Yumurtlama Dönemi ve Ağrılı Regl

• Konu Sahibi Konu Sahibi snag
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

snag

Girl Power
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2019
200
211
23
Kızlar merhaba
Regl düzenim oturduğundan beri yani ufaklıktan beri genel olarak çok ağrılı geçiriyorum bu dönemi. Dr gittim bir sıkıntı yok dedi, evlenince geçer dediler (çok ihtimal vermemiştim ama) evlenince de geçmedi . İnanın ilk ve bazen ikinci günü ağrı kesiciler ayakta duruyorum. Ama mesela bazen hiç bir şekilde ağrım olmuyor. Şöyle diyeyim 10 ay ağrılıysam 2 ay ağrısızım, nedenini anlayamadım.
Bir de şöyle bir problem oldu evleneli, 5 günde tamamen bitiyordu eskiden, şimdi 7 günde tamamen kesiliyor. Hatta en son reglimin son günlerinde pıhtı gibi koyu renkli geldi 2-3 gün. Nedenini anlayamıyorum, önümüzdeki ay kontrole gidip bir hormon testi yaptırmayı düşünüyorum. Bu arada doğum kontrol olarak kondom kullanıyorum. Ve adet düzenim hiç şaşmaz en fazla bir iki gün, bazen.

Bunları yaşayan oldu mu ağrılara nasıl başa çıkıtınız ve şu pıhtı olayı ne vallahi delireceğim...

Bir de şu problemim var, yumurtlama zamanlarımda midemde aşırı bir gaz oluyor, böyle bazen olduğum yerde kalıyorum sıkışmadan o derece. Bu arada yumurtalıklarıma bakıldı yine bir sıkıntı yok.

Beni bir aydınlatın çözüm olarak ne yapmam lazım, evde gollum gibi dolaşıyorum ayda iki kez kafayı yemek üzereyim.

Öyle hassas bir organ ne yapsan etkileniyor işte.

Ben küçükken mesela mide bulantısı çok olurdu regl döneminde şimdi hiç olmuyor.

Yaş ilerledikçe değişebiliyor bazı şeyler.

Benımde ilk günü felaket olur ama birdaha geçer.evet son günleri kapkara gibi sanki o şekilde gelir.bende gittim doktora herkesin bünyesi farklı dedi benımkıde bu şekildeymiş sizinkide öyledir.

Merhaba. Valla ben kendimi bildim bileli son günü değil ama mesela 2. ya da 3. günü hep pıhtı şeklindedir parçalı gelirdi afedersiniz.

Benim doğumdan sonra geçti, malesef kürtajdan sonra yumurtlama zamanı ağrısı da eklenerek geri geldi
Çözümü ağrı kesici, başka ne olsun ki

O pıhtı dediginiz ne?
Kahverengi sekilde. Leke seklinde mi?
Onda birsey yok ki.. O rahmin icinde kalan az miktarda kalan kan,eski kan oldugu icin o bicimde geliyor. Bunda kafaya takilacak birsey oldugunu zannetmiyorum.
Senelerdir benim de oyle. Hormonlarima da bakildi gayet iyi. Bende pco var ama. Yani surada 100 kadina sorsak sanirim 90 i adetin 5. Ya da 6.gunu o pıhtı diye tabir ettiğiniz seyi yasiyordur.
Ağrı kısmına gelince,ağrı kesiciden baska care yok gibi. Magnezyum desteği alinabilir. Tabi doktora da danışın. Aklınızda bulunsun.
Şu sıcak su torbasi denilen seyi de karın bolgenize degilde ayaginiza koyun.
Yumurtlama gunude vucutta degisimler olmasi normal de mide bulantısını duymamıştım .

