Yunus ve Balinaların Yavrularına Gösterdikleri Özenli Bakım

archozi

Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2013
68
2
6
34
İstanbul
Balina yavruları suyun altında bir seferde 1 dakikadan fazla kalamazlar. Bu da beslenmelerinde problem oluşturur. Yavrular genellikle sütü, annelerinden emerler. Yavrunun boğulmaması için bu olay yüzeye yakın bir yerde ve aynı zamanda balinalar yavaşça yüzerlerken gerçekleşir. Yavrunun suyun içinde boğulmadan beslenebilmesi için anne balinanın ona yardım etmesi gerekir. Anne bu yardımı sütü yavrunun ağzına fışkırtarak sağlar.

Doğum anında dişi yunusların yanında başka iki dişi yunus daha bulunur. Bu hayvanlar anne yunusun iki yanında yüzerler. Görevleri doğum anında savunmasız kalan anne yunusu ve yavruyu korumaktır. Doğum sırasında akan kanın kokusuna gelebilecek köpek balıklarına karşı anneyi ve yavruyu bu yardımcı yunuslar korur.

ve biz insanlarda yunus parklarına gidip onlara eziyet ediyoruz yunus parklarına gidin bakın hepsinin burnu yaradır çünkü su kanallarından kaçmaya çalışırlar ama tabiki o delklerden çıkamazlar burunları yara olur onları oraya eşlerinden çocuklarından ayırıp hapseden insanlar bizleriz çiğ balıktan nefret ederler orda mecburdurlar yoksa yaşayamazlar kimi yunuslar kusa kusa alışır kimileri intihar eder yunuslar nefeslerini tutarak intihar edebilirler lütfen yunus parklarına gtmeyelim bilinçlenelim onlar bizim eğlencemiz değil doğan yavruları havuz doğal ortamları olmadığı için hep ölür lütfen onların hayatlarını ellerinden almayalım

ve biz insanlarda yunus parklarına gidip onlara eziyet ediyoruz yunus parklarına gidin bakın hepsinin burnu yaradır çünkü su kanallarından kaçmaya çalışırlar ama tabiki o delklerden çıkamazlar burunları yara olur onları oraya eşlerinden çocuklarından ayırıp hapseden insanlar bizleriz çiğ balıktan nefret ederler orda mecburdurlar yoksa yaşayamazlar kimi yunuslar kusa kusa alışır kimileri intihar eder yunuslar nefeslerini tutarak intihar edebilirler lütfen yunus parklarına gtmeyelim bilinçlenelim onlar bizim eğlencemiz değil doğan yavruları havuz doğal ortamları olmadığı için hep ölür lütfen onların hayatlarını ellerinden almayalım

o kadar güzel bi noktaya degindin ki... yurtdisinda türkiyedeki yunus parklarini protesto etmek icin insanlar ucuyor, ama vatandasimiz hicbirsey yapmiyor.
ne kadar cok yunus ölüyor, mutsuzlar.. ucu bucagi olmayan okyanustan kücücük pis havuzlara kapatip
zorla birseyler yaptiriyorlar... hasta olmasinlar diye yüksek dozda antibiotik veriyorlar.
Hep gülen hayvanlar olduklari icin biz mutlu zannediyoruz ama o kadar aci cekiyorlar ki...
üstelik ailelerinden ayriliyorlar...

Sadece yunus parklari degil, japonyada eglencesine hayvanlari katletidiyorlar...yemek icinmis... dünyada balik kalmadi, yunuslara ve balinalara kalmislar... bu konuyla ilgilenen ric o barrynin calismalarini takip edebilir... kendisi taiji (yani bu yunus katliaminin en cok oldugu sehir) hakkinda bi film cekmis, onu izlerken insanliginizdan utaniyorsunuz...

insanlar bilmiyolar çünkü bilenler bilmeyenlere anlatsın gerekrse belediyelere gidelim afişler asılsın mesela ben bir kap yemek bir kap su diyorum izmirde belediyeler koca koca afişler asıyolar ya da biz kendimiz afiş yapıp asıcaz belediyeler yunus farkları karalamak istemeye bilirler.

kaz tüğü yastıkların nasıl yapıldığını kaç kişi biliyor kazların tüğleri diri diri yolunup hayvanların yırtılan yerleri elbise dilker gibi dikiliyo bunları hayvanlara yapanlara ekmek kazandırmayalım isteyen youtube gibi vidye sitelerinden izleyebilir.

