Gebeliğe Hazırlık Yumurtlama

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Zeyno1Oemer

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2019
52
16
3
32
Merhaba hanımlar,
Adetim 13 gün gecikip beni delirttikten sonra geldi. Sürekli test yapıp durdum ama adet’de olmuyordum. Şimdi benim size bi sorum var: adetim 13 gün geciktiği için takvimde şuan yumurtlama 3 hazıran gösteriyor. Daha önce başıma gelmedi bu yüzden soruyorum. Gecikme olduğunda yumurtlamadada bi değişiklik olur mu ?
Birde geçen ay eşimle neredeyse hergün ilişkiye girdik ama tam yumurtlama gününde girmedik (takvime göre konuşuyorum) tam çözemedim bu işi, tecrübeli anneler varsa ne sıklıkla ilişkiye girdiniz çocuk yapmak için ilişkiden sonra yattınız mı ?
Birde eşim ben yüz üstü yattığım ve yan yattığım pozisyonlarda ilişkiye girmeyi daha Çok istiyor, pozisyonunda bi önemi var mı ?
 
Şimdi, kanama düzenli ise, 14 - 16 gün, değilse 18-20 gün sonra yumurtlama gerçekleşir, farzedelim ki ilk yumurtlama tarihi 3 Haziran, yani şuan senin adet olman gerekiyor? Ya da oldun.

Neyse ilk verimli gün 3 Haziran ila 5 Hazirandır, ve 8 Haziran ila 11 Hazirandır. Bu tarihlerde tavan yapar. 3 Haziran'da başlasa, 13üne kadar yumurtlamada olursun.

Ondan ziyade yatış pozisyonlarında önemlidir, boşalma sonrası sırt üstü yatman gerekir, kalçalar hafif yukarı gelecek şekilde yastık koy altına. Eşinin yaptığı pozisyonda gebe kalma olasılığı yüksektir. Ilişkiye iyi hissedersen, her iki güne girersen daha etkili olur yumurtlama döneminde.
 
Arkadaslar Merhaba! Yardimci olabilirmisiniz acaba? Sat 27.04 Nisan genelde 4 gun surer 5 gun artik gelmez.Mayisin 9 11 12 13 14 15 16 yumurtlama donemimde esimle birlikte olduk cocuk sahibi olmak istiyoruz Allahin izniyle. Sorum bu, dunden beri yani adetime 10 gun kala kahverengi lekelenmem var ve cok s1k idrara cikiyorum,belimde ve kasiklarimda adet olucakmisim gibi agri vaAcaba hamile olabilirmiyim bu kadar erken dollenme olup kahverengi yerlesme kanamasi olabilirmi?
 
Back