• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık YUMURTLAMA TESTİNDE ÇATLAMA

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

boncukoz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2025
15
4
1
31
Merhaba, picos’luyum. Dolayısıyla geç yumurtluyorum ve yakalaması zor oluyor. LH yumurtlama testlerini yapmaya başladım. Bu ay sizinle paylaşmak istedim. Çift çizgi gerçekten eşitlendiğinde yada biri diğerinden daha koyu olduğunda yumurtlama artık hazır ve pik günü sayılıyor. Sonraki gün test yapılımca silik görünüyorsa yumurta çatlamış demek oluyormuş. Bu ay bende ilk defa yaptım. Çatladığını düşünüyorum.silik çizginin olduğu gün birliktelikte bulunduk. Yumurtanın döllenme ömrü max 24 saat oluyor. 6 gün sonra rahme yerleşmek için rahme düşüyor.

Şimdi gelelim testlere;
8. Gündüz testinde çizginin hafif belirginleşmeye başladığını görüyoruz.
9. Gündüzde hala aynı koyulukta değiller .
9. Gecede ikiside aynı koyulukta. Yumurtlamanın pik yaptığını düşündüğümden o gün birleşme oldu. Ertesi gün bir mola verdik. Testte 10. Gece 00:00 testinde silikleşmeye başladığını yani ton farkı olduğunu gözlemledim. ( sperm toparlansın siye gün aşırı birliktelik yaptık)
11. Gündüz 12 testinde ise silik olduğunu gördüm. Yani büyük olasılıkla çatlamış olabilir. O gün birliktelik yaşandı. Döllenme ömrü 24 saat diye düşünürsek yumurta ile sperm karşılaşma olasılığı yüksek oldu. ( gece 00:00 yapılan test hala çift çizgiydi ama ton farkı vardı. 1 de çatladı desek ertesi akşam 1’ e kadar zaman var demektir. Zaten iki gün öncede birleşme olmuştu yani tüplerde sperm olma ihtimalide vardı.)
Şimdi bunlara göre çatlamayı yakalamış gibi görünüyorum. İlerleyen süreçte sizinle tekrar buradan paylaşacağım. 15 gün sonra görüşmek üzere :) .

Sizde lütfen yorum ve fikirleriniz önerileriniz deneyimleriniz varsa buradan paylaşın birbirlerimize yardımcı olalım ☺️

Eklentiler

• IMG_6743.jpeg
    IMG_6743.jpeg
    290,7 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_1037BDE4-421B-4DF6-A3C9-D4FD1638D2C4.jpeg
    IMG_1037BDE4-421B-4DF6-A3C9-D4FD1638D2C4.jpeg
    260,3 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_6749.jpeg
    IMG_6749.jpeg
    195,5 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_6755.jpeg
    IMG_6755.jpeg