Bir yunusun, kapkaranlık bir suyun içinde, kendisinden 3 km uzaklıkta yan yana duran iki ayrı metal parayı birbirinden ayırt edebileceğini biliyor muydunuz?

Evet, yunuslar bunu yapabilirler. Peki, sevimli yunuslar bunu nasıl yapabiliyorlar? Görerek mi? Hayır, bunu gözleri ile yapmazlar.

Yunusların kafatasının altında bulunan mükemmel tasarlanmış yaratılmış sonar sistemi, onlara bu gibi hassas tanımlamalar yapma imkânını tanır. Böylece yunuslar, karanlık sularda bile cisimlerin şekli, büyüklüğü, hızı ve yapıları hakkında çok detaylı bilgiler edinebilirler.

insanlar bilmiyolar çünkü bilenler bilmeyenlere anlatsın gerekrse belediyelere gidelim afişler asılsın mesela ben bir kap yemek bir kap su diyorum izmirde belediyeler koca koca afişler asıyolar ya da biz kendimiz afiş yapıp asıcaz belediyeler yunus farkları karalamak istemeye bilirler.

belediyelerin pek umrunda olagini sanmiyorum.turistler geldikce oh ne ala derler...
ben yurtdisinda yasiyorum burda bi gruba aitim bu yunus parklarina savas acmis ve gercekten ellerinden gelene herseyi yapan...
cogu turist firmalarin yunus parklarina turlari vardi, gittikce azaliyor verdikleri savas sürdükce...

bilinclenmek ve biliclendirmek cok önemli... yasadigim sehirde bi yunus parki var ve avrupada en cok yunusun öldügü park
ama kimse birsey yapamiyor.. hala yerinde duruyor, yunuslar ölmeye devam ediyor...
kapanan parklardaki yunuslarda toplama kampi gibi bi yere getiriliyor okyanusta yasayamazlar diye
ve o kampin hali parklardan berbat... iki ucu pisli degnek... en iyisi o hayvanciklari hic getirmemek...

belediyelerin pek umrunda olagini sanmiyorum.turistler geldikce oh ne ala derler...
ben yurtdisinda yasiyorum burda bi gruba aitim bu yunus parklarina savas acmis ve gercekten ellerinden gelene herseyi yapan...
cogu turist firmalarin yunus parklarina turlari vardi, gittikce azaliyor verdikleri savas sürdükce...

bilinclenmek ve biliclendirmek cok önemli... yasadigim sehirde bi yunus parki var ve avrupada en cok yunusun öldügü park
ama kimse birsey yapamiyor.. hala yerinde duruyor, yunuslar ölmeye devam ediyor...
kapanan parklardaki yunuslarda toplama kampi gibi bi yere getiriliyor okyanusta yasayamazlar diye
ve o kampin hali parklardan berbat... iki ucu pisli degnek... en iyisi o hayvanciklari hic getirmemek...

kapanan parklardaki yunuslar okyanusa dönünce yaşayamıyo mu:C of bu hayvanlara yapılan işkenceler beni hayattan soğutuyon resmen ağlamaktan nefes alamıyorum elimden hiç bir şey gelmiyo daha çok kzıyorum kendime

