Yurtdısında kariyerime engel sevgili

Bir de o da askerliğini yapabilir o arada evet. Benim sevgilim ben masterdayken askerliği durduğu halde boş boş evde oturdu, dükkanını da açmadı. Şu an çok pişman, keşke askerliği aradan çıkarsaymışım diyor. Bu yüzden bir sürü bedelli parası ödedi, yazık. Eğer sevgiliniz askerliğini yapmadıysa yapsın, yaptıysa zaten iyi bişey, bir organizasyona bakıyor sizin görüşmeniz. Taa bugünden ucuz bilet alsa birkaç kere yanınıza gelip gider yani!

Evet maksimum 6 ay.Londra yakınlıgı acısından ilk tercihim suan, kariyerimi orda devam ettirme gibi bir planım yok gidersem eger egitimim biter bitmez donerim diye düsünüyorum.
Hali hazirda Ingilizce seviyen nedir bilmiyorum, eger orta seviye falan degilsen 6 ay zaten yetmez, cok kisa bir egitim suresi, goz acip kapayincaya kadar gecer. Ben Londra'da iki yil yasadim, muhtesem biryer, Londra asigiyim desem yalan olmaz :KK36:. Bu firsati kacirma. Yasin genc, gelecegini dusun.

gıtmen hayrına olacak gıbı ,
hem baska bı ugrasın olacak hastalıklı bı ılıskıden kurtulacaksın

Kızlar benim büyük bir derdim var ve aylardır kafamı cok kurcalıyor bir ay sonra 4 yıllık bir iliskim olucak. Henuz bir ciddiyet yok nisan veya söz gibi fakat kendi aramızda evlilige dair konusmalar yapıyoruz. Ben mezun oldum fakat onun daha okulu devam ediyor. Hem dil egitimim hemde kariyerim icin babam yurtdısına gitmem konusunda bana baskı yapıyor, icten ice benden gitmek istiyorum elime birdaha boyle fırsat gecmicek hayatım boyunca. Ve bizim ne olacagımız bile belli degil sık sık ayrılıgında esiginden donduk henuz babam bilmiyor bu iliskiyi. Erkek arkadasm kesnlkle gitmemi istemiyor 3 ay bile olsa. Sizce ne yapmalıyım lütfen bana bir yol gösterin.
beraber gidin olmaz mı?

Hali hazirda Ingilizce seviyen nedir bilmiyorum, eger orta seviye falan degilsen 6 ay zaten yetmez, cok kisa bir egitim suresi, goz acip kapayincaya kadar gecer. Ben Londra'da iki yil yasadim, muhtesem biryer, Londra asigiyim desem yalan olmaz :KK36:. Bu firsati kacirma. Yasin genc, gelecegini dusun.
İngilizcem iyi pratik yok koc üni mezunuyum toefl verdim zamanında ama konusma pratigim yok malesef

Canım sıkıntısı o degil istese heran gelebilir onun tek derdi ben oraya gidersem baskası olcak fikri ve ben ne dediysem asamıyoruz bu guven problemni sadece tribe giriyo gitmem lazım kariyerim icin dedigmde küsüp oturuyor yalnızca.
Bir de o da askerliğini yapabilir o arada evet. Benim sevgilim ben masterdayken askerliği durduğu halde boş boş evde oturdu, dükkanını da açmadı. Şu an çok pişman, keşke askerliği aradan çıkarsaymışım diyor. Bu yüzden bir sürü bedelli parası ödedi, yazık. Eğer sevgiliniz askerliğini yapmadıysa yapsın, yaptıysa zaten iyi bişey, bir organizasyona bakıyor sizin görüşmeniz. Taa bugünden ucuz bilet alsa birkaç kere yanınıza gelip gider yani![/QUOTE
beraber gidin olmaz mı?

Benimde oyle bunu maddiyattan ziyade vizyon kazanmam dilimi gelistirmem icin yapmamı istiyor zaten babamda. Benimde elime birdaha asla boyle bir fırsat gecmixek biliyorum. Kafam gercektem cok karısık
Böyle aydın ve medeni bir babaya sahip bir kadın olarak böyle bir adamla yapabilecek misin?

Okul ve kariyer hayallerini asla ve asla bir erkek icin terketmemeni tavsiye ederim, ustelik seni baglayan (nisan/evlilik/cocuk) gibi bir durumun yok ise.
Hicbir erkek istemez kiz arkadasinin bir sureligine yurtdisina cikmasini. Lakin sen simdiden bu konuda taviz verirsen, emin ol kariyer hayatin ve ozel hayatin boyuncada hep taviz vermen gerekecek.
Turk kadinlarimizin dunyada cokcok daha guzel yerlerde olabilecegine cani gonulden inaniyorum. Git, gor, tani, ogren, kendini gelistir, yasa ve don. Yada donme, artik herneyse :)

Basarilar canim.

İngilizcem iyi pratik yok koc üni mezunuyum toefl verdim zamanında ama konusma pratigim yok malesef
6 ayda (Turklerle degil Ingilizlerle takilirsan) baya konusma egzersizi yaparsin. Kesinlikle git ve boyle bir ailen oldugu icin onlara minnet et. Seni gercekten seven biri yucelmeni, yukselmeni, gelismeni ister. Erkek arkadasin sana guvenmiyor bile boyle biri icin firsatlari tepme (kimse icin tepme). Ben senin yasindayken coktan 6 ulke gezmistim farkli kulturleri gormek yasamak insana cok sey katiyor. Dikkat edersen yorumcularin cogu "git" demis, aklin yolu birdir.

