Gebeliğe Hazırlık Yumurtlama günümü hesaplayamiyorum, bakarmisiniz?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Smyyegksugzl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2019
6
1
1
Kızlar benim adet döngüm 25 gün. Yani 25 günde bir adet oluyorum. Ve ben şimdi yumurtlama günümü merak ediyorum, eşimle çocuk deneyimlerimize başladık. Bu yüzden yumurtlama günümü hesaplamaya çalışıyorum ama doğrumu hesaplıyorum bilemedim.
Bugün ayın 6sı ve bu sabah adet oldum. Benim yumurtlama günüm hangi gün? 25-14=11 yani bu ayın 17 sindemi benim yumurtlama günüm?
Ve bi sorum daha olacak, yumurtlama gününden öncemi sonramı ilişkiye girmemiz gerekiyor önceyse kac gün önce ve sonraysa kac gün sonra?
Kizlar bu iki soruma detaylı bilgi alabilirsem cok iyi olur. Şimdiden teşekkürler

internette siteler hesaplıyor bakabilirsiniz (güvenilirdir herhalde) ve yumurtlama gunlerini degerlendirmeniz gerek

Androidde pepapp diye bir uygulama var. Hem adet dongunuzu takip ediyorsunuz hem de yumurtlama gunlerinizi hesapliyor. Ben memnun kaldim bir bakin isterseniz

Ovulasyon testi al canım nette satılıyor. Regl bittiği gün basla yumurtladogında iki çizgi de kop koyu oluyor ben öyle takip ediyorum. Diğer o programlar 14 günü baz alıyor ama ben 11.gün yumurtluyormuşum

26_28 günde bir oluyorum yumurtlama testi yaparsan koyu çift çizgiyi gördüğün günle beraber sonraki 4 gün ilişki olmalı

Yumurtlamadan sonraki dönem herkeste 14 gündür 25-14=11 doğru hesap oluyor. Diyelim adetiniz 5 gün sürüyor. 11-5=6 yani adet gördükten sonra 6. gün hamile kalma istimalinizin en yüksek olduğu gündür. Sapmaları da dahil edebilmek için -1 +1 günler de ilişki yaşamak şansınızı arttırır.

Yoo 14 değil benim 7 gün sürer 11.gün yumurtalarım

Yumurtlama gunlerinde -genelde- akintida farklilik olur yani kayganimsi yumurta aki kivami dedikleri yani bunu da ortalama adetiniz bittikten bir hafta sonra yani normal döngü 28 gunde bir ise böyle sizinki birkac gun erken olabilir. Yani adetleriniz duzenli ise akintidan da takip edebilirsiniz ben oyle yapiyorum. Akinti basladiktan 2 gun icinde yumurta çatlamış oluyor 2 gun de yumurta hücresi vucutta kaliyor yani ortalama 4 gun gun asiri iliski ile döllenme ihtimali artar.
Ha garanti olsun derseniz netten 40 li 60 li normal eczane fiyatindan daha uygun a ovuluasyon testleri var gebelik testine benzeyen onlardan da faydalanabilirsiniz

Ovülasyon testi ile takip edebilirsiniz . Ama bence hesap kitap yapma 2 güne bir birliktelik olsa zaten olacaksa olur

Uygulamalar ve sizin hesaplamalarınız yanıltabilir.
Erken ya da geç yumurtluyor da olabilirsiniz.
Ovülasyon testleriyle takip edebilirsiniz
Ya da doktora gidip öğrenebilirsiniz

Ben ateş ölçme yöntemiyle ne zaman yumurtaldığımı öğreniyordum bunun ile ilgili topikte var burada

Yani o regl bitti 14. Gün yumurtarsın olayı herkes için geçerli değil ben de kaset ovulasyon testi ile takip ediyorum
Onu söyleme misler yumurtladıktan sonra 14 gun sonra adet olunur demek istemis dıger uye. Herkes 14.gun yumurtlar dememis

Onu söyleme misler yumurtladıktan sonra 14 gun sonra adet olunur demek istemis dıger uye. Herkes 14.gun yumurtlar dememis

O olayda kesin değil.. ben bazen 12. bazen 13 gün adet oluyordum daha erken olan veya gecikenlerde oluyor.
Bu işler çok sıkıntılı süreç kim nerde istiyorsa Rabbim hiç aratmadan versin.. yasayan biri olarak kafayı yeme durumuna gelmiştim

Bende tam o durumdayım.. cok zor yaa evet bencede o olayda kesin degil yaaaa ben 29 gunde bir adet olurum bazen 31 olur ama duzenli bi adetim var pcO luyum 11.gun yumurtladim. Haklısın.

Bende tam o durumdayım.. cok zor yaa evet bencede o olayda kesin degil yaaaa ben 29 gunde bir adet olurum bazen 31 olur ama duzenli bi adetim var pcO luyum 11.gun yumurtladim. Haklısın.

Ne kadar zamandır deniyorsun.. moralini bozma desemde cok iyi biliyorum ki elde değil ama sakın ümidini kaybetme ve pes etme.
Ben artık hiç bir zaman anne olamayacağım diye düşünüyordum.
Rüyamda bile evlatlık bebek bakıyordum.. her ay adet olduğum gün evimden cenaze çıkıyormuş gibi üzülüyordum.
Herkes stres yapma aklından çıkar vb. seyler söylüyordu fakat asla uygulayamıyordum.
Yumurtlamayı kacirmamak için sık ilişki yaşamaktan yatak odamdan soğumuştun..
Artık cinsellik keyf değil görev gibi gelmişti.. çocuktan düşüncesinden önce ilişki yasamak icin pesimden kosan kocam bile artik bugunde degerlendirme gunumuz mu diye çökmüstu.. ve her ay hüsran.

Benim sorunum kronik vajinal enfeksiyonum vardı hiç bir sekilde kurtulamıyordum ilac ignw fitil herseyi kullandim ama yok gecmiyor
Sol yumurtaligim ezilmis enfeksiyondan doktor olursa sağdan olur o da enfeksiyondan döllenemez dedi..
En son artik ilac degil dogal bise deneyim dedim ve soğan kürü yaptim
Mucize gibi hala da inanamiyorum o ay hamile kaldım
Ve hayatimda ilk defa sogan kurunden sonra tahlillerim tertemiz cikti..
Normalde ilac kullanip kontrole giderdim yibe enfeksiyon cikardi

Soğan kuru gercekten benim mucizem .. Rabbimin bana vesilesi oldu.
Saraçoglunu dinlersen pko hastalarina şiddetle öneriyor

15 aydir deniyorum canım. Sogan kurunu de gecen sene bu aylarda yaptım. Bana da enfeksiyon dediler ama yanlış tanı bence. Bunu diyen sözüm ona docent dr :) benim pko oldugumu bilemedi goremedi de ve herkede ayni muameleyi yapio zannedersem igne fitil ilac verip yolluyor. 2. Gitmeme bana akintin varmi kasigin agriomu diye sorup ayni ilaci verince o doktoru da biraktim. Sogan kürü yaptim.
Boyle boyle kafayi yicem de bakalim ne zaman yicem :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…