• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurtlama dönemi dışında gebe kalınır mı

yelizkl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2025
3
0
1
25
Kızlar merhaba Eşimle bir ay önce 3 gün arayla ilişkiye girdik ilkinde benim reglim biteli bir gün olmustu yumurtlama döneminde değildim yani korunmadık ısrarıyla boşalma vs de olmadı ama gerildim bi şuanlık istemiyorum çünkü reglimin gecikmesinden 1 hafta sonra falan sanırım test kesinleşiyomus bende öncesinde buraya bir dnaışmak istedim şuan 2 günlük bi gecikme var ağrılarımda hafiften var gibi

Benim ultrason hesabına gore yumurtlama haftasından sonraki 4. Gun dollenme olmus. Tabi yumurtlama haftasından sonra oluyor mu bilmiyorum tahminim o yonde

Yumurtlama döneminde olmadığınızdan nasıl emin oldunuz ki? Ayrıca spermlerin rahim içinde kaç gün yaşayacağı da kişiden kişiye hem erkekten erkeğe hem de rahim içi ortamı bakımından kadından kadına değişir. Eğer adet değilseniz her gün gebe kalma ihtimali vardır -az, çok- orası ayrı. Eşinizin boşalmaması da gebe kalmayacağınız anlamına gelmiyor yine ihtimal var çünkü boşalma öncesi de arada bir kaç sperm kaçabilir. Düşük, çok çok düşük ihtimal. Ama imkansız değil. O sebeple eğer çocuk istemiyorsanız bir korunma yöntemi seçip kullanmalısınız. Şakaya gelmez bu iş.

Regl bitiminin ertesi günü yumurtlama dönemine girceğimi sanmıyprum aşağı yukarı bir iki hafta sonra ovulasyon dönemi oluyor çünkü

Benimki önce ama ilte dediğim gibi daha adetim bir gün önce bitmişti

Yumurtlama döneminde spermin çatlama gününe denk gelmesi gerekir yoksa yumurtlama olmadan gebelik oluşmaz. Ancak her yumurtlama da adetin 14. Günü gibi net bir tarihte olmaz. Bazen geç bazen de erken yumurtlama olabiliyor. Hatta bazı aylar hiç olmadığı gibi bazı aylar iki kere yumurtlama oluşabiliyor. Zaten böyle sapmalar yaşandığı için korunmasız her ilişkide gebelik riski vardır kızlar. İstemiyorsanız net bir şekilde dikkat edin.

Regl bitiminin ertesi günü yumurtlama dönemine girceğimi sanmıyprum aşağı yukarı bir iki hafta sonra ovulasyon dönemi oluyor çünkü

Neye göre sanmıyorsunuz mesela? Regl bitiminin ertesi günü de gebe kalma riski vardır. Hatta ablam o şekilde gebe kaldı 39 yaşında artık olmuyor diye düşünürken ve ayda 1 kez yaşadığı ilişkiden. Şuan 7 yaşında çocuk. O ayki ovulasyon erken gerçekleşmiş, ki gerçekleşebilir. Aylarca olmaz olmaz, bir ay öyle olası gelir. Aşağı yukarı 1-2 hafta sonra diye belirtiğiniz süre bile kendi içerisinde 7 gün oynuyor. Makine değiliz sonuçta. Kesin ovulasyon sürecini doktora gidip ultrasound ile görebilirsiniz başka türlü akıntı takibi sıcaklık takibi sızı belirtisi vs birer tahminden öteye geçmez.

Neye göre sanmıyorsunuz mesela? Regl bitiminin ertesi günü de gebe kalma riski vardır. Hatta ablam o şekilde gebe kaldı 39 yaşında artık olmuyor diye düşünürken ve ayda 1 kez yaşadığı ilişkiden. Şuan 7 yaşında çocuk. O ayki ovulasyon erken gerçekleşmiş, ki gerçekleşebilir. Aylarca olmaz olmaz, bir ay öyle olası gelir. Aşağı yukarı 1-2 hafta sonra diye belirtiğiniz süre bile kendi içerisinde 7 gün oynuyor. Makine değiliz sonuçta. Kesin ovulasyon sürecini doktora gidip ultrasound ile görebilirsiniz başka türlü akıntı takibi sıcaklık takibi sızı belirtisi vs birer tahminden öteye geçmez.
Kesinlikle size katılıyorum. Bende eşimle Regl bitiminde birlikte olmuştum korunmasız. Hamile kalmadım o ayrı ama yumurtlamamın olduğunu gördüm. O ay iki kere yumurtlamışım. Adetli değilse her zaman ihtimal var.

Benimki önce ama ilte dediğim gibi daha adetim bir gün önce bitmişti
Merhabalar ben ilk gebeliğimi sürpriz yaşadım adet günü birliktelik olmuştu. İlişkiden bi 3 4 saat sonra adet oldum baya baya. Öbür ay adetim 10 gün gecikince bir baktım ne göreyim hamileyim 😁 çıkan beta hcgnin sonucuna göre hafta hafta saydığımda adetten önce olan ilişkiden kalmışım. Ertesi gün dr a gittiğimde kesenin haftası ve gününü de görünce tekrar geriye gittim yine aynı o gün adet olduğum güne gidiyordu

Back
X