Okul ve kariyer hayallerini asla ve asla bir erkek icin terketmemeni tavsiye ederim, ustelik seni baglayan (nisan/evlilik/cocuk) gibi bir durumun yok ise.
Hicbir erkek istemez kiz arkadasinin bir sureligine yurtdisina cikmasini. Lakin sen simdiden bu konuda taviz verirsen, emin ol kariyer hayatin ve ozel hayatin boyuncada hep taviz vermen gerekecek.
Turk kadinlarimizin dunyada cokcok daha guzel yerlerde olabilecegine cani gonulden inaniyorum. Git, gor, tani, ogren, kendini gelistir, yasa ve don. Yada donme, artik herneyse :)

Basarilar canim.
Tesekkür ederim ilginiz icin ne guzel yazmıssınız kesnlkle haklısınız simdi nasılsa ilerdede oyle olcaktır hayatmn her anında taviz veren taraf ben oluyorm zaten bu yonumu biann once degistirmeliyim kendi iyiligm icin

Kesinlikle gitmelisin. Erkek arkadaşın sana güvenip sygı duyuyorsa zaten seni anlaması gerekir. Artık iş para konuları öyle kolay değil maalesef iş kocadan daha zor bulunan bişey.

O
6 ayda (Turklerle degil Ingilizlerle takilirsan) baya konusma egzersizi yaparsin. Kesinlikle git ve boyle bir ailen oldugu icin onlara minnet et. Seni gercekten seven biri yucelmeni, yukselmeni, gelismeni ister. Erkek arkadasin sana guvenmiyor bile boyle biri icin firsatlari tepme (kimse icin tepme). Ben senin yasindayken coktan 6 ulke gezmistim farkli kulturleri gormek yasamak insana cok sey katiyor. Dikkat edersen yorumcularin cogu "git" demis, aklin yolu birdir.
Haklısın ilerde gitmedim diye kafamı taslara vurmak istemiyorum, gidersem size ordan yazacagım:))

bence gitmelisin , aynı durumda o olsaydı sen ne dersen de giderdi seni dinlemezdi sende öyle yap ve baban eğitimine destek olduğu için de sevinmelisin :KK39:

Kızlar benim büyük bir derdim var ve aylardır kafamı cok kurcalıyor bir ay sonra 4 yıllık bir iliskim olucak. Henuz bir ciddiyet yok nisan veya söz gibi fakat kendi aramızda evlilige dair konusmalar yapıyoruz. Ben mezun oldum fakat onun daha okulu devam ediyor. Hem dil egitimim hemde kariyerim icin babam yurtdısına gitmem konusunda bana baskı yapıyor, icten ice benden gitmek istiyorum elime birdaha boyle fırsat gecmicek hayatım boyunca. Ve bizim ne olacagımız bile belli degil sık sık ayrılıgında esiginden donduk henuz babam bilmiyor bu iliskiyi. Erkek arkadasm kesnlkle gitmemi istemiyor 3 ay bile olsa. Sizce ne yapmalıyım lütfen bana bir yol gösterin.

Seni gerçekten sevseydi gitmeni isterdi diye düşünüyorum. Ben senin yerinde olsam eğitimimi tercih ederdim. Hem de baban böyle arkanda duruyorken. Burda bir sürü hikaye görüyoruz okumayıp ya da şimdi ki aklım olsa okurdum yükselirdim diyenleri. Al karşına adam akıllı konuş. Böyle böyle de. Hem yarın öbür gün ne olacağı belli değil. Hadi diyelim evlendiniz. Boşanadabilirsiniz. Yani bence iyice bi tart kafanda her şeyi. Ve git eğitimine.

O

Haklısın ilerde gitmedim diye kafamı taslara vurmak istemiyorum, gidersem size ordan yazacagım:))

Umarim gidersin :)
Gitmeye karar verdiginde mesaj atarsan sana orada yardimci olacak, isine yarayacak baya bilgi veririm. Londra kendine kulturel ve entellektuel acidan yatirim yapabilecegin en iyi sehirlerden birisi. Tabi oranin imkanlarini nasil kullanman gerektigini bilirsen. Yoksa dil okulu icin 1-2 yil kaldigi halde nasil gittiyse oyle donen, kendine hicbir sey katamamis cok insan taniyorum. Basarilar! :KK66:

Elbette ki gitmelisin.. hiç ama hiç kimse için kendinden ödün verme..

hayatda bazı fırsatlar vardır bırdaha karsına gelmesı zordur veya ımkansız

sımdı hangısının tekrar karsına gelmesı zor

karıyer yapmak ıstıyorsan bunun ıcın uzuluyorsan bence hıc dusunme karıyer yap

hayat ıkınıze ne getırır bılınmez nısanlı degılsınız evlı degılsınız evlenecegınız kesın degıl

allah kımı ınsana sans verır kımı ınsana akıl

sana destek olmak yerıne bıkac ay uzaklık sonucunda ıyı bı karıyer kazanman yerıne senı bu secenege zorluyor ıse

kısı zaten olumsuz demektır

hayatda karsına neler gelecek senı hep bu ıkılememe dusurecek?

Mesajları okumadım. doğrudan yazıyorum. ailen sana böyle bir imkan sunuyorsa bu fırsatı hiç kaçırma. GİT!
insanlar bu fırsatları yakalamak için çok kovalıyor, uğraşıyor iş buluyor para biriktiriyor öyle gidiyor. birbirlerini 15 yıl beklemiş bir çift tanıyorum. ilk aşk.. erkek kızdan 3 yaş büyük erkek okuyor, mezun oluyor askerliğini yapıyor iş bulup para biriktirip yurt dışına gidiyor, dönüp kendi işini kuruyor. kız da okuyor, yüksek lisansını yapıyor yurt dışına gidiyor 6 aylığına. kız dönünce de nişan takılıyor. nişan düğün arası 7 ay.
yani bekleyen bekler.. kısmetse olur.

X