Eger sorunu kurtaj sonrasi yasadiysaniz doktorunuz bence dogru bir yontem uygulamis. Bende yillardir adet duzensizligi var, tam adet olmayi bekliyordum hormon testleri icin o arada hamile kaldigimi ogrendim. Ancak 3 aylikken bebegimi kaybettim ve kurtaj olmak zorunda kaldim. Kurtaj sonrasi ilk adetim 55 gun sonra oldu, doktorumu arayip adetin 3. Gunu gelmek istiyorum tahliller icin dedigimde 6 ay kadar vucut hormonlarin gercegi yansitmayacaktir su an test yapmamizin bir anlami olmayacak dedi. Muhtemelen senin de gebelik sonrasinda hormonlarin henuz kendine gelememistir. Ve cevreden de duydugum kadariyla gebelik sonlansa dahi hormonlar dogumun gerceklesecegi tarihe kadar farkli calisiyormus. Sende de bu sekilde etki gosterdi demekki. Doktorunbu sebeple yumurtaliklarini bir sure dinlenmeye almis olmali dogum kontrol hapi vererek.
10 yil bir fiil dogum kontrol hapi kullandim, biraktiktan bir kac ay sonra hem de kondomla korunurken hamile kaldim hemde yumurtlama sorunum vardi. Yani korkmana gerek yok, hapi biraktiginda normal duzenine doneceksindir ve kolayca hamile kalacaksindir yine. Doktorunun sozunden cikma derim
Bosuna mi okuyorlar onca sene yahu!