Mersin’de vahşi bir şekilde öldürülen Özgecan Aslan’ın hayatından yürek burkan detaya AKŞAM ulaştı.
SONER KAN / ADANA
Mersin’de bindiği dolmuşun şoförü tarafından vahşi bir şekilde öldürülen Özgecan Aslan’ın hayatından yürek burkan detaylara AKŞAM ulaştı.
Turizm Otelcilik Meslek Lisesi mezunu olmasına rağmen, akademik kariyerini ‘psikoloji’ üzerine yapmak isteyen ve burslu olarak Çağ Üniversitesi’ni kazanan Aslan, okula gitmek için her gün 40 kilometre yol kat etmek zorunda kalıyordu. Ailesi tedirgindi. Her gün gazete ve TV'lere yansıyan kaçırılma, taciz ve tecavüz olayları onları korkutuyordu. Bu nedenle tedbir amacıyla kızlarına ‘biber gazı’ aldılar. Özgecan da, bunu çantasında taşıyordu. Korkulan oldu ve vahşi bir cinayete kurban gitti. AKŞAM'a konuşan baba Mehmet Aslan, “O ipsiz sapsızların olabileceğini düşünerek, bir tedbir aldı. Korktuğumuz başımıza geldi. Meleğimi vahşice katlettiler” dedi. İdam cezasının getirilip getirilmemesi yönündeki bir soruya da Aslan, “İdamın getirilmesini istiyorum. Ama benim evladımın üzerinden bu tartışmasının yapılmasını istemiyorum” dedi.