• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yurt dışı(A.B.D)hukuk düşünüyorum bilen arkadaşlardan bilgi

esrafener1907

papatya
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2009
11
0
86
34
İstanbul
selam kızlar ben amerika da hukuk düşünüyorum ve lise öğrencisiyim sizde bilgi isticektim amerikada en ii hukuk fakültesi hangisi nerde fiyat başvurmak için neler lazım ve L.S.A.T EXAM SECRETİONS (LAW SCHOOL ADHESİON TEST SINAVI)hakkında bilgi google yazdığımda sadece açlımını buldum okadar kızlar lütfen bilgi a.s.a.s.a.s.a.s.:teytey:

Bilmen gereken şey yılda 30-40 bin doları ödeyebilirse ailen geriye pek bir zorluk kalmıyor. Amerikada okumak paraya bakıyor :1closedeyes:

harward üniversitesi dünyanın en iyi üniversitesidir.nerde oldugunu bilmiyorum ama en iyisi o.yılda 1 kişinin tüm yasam ve okul masraflarını karsılayan bir burs veriyolar ama durumun kötü olmalı ve yetenekli olmalısın..opuyorumnanaktan

ivy league diye bilinen harvard, yale, pennsylvania, princeton , columbia , brown, dartmouth, cornell üniversitelerinin hukuk eğitimleri iyidir diye biliyorum ama bunlara girmek için paranın yeterli olduğunu düşünmüyorum.

slm,
Amerika`da hukuk okumak gercekten cok zor, emin misin? cok iyinin de uzerinde bir ingilizcen olmali ki hukuk dili gunluk dilden kat be kat daha agirdir, hukuk diline de cok iyi hakim olmalisin.kaldi ki anadilimizde bile hukuk okumak cok cok zor. eger kendine o kadar guveniyorsan ve para da sorun olmayacaksa ne ala, hic durma hemen git.
ama soyle de yapabilirsin;Turkiye de bir hukuk fakultesinden mezun olup Amerika ya gidebilirsin, hukuk ulkeseldir, yani bir ulkede hukuktan mezun oldugunda kolay kolay baska ulkelerde calisamazsin hukukcu,vb. olarak. iste eger Tr`de hukuk fakultesini bitirip baska bir ulkeye gittiginde de her fakultenin kendi hukuk sistemine gore belirleyecegi ek dersleri alip onlari da gecmelisin. ayrica Tr haric diger avrupa ulkelerinde ve Amerika`da da mezun olmakla bitmiyor is, ayrica mezuniyet ve avukatlik sinavlarina da girip basarili olmalisin ki o alanda calisabilesin.
gerci 2 sene sonra falan artik Tr`de de o avukatlik sinav sistemini uygulayacaklar.
ayrica bu bahsedilen unlu hukuk okullari da sadece parayla yetinmez, ayrica yaptiklari universiteye giris ve dil sinavlarinda da cok ustun bir basari isterler ki okullarina kabul edilebil.
yani cok zorlu bir surec.

Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyorsan okumalısın. Arkadaşların da dediği gibi hukuk sistemi farklı işliyor. Eyaletler arasında bile farklılıklar var. Dönmeyeceğim, kalacağım diyorsan oku tabii.. öncelikle okul araştır ve direk onlara ulaş. Türkiye gibi değil, hemen geri dönerler bütün bilgileri de doğru ve eksiksiz birinci ağızdan almış olursun.

Ben uluslararasi hukukta master yapiyorum, burda hukuk okumak icin oncelikle undergraduate degree sahibi olmak lazim, yani liseden sonra hukuk fakultesi yok. oncelikle political science, tarih gibi bir bolumden mezun olmak ve 3 sene de hukuk fakultesinde okumak gerekmektedir. Hic birsey zor degil ama harvard gibi unv. sadece paraya degil nitelige bakiyr universite not ortlmasi 4 uzerinden en az 3.80 olmasi gerek. Lsat sinavini gecmek gerekiyor zaten toefl sart.

hukuğu tam bilmiyorum ama abd de iyi bir ünide okumak için iyi bir lise geçmişi hakkında öğretmenlerin yazılarının olduğu bir cv iyi bir sat puanı yabancı uyrukluysan iyi bir toefl puanı ha birde iyi bir mevla para tabi tüm bunlara rağmen kabul edilemeyebilirsin de çünkü yabancı kontenjanları sınırlı ...

selam kızlar ben amerika da hukuk düşünüyorum ve lise öğrencisiyim sizde bilgi isticektim amerikada en ii hukuk fakültesi hangisi nerde fiyat başvurmak için neler lazım ve L.S.A.T EXAM SECRETİONS (LAW SCHOOL ADHESİON TEST SINAVI)hakkında bilgi google yazdığımda sadece açlımını buldum okadar kızlar lütfen bilgi a.s.a.s.a.s.a.s.:teytey:

Öncelikle yaşamımın bir kısmını ABD'de geçirmiş biri olarak yazıyorum bunu. Eğer hukuk okuyacaksan ABD de yaşarsın, yani oradan aldığın avukatlık vb belgeler burada geçmez eğer bir gün dönmek istersen.
Ayrıca ABD'de hukuk graduate school kapsamında yani önce bir bölüm bitirmen gerekiyor, sonra hukuk için başvurabiliyorsun. Universite sınavı SAT amerika da ing ve mat bölümlerinden oluşuyor. İng ana dili olmayanlar için gayet zorlayıcı.
En iyi istersen Berkeley, Stanford ya da Canada'da Colombia var, ayrıca YALE i de unutmamak lazım. bu üniversitelerin fiyatı yıllık 30.000 USD den fazladır. Ayrıca bununla kalmayıp sınavları yüksek puanla geçmen ve yanında belli saatlerde volunteer activity, ya da community service yapmış olman gerekmekte. Özel bir yeteneğin sporla uğraşmak gibi ya da ileri seviye de müzik aleti çalmak gibi şeyler varsa da bunları belgelendirip dosyana eklemen gerekiyor. Ayrıca tabi her üni nin kendi application dateleri var, o tarihler içinde başvurman gerekli.
Daha çok ayrıntılı yazılabilir ama, şunu da unutma ABD'de hayat buradakine benzemez, herkes kurallara uyar, herkes bireydir kendi eylemlerinden bizzat kendisi sorumludur. Yasak varsa çiğnenmek için değildir :D Herkes o yasağa uyar, uymadığında gerçekten mahçup duruma düşersin, sen kendin düşmesen de ceza vb ile seni o duruma düşürürler.
Çok farklı bir dünyaya hazırlıklı olman gerek kısaca. Filimlerdeki ABD'ye gitmiyorsun unutma..yerimseniben

Back