Yunuslara zekalarından dolayı bu şekilde eziyet edilmesi çok üzücü :(
Bu tatlılıklarına ilaveten 30 yıl boyunca devam eden bilimsel çalışmalar yunusların çok zeki hayvanlar olduğunu ortaya koymuş. Örneğin Avustralyalı balıkçılar, Shark Bay’deki Bottlenose cinsi yunusların ilginç bir alışkanlıklarının olduğunu fark etmişler.
Yunuslar burunlarının üzerinde denizden topladıkları süngerleri taşıdığını görüp bu davranışı inceleyen bilim adamları yunusların zekice bir avlanma tekniği geliştirdiklerini anlamış. Zürih Üniversitesi Antropoloji Enstitüsü’nden Michael Krützen yunusların bu davranışlarıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır:
"Yunusların, süngerleri deniz tabanında balık avlarken kullandıklarına inanıyoruz. Süngerler büyük ihtimalle koruyucu bir eldiven görevi görerek yunusları, taşbalıklarının tehlikeli dikenlerinden koruyor. Sünger aynı zamanda deniz tabanında saklanan balıkları da rahatsız ederek harekete geçirir. Böylece yunuslar saklanan bu balıkları da daha kolay avlayabilirler."

kapanan parklardaki yunuslar okyanusa dönünce yaşayamıyo mu:C of bu hayvanlara yapılan işkenceler beni hayattan soğutuyon resmen ağlamaktan nefes alamıyorum elimden hiç bir şey gelmiyo daha çok kzıyorum kendime

senelerce havuzda yasamis bi yunusu pat diye okyanusa geri atamazsin...
avlama ve kendini koruma yetenegini kaybetmistir...
Yunuslar ve Balinalar aileleriyle yasarlar hep, bizde nasilsa onlarda herseyi büyüklerinden ögrenirler
beslenmeyi, beslenebilecegi yerleri... sen bu yunusu ailesinden ayirisan ve elden beslersen
bu yetenegini hic gelistiremez ve okyanusta bi daha yasayamaz...
aileleri olmadan yasayamazlar zaten, onlari koruyan ve güclü olmalarini saglayan aile birligi,
tek basina hic bi sanslari yok...

bu kampta kapanan parklarin yunuslari toplaniyor, geri dönüse hazirlaniyorlar güya... ama cogu dönemeden ölüyor zaten kötü sartlardan...

medeniyet hayvana gösterdigin saygidan ve sevgiden ölcülür bence, maalesef medeniyetten uzak bi cok ülke var hala...
Balinalari ve Yunuslari katleden Japonya
Fok baliklari katleden Kanada
sokak hayvanlari öldüren romanya
soyu tükenmek üzere olan gorilleri ve sempanzeleri yiyen afrika
yine bu bizim gelenegimiz diyip nedensizce balinalari katleden Faroe Adalari...

Bunlar sadece bir kaci.. Icine girdikce cikamiyor ve gercekten insanligindan utaniyorsun...

senelerce havuzda yasamis bi yunusu pat diye okyanusa geri atamazsin...
avlama ve kendini koruma yetenegini kaybetmistir...
Yunuslar ve Balinalar aileleriyle yasarlar hep, bizde nasilsa onlarda herseyi büyüklerinden ögrenirler
beslenmeyi, beslenebilecegi yerleri... sen bu yunusu ailesinden ayirisan ve elden beslersen
bu yetenegini hic gelistiremez ve okyanusta bi daha yasayamaz...
aileleri olmadan yasayamazlar zaten, onlari koruyan ve güclü olmalarini saglayan aile birligi,
tek basina hic bi sanslari yok...

bu kampta kapanan parklarin yunuslari toplaniyor, geri dönüse hazirlaniyorlar güya... ama cogu dönemeden ölüyor zaten kötü sartlardan...

medeniyet hayvana gösterdigin saygidan ve sevgiden ölcülür bence, maalesef medeniyetten uzak bi cok ülke var hala...
Balinalari ve Yunuslari katleden Japonya
Fok baliklari katleden Kanada
sokak hayvanlari öldüren romanya
soyu tükenmek üzere olan gorilleri ve sempanzeleri yiyen afrika
yine bu bizim gelenegimiz diyip nedensizce balinalari katleden Faroe Adalari...

Bunlar sadece bir kaci.. Icine girdikce cikamiyor ve gercekten insanligindan utaniyorsun...

insanlar hayvanlara zarar vererek kendi nesillerinide tüketiyor aslında bunun farkında değiller

Back