- 18 Mart 2010
- 2.480
- 117
- 363
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet çok güZel bir tecrübe aslındaBiz eşimin işi dolayısıyla 6 ay kadar almanyada yaşadık. O zaman oğlum 2.5 yaşındaydı. Okul derdimiz yoktu. Ben de ücretsiz izin alıp gittim. Çok güzel zaman geçirdik. Çevre ülkeleri gezdik. Almanyayi gezdik. Ben süre kısa olduğu için dil kursuna gitmedim. Ama ingilizcem konuşma olarak baya gelişti. Herkesle ingilizce iletişim kurabiliyorsunuz. Ilk yıl s8z gitmeyip tatillerde gidip deneyimleyin nasil olacağını. Yasam şartlarını görün. Hem o bir yıl da eşiniz de yol yordam öğrenmiş olur. Ev yurt dışında o kadar kolay bulunmuyor.
Gidersem çocukların eğitimi için en başta gitmem gerek gibi geliyor. 2.sene gidersem dil eğitimi için çocuklar zorlanır geri sınıfa düşürülür burda 5i okuyacak orda ne olur bilmiyorum.Biz eşimin işi dolayısıyla 6 ay kadar almanyada yaşadık. O zaman oğlum 2.5 yaşındaydı. Okul derdimiz yoktu. Ben de ücretsiz izin alıp gittim. Çok güzel zaman geçirdik. Çevre ülkeleri gezdik. Almanyayi gezdik. Ben süre kısa olduğu için dil kursuna gitmedim. Ama ingilizcem konuşma olarak baya gelişti. Herkesle ingilizce iletişim kurabiliyorsunuz. Ilk yıl s8z gitmeyip tatillerde gidip deneyimleyin nasil olacağını. Yasam şartlarını görün. Hem o bir yıl da eşiniz de yol yordam öğrenmiş olur. Ev yurt dışında o kadar kolay bulunmuyor.
Sadece eşiniz calısacaksa cocuklar da varsa maas dusuk bence.Merhaba arkadaşlar eşim üniversitede hoca sınavlara girdi AvRupa ' da hocalık için yapmak için sınava girdi kazandı ama mülakat var 75 kişi alacaklar 120 kişi girdi kazanamayanları elersek şansımız yüksek. Gidersek 5 yıl kalacağız geri Türkiye 'de üniversiteye döneceğiz . Ben öğretmenim bana da ücretsiz izin veriyorlar . 4 sınıfta ve kreşte kızlarım var . Sorum şu ki gidersem çocuklarımın eğitimi nasıl olur 10 yaşında 4. sınıfa giden kzıım seneye 5 ortaokul olacak oralarda geri sınflara düşer mi ? yabancı okullrda mı okurlar ? Türk okulları var mı ? 2080 euroyla geçim olur mu? orada ben iş bulabilir miyim Türk şirketlerinde ya da özel ders verebilir miyim ? Hollanda ,İsveç, Belçika .Almanya gibi ülkelerin başkentleri var seçeneklerde . Genelde ülke isteğinde bulunursan onu veriyorlarmış . Napayım sizce kafam çok karıştı not:eşimin maaşı 1000 euro eder Türkiyeden gelen artı olarak o da var
Ne öğretmenisiniz? Alanınıza göre değişir bence. Eğer temelli bir gitme olsaydı kesinlikle gidin derdim ama 5 yıl sonra geri döndüğünüzde çocuklar adapte olmakta çok zorlanabilir. Eğitim sistemleri genellikle çok farklı çünkü. İyice düşünün.Merhaba arkadaşlar eşim üniversitede hoca sınavlara girdi AvRupa ' da hocalık için yapmak için sınava girdi kazandı ama mülakat var 75 kişi alacaklar 120 kişi girdi kazanamayanları elersek şansımız yüksek. Gidersek 5 yıl kalacağız geri Türkiye 'de üniversiteye döneceğiz . Ben öğretmenim bana da ücretsiz izin veriyorlar . 4 sınıfta ve kreşte kızlarım var . Sorum şu ki gidersem çocuklarımın eğitimi nasıl olur 10 yaşında 4. sınıfa giden kzıım seneye 5 ortaokul olacak oralarda geri sınflara düşer mi ? yabancı okullrda mı okurlar ? Türk okulları var mı ? 2080 euroyla geçim olur mu? orada ben iş bulabilir miyim Türk şirketlerinde ya da özel ders verebilir miyim ? Hollanda ,İsveç, Belçika .Almanya gibi ülkelerin başkentleri var seçeneklerde . Genelde ülke isteğinde bulunursan onu veriyorlarmış . Napayım sizce kafam çok karıştı not:eşimin maaşı 1000 euro eder Türkiyeden gelen artı olarak o da var
Ay neden böyle düşünüyorsun? Çocuğun Türkiye'de güzel bir bölüm kazansa zaten 1 sene ingilizce hazırlık okumayacak mi? Burada aldığı eğitim ile en azından hazırlık olmadan başlar okuluna.KAFAM ÇOK KARIŞIKK HELE ÇOCUK ORTAOULA GİDECEKKEN BİR YIL KAYBETMESİ
Türkçe öğretmeniyimAy neden böyle düşünüyorsun? Çocuğun Türkiye'de güzel bir bölüm kazansa zaten 1 sene ingilizce hazırlık okumayacak mi? Burada aldığı eğitim ile en azından hazırlık olmadan başlar okuluna.
Keşke benim ailem gitseydi - donseydi zamanında 30 yaşında hala dil öğrenme derdinde olmasaydim
Gittiğiniz yerde yunus emre enstitüsü, maarif vakfı falan varsa ki o saydığınız yerlerde var. Bi iletişime geçin onlar sizden faydalanabilir.Tür
Türkçe öğretmeniyim
aynen öyle böyle fırsatı bugun yolda cevirdgin kime sordan gelmezz yanii fırsatları 1 kere cıkarDil ogren, is bul sonra, esinin yerinde olsam gidince kalmanin yollarini arastiririm hemen
Ben bu programın adını merak ettim. Ben de önümüzdeki senelerde şansımı denerim.