• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışı sütyen bedenleri ve cup ölçülerinden birşey anlayan varsa aşk olsun ona!!!!!

esmeralda788

latin
Kayıtlı Üye
5 Mart 2010
95
3
86
İstanbul
Arkadaşlar 21 Nisan'da ameliyat oldum. Şu anki yurtdışına göre (Amerika-Avrupa)sütyen bedenim ve cup ölçümle bizim ölçümüz hiç birbirini tutmuyor şöyle ki mesela tahminimce aşağı yukarı benimle aynı büyüklükte göğüsleri olan bir ünlüye bakıyorum bizim ölçümüze göre neredeyse 2 beden küçük çıkıyor ama olması mümkün değil kocaman göğüsleri olan bir ünlü bize göre 80 beden takiyor mesela 36c diyor ama o büyüklükte bir göğüs bunu takamaz. Ben gerçekten bu ölçülerden hiç birşey anlamıyorum. Tablolarına bakıyorum ama mümkün değil koca koca göğüslü kadınların göğüs bedeni karşılığı bizim ölçülere göre 80-85 çıkıyor bu nasıl iştir anlamadım????????????????
38c nin bizdeki karşılığı ne bilen var mı?
biri 85c diyor biri 90c (2 ayrı tabloya göre)
çok saçma

esmeraldacım şöyle oluyor hemen açıklayım. 36,38, 40 ya da 75,80,85 gibi numaralar kişinin göğüs altı ölçüsü. mesela göğsünün altından mezuroyla ölctüğünde 80 cm cıkıyorsa senin bedenin 80. göğüs büyüklüğünü veren beden ise a,b,c,d cup oluyor. aa çok çok küçük , b orta c biraz daha büyük d en büyük . anlatabildim mi acaba. yani 75 d kullanan bir kişinin göğüsleri çok çok büyükken 90a takan birirninki küçük oluyor.

bunların cm cm ölçümleri var, oradan bakarak senin bedeninin ne oldugunu ogrenebilirsin. ünlü iç çamaşırı sitelerinde bulabilirsin.

abcj canım benim göğüs altı çevrem 81 di şu an 19.günüm 77cm çıkıyor ama benim sütyen bedenim ameliyattan önce 80 den büyük 85 den küçüktü yani dolgulu 85 oluyordu ama dolgusuzu doldurmuyordu ve b cup'dım. Ama şimdi 90 beden c cup oldu ben 85c sporcu sütyeni takıyorum onun için kafam karıştı anlayamadım canım.O dediğin sitelere baktım ama onlara göre de benim bedenim 80c hatta dün bir site buldum ölçüyü yazıyorsun kendi hesaplıyo (zaten artık hangi sayıya kadar kaç beden ben ezberledim)ona göre 80c çıktı ama ben 80c değilim işte bu yüzden anlayamıyorum

canim markalarin kaliplarina görede degisiyo ondanda farklilik olabilir.Mesela ben bi markanin 75 c sini takarken digerinin 80 d sini takmak zorundayim cunku kaliplar farkli ama gögüs ayni gögüs

valla bende bu ölçülerden bişey anlamıyorum sütyenin markasına görede değişiyor sanırım..önceden sütyen alırken bedenimizi söylerdik 80-85 gibi şimdi cup lar çıktı, ben normalde 80-85 kullanırdım,geçenlerde sütyen aldım kabinde deneyerek bedenim 75dd çıktı bu en büyük beden değilmi? aslında benim gögüslerim okadarda büyük değil yani , benim gögüslerim biraz büyüse kendime sütyen bulamayacakmıyım? benimde kafam karıştı kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

Off bunu bende anlamyrm annem 100 beden takiyor bende 85 takiyorum annemin arkasi zor kavusuyor mesela sıkıyor ne almamiz lazm bilen soylesn ltfen inglteredym

Back