Gebeliğe Hazırlık Yumurtlamadan önce ilişki

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

BeklenenYolcu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2021
114
42
13
34
Merhaba arkadaşlar
Anlatacağım konuda tecrübesizim. Bana yardımcı olacağınızı umut ediyorum.

8 aylık evliyim, bebek istiyoruz. Bu sebeple doktora gittik. Eşimde bir sıkıntı çıkmadı. Benim hormonlarım da temiz çıktı. Ancak Pko hastasıyım, adetim nadiren düzensizdir. Doktor bana adetimin 3. Gününden itibaren sabah akşam birer tane klomen, bir tane inofolic ve 1000 mg glifor verdi. Yumurta takibi yapıldı. Bunun sonucunda çatlatma iğnesi verilecekti. Sağda 2 tane solda 1 tane yumurtam vardı. Doktor sağdakilerin iyi olduğunu soldakinin çatlatmaya yetişemeyeceğini söyledi. 2 gün için klomen dozunu günde 3 defa olmak üzere artırdı sonrasında gelmemi istedi. Doktora gittiğim gün ve sonrasındaki 2 gün ilişki oldu. Tamamen zaten çatlatmaya daha var diyerek oldu. Ama yine de ayaklarımı kaldırdım, dikkat ettim vs. Doktora gittiğimde ise sağdaki yumurtadan birinin çatladığını, birinin durduğunu, soldakinin de yok olduğunu söyledi. Soldakinden için ya döllendi dedi ya da görünmüyor dedi. O sebeple onun döllenmiş olmasına karşın belimi sıcak tutmamı, ağır kaldırmamamı söyledi, sağdaki çatlayan yumurta için o gün ve ertesi gün de ilişki dedi. Ancak biz o günleri değerlendiremedik. 1 hafta sonra adetim başlayacak eğer döllenme olmadıysa.. Sizlere sorum şu yumurtlamadan önceki 3 günde döllenme olabilir mi? Ayrıca yeni döllenen yumurta vajinal ultrasonda görünmüyor mu? Eğer gerileyen bir yumurta olsaydı doktorum sağdaki yumurta gibi görürdü değil mi? Şu sıralar yeni yeni midem bulanıyor, alt karın bölgem ağrıyor, idrara daha sık çıkıyorum. Bunların dışında bir belirtim yok. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Görünmemesi illa ki döllenmiş demek değil ki belki çatlayıp rahme düştü. Farz edelim ki erken ilişki oldu bazı spermler yavaşsa geç ilerleyebiliyor bu da olası yani gebelik için. Ama mide bulantısı pskolojik sanırım çünkü gebelik oluşunca 7. Haftalarda anca başlıyor idrar da o zaman baskı hissi yaratıyor yani zaten az kalmış gecikmeni bekleyip test yaparsın iyi haber alırsın umarım

Sağlıklı spermler 3 güne kadar yaşayabilir diye biliyorum. Olabilir de döllenme. Bu dönemde olan mide bulantısı çatlamadan oluşurmuș gebelik için erken.

İki gün içinde çatlayacak büyüklüğe gelip çatlayıp yok olabilir mi? İki gün sonrasında sağdaki olgun olan yumurta henüz daha yeni çatlamıştı, doktor sıvısını gösterdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…