• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurtlama döneminde ella kullanılması işe yarar mı?

Zeynep724

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2020
2
0
1
26
Arkadaşlar ilk defa ella kullanmak zorunda kaldım maalesef, yumurtlama günümdeyim (yani öyle tahmin ediyorum) nişanlımla ilişkiye girdik ve prezervatif içimde yırtıldı. Hemen yarım saat sonrasında ella alıp kullandım ama bir kaç yazı okudum yumurtlama döneminde kullanıldığında işe yaramıyor diye çok saçma geldi bana. Normalde ellanın görevi yumurtlamayı ertelemek olduğu için eğer halihazırda yumurtladığın halde kullanırsan işe yaramıyormuş bu doğru mu? Çok korkuyorum gerçekten lütfen yardımcı olun..

Arkadaşlar ilk defa ella kullanmak zorunda kaldım maalesef, yumurtlama günümdeyim (yani öyle tahmin ediyorum) nişanlımla ilişkiye girdik ve prezervatif içimde yırtıldı. Hemen yarım saat sonrasında ella alıp kullandım ama bir kaç yazı okudum yumurtlama döneminde kullanıldığında işe yaramıyor diye çok saçma geldi bana. Normalde ellanın görevi yumurtlamayı ertelemek olduğu için eğer halihazırda yumurtladığın halde kullanırsan işe yaramıyormuş bu doğru mu? Çok korkuyorum gerçekten lütfen yardımcı olun..
Merhaba, aynı durum benim de başıma geldi şu an. Sonuç ne oldu acaba cevap verir misiniz lütfenn

Selam canım, bende bu yazılanları okudum ve tereddüte düştüm. Benim yumurtlama günümdü ilişkiye girdik ve böyle Bi sorun oldu. 13.saatinde ella içtim. Ama okuduğuma göre eğer sperm ile Yumurta döllenmiş ve rahme yerleşmişse hiç bir etkisi olmuyor gebeliğe zararda vermiyormuş. Yani normalde bu ertesi gün hapları etkili ancak yumurtlama günlerinde riskli geldi bana. Şimdi 2hafta nasıl geçecek bilmiyorum.sen neler yaşadın bilgi verir misin?

Selam canım, bende bu yazılanları okudum ve tereddüte düştüm. Benim yumurtlama günümdü ilişkiye girdik ve böyle Bi sorun oldu. 13.saatinde ella içtim. Ama okuduğuma göre eğer sperm ile Yumurta döllenmiş ve rahme yerleşmişse hiç bir etkisi olmuyor gebeliğe zararda vermiyormuş. Yani normalde bu ertesi gün hapları etkili ancak yumurtlama günlerinde riskli geldi bana. Şimdi 2hafta nasıl geçecek bilmiyorum.sen neler yaşadın bilgi verir m
Selam canım, bende bu yazılanları okudum ve tereddüte düştüm. Benim yumurtlama günümdü ilişkiye girdik ve böyle Bi sorun oldu. 13.saatinde ella içtim. Ama okuduğuma göre eğer sperm ile Yumurta döllenmiş ve rahme yerleşmişse hiç bir etkisi olmuyor gebeliğe zararda vermiyormuş. Yani normalde bu ertesi gün hapları etkili ancak yumurtlama günlerinde riskli geldi bana. Şimdi 2hafta nasıl geçecek bilmiyorum.sen neler yaşadın bilgi verir misin?
sperm yumurtaya gidene kadar zaten birkaç gün geçmesi gerekiyor. o yüzden ne kadar erken alınırsa o kadar etkili oluyor zaten. eğer sperm yumurtayı döllediyse de ertesi gün hapları rahme tutunmasını önlüyor.

Ne yaptınız acaba? Aynısı benimde başıma geldi
Merhaba, hemen spiral takılması durumunda (yanılmıyorsam 3 gün içinde ama yanılıyor olabilirim süre konusunda) gebelik önleyici etkisi varmış. Bir kadın doğum uzmanıyla acilen görüşmenizi tavsiye ederim.

Back
X