• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yurt depozitosu nedir?

seda58

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2008
133
0
116
Konya
kızlar yurtkur yurtlarını araştırırken yurt depozitosu diye bişeye rastladım bu nedir acaba her ay yatırılan bişeymi yoksa tılda bi keremi haa bide okul bitti yaz tatiline memlekete gitik diyelim o yurttan kaydımız silinirmi yada sildirmemek için her ay paramı yatırmak zorundayız? bi yardımcı olun hiçbirşey bilmiorum bide sizce bu yurtlar kalıncak türdenmidir ?:37::97:

yurt depozitosunu yurttan tamamen ayrıldıktan sonra yani okulun bitince yada yurttan ayrılmaya karar vrdiğin zaman iade edilir. bir nevi sana verilen bataniye vb şeylerin depozutosudur. bunları iade ettiğin zaman paranda iade edilir. yaz tatilinden sonra tekrar kayıt yaptırmana gerek yok. ahh b başla herşeyi ezbere öğrenirsin zaten yurt prof olur çıkarsın henüz acemisin yani çömezsin:52:

serolayn teşekkür ederim:71: bide bu sene başında mı veriliyor sadece yoksa her aymı depozito veriliyor bide yaz tatilini 3 ay gitsek bile yurda para yatırmasam bile dönünce yerime geri dönebiliorum yani değilmi :61:

sadece bir kez veriyorsun depozitoyu.yaz tatili sonunda kayıt yenilemeye gerek yok sadece oda değiştirmek yada arkadaşlarınla aynı odayı paylaşmak istersen 2. yılında dilekçe veriyorsun tabi bizim zamanımızda öyleydi şimdi nasıl bilmiyorum. hele sen başla gerekli bilgileri istemedende öğreniyorsun.

yaz tatilinde para yatırmana gerek yok. sonuçta 3 ay boyunca kalmıyorsun ev kirası gibi düşün.ev kiralarkende bir kere depozito veriyorsun her ay kira veriyorsun fakat yaz tatilinde para vermiyorsun

inanırmısın bunuda yeni öğreniyorum vay be ben evde yazında yatırıkıcağını sanıyodum demek ev kirasındada öyleymiş gerçekten çok teşekkür ederim serolayn :1::71::61:sence devlet yurdundamı kalıyım evdemi özeldemi devlet yurtları pis fln diolar bende acaip bi titizlik hastalıı vardır elmayı bile sünger ve deterjanla ovup öyle yerim başkasının kıyafetlerinin giyemem bnmkileride asla giydiremem istesemde olmuo sonra o kıyafeti atasım gelio belki bilirsin yurtlarda kızlar arasında bu tür şeyler oluyomu yani bugün şu kazağını giyebilirmiyim diyen yada her devlet yurdunda çalışma zorluğu mesela yatakta çalışanları duymuştum masa yokmuş battaniyeler pismiş üstüne üstelik kendi nevresimini getirmenede karşı çıkıyorlarmış :44:

ben 4 sene devlt yurdunda kalmıştım en güzel zamanlarım o günlerdi diyebilirim.maddi imkanın varsa özel yuttada kalabilirsin ama evi hiç tavsiy etmiyorum çünkü ders çalışmak çok zor oluyor bulaşık yemek temilik derdin var bide ev arkadaşlarınla uyuşma problemin var. çünkü sen getirmesen bile onların arkadaşları sürekli evine geliyor elek. su kira parası sürekli sorun oluyor ayrıca nerde okuyacağını bilmiyorum ama eğer metropol bir yer değilse kız olduğunuz için rahatsı edilme gibi sorunların oluyor. ben tavsiye etmiyorum bende eve çıkmıştım ama en fazla 2 ay dayanabildim sen beni dinle yurda başvur evet çok hijyenik bir ortam değil ama bir sürü arkadaşın oluyor birisiyle kavga etsen bile evdeki gibi olmuor sonuçta yüzlerce kız var bide daha iyi ders çalışıyorsun. kıyafet konusuna gelince prensibini koyarsan kimse kıyafetlerini giymez o sana kalmış.

babama dışarıyı yazıcağım deyince delirmişti geçen sene bi dövmediği kalmıştı ama bıktım artık arkadaşlarım istediği heryere gitti bizimki kadar madii imkanı olmayanlar bile bu sefer sinip oturmuycam bu yüzden maalesef ilk yıl devlet yurdunda kalmak zorundayım ucuz olduğu için oda paşa paşa göndersin bunu söylemek görgüsüzce biliyorum ama hep içimde tutuyorum ayda 450 lira sigaraya harcar ama kızına hhaftada 5 lira bile vermez kzenime babası ayda 500 gönderir babamda ben sana her ay 200 lira göndermem der bu yüzden çaresizliğimden devlette kalıcam hiçbişey sorun değil sadece temizlik açısından korkuorum bide çalışcak masa bulamamaktan belki yazları çalışıp para biriktirip 2.3. yıllarda özele giderim :)

merabalar bende kyk yurtlarında kalıyorum korkulacak bısey yok calısma salonları var rahat calısabılırsin ayrıca hıjyen konusuda senınle ılgılı bıraz hergun odalar temızlenıyo.temızlık malzemelerıde ortada canın sıkılınca sende temızleyebılırsın:D bız bazen ole yapıyoruz.ayrıca depozıto ılk kayıt oldugunda verıyosun yurttan tamamen cıkıs yaptıgında gerı alıyosun.3ay tatıllerdede kalmadıgın halde vermek zorundasın yoksa kaydın sılınır.odeme seklıde aydan aya degıl 3 ayda bı odenıyo hayırlısı olsun hakkında

merhaba yeliz kyk ile bişeyler sormak istiyorum çünkü bu yurtlarda kalamazsam işim biter bnm kyk yurtlarına kişiler neye göre seçiliyor yani isteyen kalabiyormu yoksa çekiliş gibi bişeymi bide dolapların kilidi varmı ?bide yemek fişlerini parayla bizmi dolduruyoruz yoksa devlet her ay dolumu veriyor bize yani kısacası haftaiçi yurt yemeklerini bizmi ödüyoruz yoksa devletmi (haftasonu biz ödüyomuşuzda):1:
bide son olarak sitelerinde hep tasarrufdan bahsetmişler mesela çok önemli bi sınavım var ve sabahlamak zorundayım odadakiler kızıyormu sabaha kadar oturmaya yada çalışma salonundakiler bide su konusu var kaç günde 1 banyo izni var banyolar odalardamı katlardamı bide duş şeklindemi temizmi merak ediyorum cevaplarsan çok ama çok sevinicem :71::61:

Back