• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yurt dışı uçuş chek in hakkında(önemli)

StayStrong

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2012
167
64
98
Arkadaşlar çok büyük bir derdim var eşimin uçuşu aktarmalı new york-fransa-istanbul şeklinde ve fransa vize istiyormuş bizde online chek inle hallederiz sanıyorduk(havaalnına girmeden transit çekilde diğer uçağa gidebilir diye) ama lanet olası pegasus fransa uçuşları için online chek ini kapatmış şaka gibi.Sadece hava alanında chek in yapabiliyor .Uçuşu yarın ve fransa için vizesi yok ne yapacağımızı şaşırdık bilgisi olan var mı ne olur yardımcı olun :(

Transit yolcular için vize istendiğini ilk kez duyuyorum. Bugün bulunduğunuz yerdeki fransız temsilciliğine gidip tek seferlik
( gecici) seyahat belgesi almayı deneyebilirdiniz. Ya da vaktiniz varsa yarın erkenden gidip bir şansınızı deneyin. Eminim yardımcı olacaklardır.

Arkadaşlar çok büyük bir derdim var eşimin uçuşu aktarmalı new york-fransa-istanbul şeklinde ve fransa vize istiyormuş bizde online chek inle hallederiz sanıyorduk(havaalnına girmeden transit çekilde diğer uçağa gidebilir diye) ama lanet olası pegasus fransa uçuşları için online chek ini kapatmış şaka gibi.Sadece hava alanında chek in yapabiliyor .Uçuşu yarın ve fransa için vizesi yok ne yapacağımızı şaşırdık bilgisi olan var mı ne olur yardımcı olun :KK43:

A tipi vize uygulamasi Fransa icin gerekli degil, iyi yolculuklar.

Bir benzeri benim başıma geldi.
Bulunduğum ülkeden X ulkesine ,oradan da Türkiye'ye 5 saatlik bir aktarmam vardı.
Ama dunyada sadece 2 ülkenin o X ülkesine girişlerde transit vize alması gerekiyormuş, biri de benim bulunduğum ülke.
Sonuç olarak beni uçağa bile almadılar.
Biletim falan yandi ama Her şerde bir hayır varmış , diyecek güzel anlar yaşadım bu kayıp sayesinde...
Sizin durum için de zannetmiyorum esinizin uçağa alinacagini. Ama size en yol gösterici cevabı helpturkey ve yardimrail isimli Facebook sayfası verir. Gezginlerin oldugu sayfalar bunlar...yazın bir, bakalım ne öneriler gelecek.
Umarım hallolur probleminiz

Bak şöyle anlatayım transit yolculukta vizesiz o ülkeye girdiğin de
Zaten dışarı çıkma gibi bir durum söz konusu değil
O ülkenin havaalına girdiğinde ordan bir mühür vuruluyor transit geçiş için,bilete yada pasoya
Fakat çıkamıyorsun dışarıya
Ben bir defa Türkiye Viyana Hırvatistan uçuşumu bir şekilde böyle yapmıştım
İsteyerek değildi tabiki
Viyanada biryere yönlendirdiler beni
Polisler bir mühür vurdu ve beklemem için yönlendirdiler

Yani sen transitsin sorun olmayacak
İşte bu yüzden herzaman thy seçin
Asla yolda bırakmıyor
Viyanadan yolladı beni Hırvatistan’a
Ki vizem yoktu Viyana için
Aynı şey İtalya için geçerli
Slovenya vizem Yok ama
Slovenya’dan geçiyorum İtalya’ya

Bildiğim kadarıyla Fransa için transit vizeye gerek Yok.Almanya vs olsaydı çok katılar arkadaşım Avusturalyalı ülkesine Almanya aktarmalı almıştı banko da uyardılar yeniden almaları gerekti .Avrupa transit vize istemeyen ülkelere bakarsanız içiniz daha da rahat eder .Sabah yinede rahat etmek için bankoda Ki görevlilere sorabilirsiniz.

Yani sen transitsin sorun olmayacak
İşte bu yüzden herzaman thy seçin
Asla yolda bırakmıyor
Viyanadan yolladı beni Hırvatistan’a
Ki vizem yoktu Viyana için
Aynı şey İtalya için geçerli
Slovenya vizem Yok ama
Slovenya’dan geçiyorum İtalya’ya

Fransada transit vizede yok işte transit vizeyi kabul etmiyolar

Back
X