıyorum..
Aldığım ilacın dozunu ağrılarım dayanılmaz hale gelince dr.a soramadan kendiliğimden arttırtım..Prospektüsü okuduğumda yan etkilerinin anksiyete ,ajitasyon,halüsinasyon vs. olduğunu okudum ve derhal bıraktım..
evet burada hala sıkılıyorum tanımadığım bir ortam herşey çok değişik ve çok fazla bence..
Ama en azından neredeyse ortadan ikiye ayrılacakmışım gibi beni sıkan ruh halinden kurtuldum..
yine de ben ve benim gibi yurtdışına alışmaya çalışanlara tavsiyelerinizi bekliyorum..

Konumu açtığımdan beri Meltem hanım sizden cevabımı alamadım..
Ancak problemin nereden kaynaklandığını sanırım buldum ..Ben huzursuz bacak sendromu (hbs) hastasıyım..ve dopamin ilacı kullanıyorum..
Aldığım ilacın dozunu ağrılarım dayanılmaz hale gelince dr.a soramadan kendiliğimden arttırtım..Prospektüsü okuduğumda yan etkilerinin anksiyete ,ajitasyon,halüsinasyon vs. olduğunu okudum ve derhal bıraktım..
evet burada hala sıkılıyorum tanımadığım bir ortam herşey çok değişik ve çok fazla bence..
Ama en azından neredeyse ortadan ikiye ayrılacakmışım gibi beni sıkan ruh halinden kurtuldum..
yine de ben ve benim gibi yurtdışına alışmaya çalışanlara tavsiyelerinizi bekliyorum..

Kadisim Merhaba, hep söylüyorum, bir kere daha söyleyeyim; ben sitenin kadrolu danışmanı değilim. Çok yoğun bir programım var. Fırsat buldukça gönüllü olarak sizlere destek vermeye çalışıyorum.
Şimdi gelelim size, yaşadığınız sıkıntılara; önemli bir kimyasal tepkimeyi görmüşsünüz ve kesmişsiniz. İşte bu sebeple hiçbirimiz doktorumuza sormadan ilaçlarımızla oynamamalıyız. Neyi tetikleyeceğimizi bilemiyoruz. Geçmiş olsun, önemli bir yanlışı farkedip, dönmüşsünüz.
Kadisim, sadece yurt dışında, tanımadığınız bir kültür değil, kadınlar için daha sert kuralların çalıştığı bir ülkeye gitmişsiniz. Uyum sağlamanız biraz zaman alacaktır, ama merak etmeyin, mutlak siz de orada kendinize bir yaşam şekli oluşturacaksınız. İnsan denen canlının uyum becerisi inanılmazdır. Bu kadar farklı sisteme uyum sağlayabilen başka bir canlı türü yok. Kendinize biraz zaman verin. Yaşadığınız ülkenin dilini ve kültürünü öğrenmeye çalışın. Oradaki yaşamda eşinize bağımlı kalmamak, kendinize bir yaşam alanı oluşturmak, yaşadığınız yerin insanları ile kaynaşmak bu sıkıntılarınızı aşmanızı sağlayacaktır. Yaşamın size verdiği bu zamanı müthiş bir deneyim olarak yaşamanız ve çok keyif almanız dileğiyle,

Back