- 16 Ocak 2020
- 248
- 136
- 33
- 25
- Konu Sahibi pohcayanak
-
Kendımden örnek verebılırım sadece herhangi bı rahatsızlığım yokKızlar sanırım hamile kalana kadar bir süre sorularımla başınıza bela olacağım.
Merak ettiğim bir iki soru var bilginiz varsa yazabilir misiniz bana?
1. Sorum; Benim yumurtlamam adetin 17 ila 18. gününe denk geliyor. Yumurtlama dönemi dışında hamile kalınabiliyormu? Yani yumurta henüz 18-19 mm ye ulaşmamış atıyorum 14-15mm iken döllenir mi ?
2. Sorum; Polikistik over hastaları, nasıl hamile kaldınız? Yani önerebileceğiniz ilişki poziyonu veya yatış şekli var mı?
3. Sorum; Geçen ay Klomen kullandım, yumurtalarım gelişti. Çatladı ve kist vs hiçbir sorun çıkarmadı. Fakat gebelik oluşmadı. Bu ayda femara kullandım şuan yumurta takibindeyim. Birazcık tontişim, Çatlatma iğnesi için göbek yağınız varsa bacaktan vurun diyorlar onun etkisi olabilir mi acaba ? Ona göre bu ay farklı bi yerden mi vursam acaba ?
Bilgilendirirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.. Hepinizi kucak dolusu
Yumurtlanmadan döllenemez. Kaç mm iken yumurtlanacağı ise değişir. Bu da vajinal usg ile takip edilir. Koldan vuruldum ben hep iğneyi bu sefer o şekilde isteyebilirsiniz. Yani iğne vurulr 36 saat sonra ortalama yumurtlanır. Bu yumurta ortalama 24 saat yaşar. Bu yumurtanın canlı kaldığı süre zarfında rahimde sperm bulunmalı. Yani bir önceki hğnden kalan sperm de o yumurtayı dölleyebilir. Spermler ortalama 72 saat yaşar. Açıklayabilmişimdir umarım.
Onlar değişik tarihlerde yumurtlamışlar işte. Başka türlüsü mümkün değil.Peki teşekkürler ama kafama takılan birşey var yani herkes yumurtlama tarihi olarak 14. gunu gosteriyor. yani 28 gunluk adet dongusu olanlar. Fakat o 14 günden önce mesala adet bitiminin gecesi sıcak duş sonrası hamile kalanlarda var. Veya adetinin hemen öncesi. Mesela bir arkadasım var adet öncesi kalmış garip birşekilde adet gormus ama Sonradan hamile kaldigini betayla ogrenmis. O yüzden kafam karışıyor ya. Hani araştırıyorum sürekli bir tek yumutlama günündemi hamile kalınıyor diye o yüzden sordum birazda.
Kendımden örnek verebılırım sadece herhangi bı rahatsızlığım yokAdetlerim 3 asagı 5 yukarı mevsimsel sebepler olmadıkça gecıkmıyordu. Yumurtlamadan (takvıme göre) önceki günlerde hamile kalmışım gününü tam hatırlamıyorum ama yumurtlama günü değildir inşallah diyip bakmıştım ve ihtimal vermedım sekılde hamıle kaldım olmaz ya değildir diyerek cunku planlı değildi 2 sene sonra felan diyordum Allah vergisi işte o ne zaman ol derse o zaman oldu bende ☺
Onlar değişik tarihlerde yumurtlamışlar işte. Başka türlüsü mümkün değil.
Hayırlısını iste ve kafana asla takma olur elbet de yiyeceği ekmek var ise oluyorAllah bağışlasın :) ❤ Öyle nasip gerçekten çok kafa karıştırıcı şeyler ya. Benimde döngüm 32 gün sürüyor artık ilaçların sayesinde ama öncesi baya karışıktı her adet görürdüm ama 18. günde adet olurdum veyahut 25. günde çok değişirdi
Bi dr un YouTube videosunda denk gelmiştim. 27 gün adet döngüsü olanı hesapladı 29 gün ise +2 ekleyip hesaplıyoruz demişti hayal meyal hatırlıyorumOnlar değişik tarihlerde yumurtlamışlar işte. Başka türlüsü mümkün değil.
Hesaplama filan hikaye bunlar. Ovulasyon testi kullanıyoruz kaçırmamak için. Ben hep 16. Gün yumurtlarım. 18. Gün yumurtladım bu ay mesela.Bi dr un YouTube videosunda denk gelmiştim. 27 gün adet döngüsü olanı hesapladı 29 gün ise +2 ekleyip hesaplıyoruz demişti hayal meyal hatırlıyorum
Hayırlısını iste ve kafana asla takma olur elbet de yiyeceği ekmek var ise oluyor ☺
Bende oldu ve ben hıc takıp etmedım Allah ol derse oluyor herseyı hayırlısı inşallah hayırlısı ile olurİnşallah saldım artık vallahi eskisi kadar dusunmuyorumsadece yumurtla öncesi yani 5 6 gun once iliskide olur mu onu merak ettim
Bende oldu ve ben hıc takıp etmedım Allah ol derse oluyor herseyı hayırlısı inşallah hayırlısı ile olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?