Gebeliğe Hazırlık Yumurtlamadan sonra adetin gecikmesi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
Pco luyum, yillardir 45 gunden once adet oldugum gorulmemistir. Bir evladim var.

Adetim hep geciktigi icin hic takip etmezdim aslinda. Zaten aylar gecerdi adet olmazdim. Ama dogumdan sonra 42 gunde bir adet olmaya basladim duzenli olarak. Ve takibini yaptigimda ilk defa yumurtlama zamanlarimi fark etmeye basladim.

Once akintimda artis oluyor, sonra elime buyuk bir parca halinde (sanki bir yumurtayi elime kirmisim kadar yogun miktarda) yumurta aki seklinde akintim oluyor, ve sonra tamamen akinti bitiyor, 14 gun sonra da adet oluyorum.

Aylardir bu duzen hic degismedi boyle oluyor.

Ancak bu ay ilk defa tum surec normal gitti, ancak yumurtlamadan sonra 19 gun gecmesine ragmen adet olmadim. Testler negatif. Adet yumurtlamadan sonra neden gecikir anlamiyorum bir turlu.

İsin garibi, iki defa hamile kaldim, esim ikisini de ben ogrenmeden sen cok uyuyosun bi gariplik var dediginde suphelenerek ogrendim. Normalde inanilmaz uykusuz bir insanimdir gunde 2-3 saat uyusam 24 saat cin gibi gezebilirim.

Gunlerdir inanilmaz uyku halim var, esime adetimin geciktigini soylemedigim halde sen yine hamilesin dedi bana.

İdrar testinde cikmadigi icin kan testi yaptirmadim zaten cok gecti uzerinden. Hamilelige ihtimal vermiyorum ama merak ediyorum yumurtlamadan sonra 20 gun grctigi halde adet olmamanin aciklamasini bilen varmi?

Merhaba kirmizigitar ben günlerdir aynı şeyi araştırıyorum. Yumurtlama akıntımı bebek düşündüğümüzden beri takip ediyorum. Ovulasyon testi de denedim. Tam 14 gün sonra adet oluyordum. Ama bu ay 4nisanda pozitifi,5nisanda yumurtlama akıntımı gördükten sonra adet olmam tam 3 hafta sürdü. Bugün adet olabildim. 14 gün nasıl 21 güne çıktı hiçbir fikrim yok. Adet gecikmesi aslnda yumurtlama gecikmesidir , yoksa aradaki süre değişmez diye okuyorum hep. Ama yaşadığımız şeyin bi açıklaması olmalı

Evet ayni seyi yasamisiz. Yumurtlama oldu eminim cunku oyle bir akintinin baska turlu olmasina imkan yok ama adet gelmiyor gelmiyor!

Adetiniz gecikince yumurtlamamis olma ihtimalinizde var

Evet ayni seyi yasamisiz. Yumurtlama oldu eminim cunku oyle bir akintinin baska turlu olmasina imkan yok ama adet gelmiyor gelmiyor!
Evet ben de eminim. Akıntıyı görmüş olmasam teste bile güvenmem,belki çatlamadı ondan gecikti derim ama çatladığından eminim. Sen de bebek düşünüyor musun? Tek sebebi stres gibi gözüküyor ..

Bazen çatlamadan akıntı gelebiliyor bazen yumurtam çatladığı halde(ovulasyon testi ile takip ediyorum eminim yani) akintim olmuyor. Yumurtan geç çatlamıştır. Yumurta çatladıktan sonra 12.günde kanda çıkar gebelik. 20 gün oldu diyosun yumurta catlayali 20 gunde ortalama 5 haftalik oluyor gebelik testte kesin cikardi. Ama Umarım geç yumurtlamışsındır ve hamilesindir

Ben 5nisanda yumurtlama lekelenmesi yaşadım. Yumurtlama akıntısının içinde biraz kan vardı yani. Ovulasyon testi de pozitifti. Ve dün adet oldum yazmıştm pembe leke oldu devamı gelmiyor

Yok . Normalde iki adet arası maksimum 35 gün olurdu. Sadece bu ay gecikme yaşadım
Benimde adetlerim düzenlidir. Bir ay adetim 10 gün gecikti. Test yaptim negatif. Testden 1 saat sonra adet oldum. O adetim 10 gun sürdü. O aya kadar benim adetim en fazla 1 gun gecikmişti. Hic gecikme yaşamamıştım. Hicbir adetimde 10 gun sürmedi. Bir sonraki ay yine gecikme oldu. Bu sefer inatlastim tezt yapmadim,adet olmadım. 10 gun oldu 11 gun oldu yok olmuyorum. Onemsemedim bir tuhaflik var diye 13.gun doktora gittim ve keseyi gördüm. Doktor bir onceki ay kimyasal yaşamış olabilirsin dedi. Genelde 10 gun gibi bir gecikme sonrasındaki ay hamile kalınıyor dedi. Hamile değilseniz bir sonraki ay kalma olasılığınız yuksek. Rahim hazirlik yapiyor diyen oldu.

Ah çok teşekkür ederim. Mesajınız umut oldu :) evet hamile değilim bugün adet olabildim sonunda. Öyle ki olduğuna şükredecek duruma geldim. Olup bitse de önümüzdeki ayı değerlendrsem artık diyodum. Umarım bi sonraki ay olur,size de rahat bir hamilelik sağlıklı bi bebek diliyorum :)

Teşekkür ederim rabbim gönlüne göre versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…