ve biz insanlarda yunus parklarına gidip onlara eziyet ediyoruz yunus parklarına gidin bakın hepsinin burnu yaradır çünkü su kanallarından kaçmaya çalışırlar ama tabiki o delklerden çıkamazlar burunları yara olur onları oraya eşlerinden çocuklarından ayırıp hapseden insanlar bizleriz çiğ balıktan nefret ederler orda mecburdurlar yoksa yaşayamazlar kimi yunuslar kusa kusa alışır kimileri intihar eder yunuslar nefeslerini tutarak intihar edebilirler lütfen yunus parklarına gtmeyelim bilinçlenelim onlar bizim eğlencemiz değil doğan yavruları havuz doğal ortamları olmadığı için hep ölür lütfen onların hayatlarını ellerinden almayalım
insanlar bilmiyolar çünkü bilenler bilmeyenlere anlatsın gerekrse belediyelere gidelim afişler asılsın mesela ben bir kap yemek bir kap su diyorum izmirde belediyeler koca koca afişler asıyolar ya da biz kendimiz afiş yapıp asıcaz belediyeler yunus farkları karalamak istemeye bilirler.
belediyelerin pek umrunda olagini sanmiyorum.turistler geldikce oh ne ala derler...
ben yurtdisinda yasiyorum burda bi gruba aitim bu yunus parklarina savas acmis ve gercekten ellerinden gelene herseyi yapan...
cogu turist firmalarin yunus parklarina turlari vardi, gittikce azaliyor verdikleri savas sürdükce...
bilinclenmek ve biliclendirmek cok önemli... yasadigim sehirde bi yunus parki var ve avrupada en cok yunusun öldügü park
ama kimse birsey yapamiyor.. hala yerinde duruyor, yunuslar ölmeye devam ediyor...
kapanan parklardaki yunuslarda toplama kampi gibi bi yere getiriliyor okyanusta yasayamazlar diye
ve o kampin hali parklardan berbat... iki ucu pisli degnek... en iyisi o hayvanciklari hic getirmemek...
kapanan parklardaki yunuslar okyanusa dönünce yaşayamıyo mu:C of bu hayvanlara yapılan işkenceler beni hayattan soğutuyon resmen ağlamaktan nefes alamıyorum elimden hiç bir şey gelmiyo daha çok kzıyorum kendime
senelerce havuzda yasamis bi yunusu pat diye okyanusa geri atamazsin...
avlama ve kendini koruma yetenegini kaybetmistir...
Yunuslar ve Balinalar aileleriyle yasarlar hep, bizde nasilsa onlarda herseyi büyüklerinden ögrenirler
beslenmeyi, beslenebilecegi yerleri... sen bu yunusu ailesinden ayirisan ve elden beslersen
bu yetenegini hic gelistiremez ve okyanusta bi daha yasayamaz...
aileleri olmadan yasayamazlar zaten, onlari koruyan ve güclü olmalarini saglayan aile birligi,
tek basina hic bi sanslari yok...
bu kampta kapanan parklarin yunuslari toplaniyor, geri dönüse hazirlaniyorlar güya... ama cogu dönemeden ölüyor zaten kötü sartlardan...
medeniyet hayvana gösterdigin saygidan ve sevgiden ölcülür bence, maalesef medeniyetten uzak bi cok ülke var hala...
Balinalari ve Yunuslari katleden Japonya
Fok baliklari katleden Kanada
sokak hayvanlari öldüren romanya
soyu tükenmek üzere olan gorilleri ve sempanzeleri yiyen afrika
yine bu bizim gelenegimiz diyip nedensizce balinalari katleden Faroe Adalari...
Bunlar sadece bir kaci.. Icine girdikce cikamiyor ve gercekten insanligindan utaniyorsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?