Yumurtlama takibi ve progesteron testi

kubusnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2024
5
1
24
Merhaba kızlar ben ayın 18 regl oldum adetimin 3 günü hormon tezlerimi yaptırdım 10. Günüde kadın doğuma gittim sonucumu gösterip yumurtama baktık sadece solda 1 tane vardı ama ben kafama göre 4 tane sadece klomen içmiştim doktor öyle bir faydası olmaz dedi eklemek istedim pcosta var 2,3 gün sonra tekrar gel insülin direncine bakalım dedi gittim bakamadık ama yumurtama baktık işaretlerken bir tarafına 12mm bi tarafına 16mm falan dedi pek hatırlamıyorum onunda eni boyu var herhalde bilmediğimden böyle açıkladım pazar çatlar muhtemelen dedi ben sürekli değerlendirdim halada çok uzatmıyorum arayı adetin 21. Günü progesteron testi yapalım dedi ben gidemedim 22. Gün sağlık ocağında verdim yani dün 19.86 çıkmış pek bir şey hissetmiyorum akıntım artışa geçti ama adetlerimin tam günü olmasa bile genelde bu aylarda 2 gün önce 2 gün sonra şeklinde olmuşum umutlansam mı bilemedim pcos olup böyle bir sonuçla bir şeyler pek hissetmeden hamile kalanlar var mı ? Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim

Eklentiler

• IMG_0014.jpeg
    79,3 KB · Görüntüleme: 20
Bende bugün test yaptırdım 15 çıktı doktor yumurtan olmuş çatlamış ilaca gerek yok dedi adet gecikmesi olursa test yap dedi olmasa bu ay dinlen gelecek ay gelirsin dedi inşallah hamileyizdir

Bende bugün test yaptırdım 15 çıktı doktor yumurtan olmuş çatlamış ilaca gerek yok dedi adet gecikmesi olursa test yap dedi olmasa bu ay dinlen gelecek ay gelirsin dedi inşallah hamileyizdir
İnşallah ya benim son adete göre 7 günüm var hadi 2 günde ben gecikme yapsam ama duramam ki hemen test yaparım sabırsızııımmm değişiklik var mı hissettiğin

Adetin 21.günü bakılan progesteron sizin yumurtanızın sağlıklı çatlayıp çatlamadığını gösteriyor. Öncelikle yumurtlama günü ya da 1 gün sonrasında Estradiol yani E2 tahlili bakılması gerek. 180-190 üzeri çıkması kâfi. Sonrasında da 7-8 gün sonra progesteron bakılıyor bu da adetin 21.gününe denk geliyor ortalama o da 3ün üzerinde çıkarsa yumurta sağlıklı çatlamış diyorlar durum bu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…