Yumurtlama gününden iki gün önce ilişkide hamile kalma durumu nedir?

sevecen_29

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2015
1.044
498
Arkadaslar sperm 72 saat canlı kalıyormus diye duydum. ben eşimle 11-12-13-14-15-16. gün ilişkiye girdim ve eşim sehır dışına gitti. eğer yumurtlama günüm 17-18 günlerde ise tutma durumu nedir ki? birde ilişkiden sonra yarım saat -45 dk. ayaklarımı havaya diktim. sonra gittim wc ye ve duşa.

Tecrübeli arkadaslar yorumlarınızı bekliyorum.

tabi ki bu şekilde de tutabilir. ama eğer bu ay tutmazsa benim doktorumun önerisi şuydu: adetinin ilk gününden itibaren 12., 14., 16., 18., ve 20. günleri ilişkiye gir ve bekle dedi. yani adetin ilk günü 1 şubatsa, 12, 14,16,18,20 şubat tarihlerinde. ayrıca yarım saat kadar belini yükseltip ayaklarını kaldırıp yatma ve ilişkinin olduğu gün duş almama var. sıcak su spermleri kötü etkiliyormuş. ve gün aşırı ilişki de sperm birikmesi ve kalitesinin artması içinmiş. spermler 72 saat canlı kalabildiği için zaten 12. günden başlatıp 20 günde bitir dedi doktor ilişkiyi. yani vücutta sperm olsun. yumurtlama o ara hangi gün olursa dölleyebilsin diye.

ya bılmıyorum bakalım tuttumu bu ay belli olcak. saol cevabın için. ama pek belirtimyok. sadece bazen kasıgımda batma oluyor.

16.gün ilişki oldu 17.gün ve 18.gün yogun akıntım geldi. kesildi. sanırım 17-18 yumurtlamaydı (( yetişemedik yaniiiiiiiiiiiiiiii

o akıntılara falan hiç takılma. belirtilere de takılma. benim hiç belirtim olmamıştı. olmayabiliyor bazı insanlarda. ne kadar az stres o kadar çabuk hamilelik olur derler. gelecek olan bebek sağlığıyla gelir inşallah.

pekı sen yumurtlamadan öncemı hamıle kaldın? hıc kasık agrın bıle olmadı mı?

yani ultrason sonuçlarına göre sanırım tam yumurtlama gününe geliyordu diye hatırlıyorum. 2 seneyi geçti çok net değil hafızamda. ama ben ilk ay tutturamamıştım. doktora gitmiştim nasıl bir yöntem uygulamalıyız diye. o da bana sana yazdığım şeyleri söylemişti. hayır ne göğüs şişmesi ne kasık ağrısı hiçbir şey. adetim geçtikten 11 gün sonra kan testi yapmıştım. kansızlık olduğu için bende gecikebiliyordu çünkü. sadece kan testi yapmadan 2-3 gün önce sol kasığımda damar atması gibi his oluyordu ara ara. yani adetim geçtikten 1 hafta sonraya tekabül ediyor bu durum. bir de yine kan testi yaptırmadan 2 gün önce pat diye bi sabah kalktığımda çay kokusundan tiksinmiştim. o hamileliğim boyunca hep tiksindim zaten. bunları yaşarken daha hamile olduğumu bilmiyordum işte. ama fiziksel bi ağrı sızı şişkinlik hiç olmamıştı belirti olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…