Üşütme,yanlış beslenme ya da ay içerisinde alınan bazı ilaclar. Ya da uzuntu stres. Her ay ağrı olacak diye bir kaide yokki. Normal yani agri olmamasi daha iyi degilmi? Sonucta adetiniz de düzenliymis. Siz yine de doktora gidin icinizi rahatlatmak istiyorsaniz ama kafaya takilcak bise göremedim. Gecmis olsun.

regl olmaya başladığım ilk günden beri 3 4 5 ayda bir olurum bende pco var. Ne zaman geleceği belli olmuyor. Ama öyle bir ağrısı var ki 8 yıldır her adetimde acildeyim. Malesef ağrı kesicilerde pek işe yaramıyor.

Doktorum pıhtının ağrı kesicilerden olduğunu söyledi. Adeti kesiyormuş ve pıhtı şeklinde gelmesine sebep oluyormuş. Sizin neden sebebini bilemem ama bende böyle.

Yumurtlama dönemimde gazımda olur yoğun akıntımda ve enlenince hiçbiri geçmedi 4 gün olan adetim 8 güne çıktı. Genelde adet günü azalır ağrı kesilirmiş. Doğumdan sonra geçer dediler şuan daha felaket haldeyim emzirdiğim için ilaçta alamıyorum reglinin ilk 3 günü yatalak gibi oluyorum. Allah şafii ismiyle şifa versin

Ağrı kesiciler sebep olabiliyor. Çünkü akıntıyı biraz durduruyor ve sonra akıntı tekrardan geliyor. Benim normalde 6-7 oluyorsa ağrı kesici aldığımda 9 güne uzadığı bile oluyor. O yüzden dişimi sıkıp almıyorum. Çok soğukta cereyanda kalırsam ayaklarımı çok soğuk tutmussam o ay daha çok ağrıyor. Ağrı doğumdan sonra da geçmiyor.

kuzenim her ay regli oldugu ilk 2 gunu acilde gecirir cünkü ağrisina dayanamayip bayiliyor
ne kadar dogru bilmem ama sancili regl saglikli olani derler
benim mesela hic agrim olmaz lavaboda tesadufen fark ederim regl oldugumu pko yum
dusen pihtilarda icerde kalmis pis kanin son hamleleri kaldikca koyulasip dusuyorlar

Merhabalar,
Bende öyle çok sancılı geçirirdim. Her ay acillerde olurdum, iğneler, ilaçlar vs.
Hiç bir sorun da yoktu üstelik ama o ağrı beni öldürürdü.
Çok araştırdım ve doktorların tavsiyesiyle doğum kontrol hapına başladım.
İnanın o ağrılı günlerim gitti, şuan çok az sancı çekiyorum. Dünya varmış diyorum cidden.

Benim de geciktiğinde çok sancılı oluyor pko yüzünden gecikiyor bazen.
Sancı oldugunda tir tir titriyorum ellerim bacaklarım yüzüm uyuşuyor ellerimi hareket ettiremiyorum midem de bulanıyor

Son adetimi 2 gün boyunca yatarak ağrı kesicilerle geçirdim normalde 1 gün ağrı kesiciyle geçirirdim

Ve ilk defa pıhtı geldi bende de. Ağrı kesicinin etkisi olabilir

snag Benim de öyle ağrılı geçer, ilaçsız asla! İki yıl öncede doktor banu çiftçi 'nin regl ağrıları ile videosunu izledikten sonra dahs hafif atlatır oldum, şöyle ki adet olduğunu gördüğün ilk an yani o ilk damlada, hemen ilaç alırsan neredeyse ağrısız geçiyor, detaylar için dediğim videoyu izleyin

Benim evimde mutlaka güçlü ağrı kesicilerden olur. Dayanamıyorum ağrısına başka türlü.
Yaş 37 evliyim geçmedi bu ağrı geçemeyecek de sanırım.
Doktor doğurunca geçer dedi ama çevremde çocuklu kadınlar da var hala ağrılı geçiren.

Malesef aynı durumdayım. Her ay şiddetli ağrı ve ağrı kesici başka yolu yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…