Yumurtam buyumuyor yardim edin polikistik over-klomen

mervengimm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2019
387
236
33
Merhabalar,
3 yillik evliyim ve 3 yildir cocugumu olmuyor. Ilacli rahim filmi cekildi ve sag tupumde tikaniklik vardi az sivi gecisi oldu. Ayrica polikistikover oldugumu ogrendim aslinda her ay adet oluyorum ama 38. Gunleri buluyo. Doktorum klomen tedavisine basladi. Ilk ay yumurtam olusmadi bu ay gunde 3 defa 5 gun olarak verdi ve adetimin 12. Gununde kontrole cagirdi. Bugun 12. Gunum gittim ve sol tarfimda 10,5mm bir yumurta olusmus. Ama doktorum kucuk dedi normalde 12. Gunde en az 15-16mm olmalidi dedi. Fakat senin adet gunlerin ucun 38. Gunlerde o yuzden gec gelisebilir takip edecegiz dedi. 4 gun sonra tekrar cagirdi. Ama ben boyle kalirsa buyumezse diye endishe ediyorum o yuzden yumurtayi buyutucu bitki ve kurler konusunda yardimlarinizi istiyorum. Benimle ayni durumu yasayan var mi ? Incir kuru demeyin cunku polikistikover icin tehlikeliymis incir yumurtayi cogaltiyor ve polikistik zaten cok yumurtadan kanaklaniyor. Simdiden tesekkurler

Merhabalar,
3 yillik evliyim ve 3 yildir cocugumu olmuyor. Ilacli rahim filmi cekildi ve sag tupumde tikaniklik vardi az sivi gecisi oldu. Ayrica polikistikover oldugumu ogrendim aslinda her ay adet oluyorum ama 38. Gunleri buluyo. Doktorum klomen tedavisine basladi. Ilk ay yumurtam olusmadi bu ay gunde 3 defa 5 gun olarak verdi ve adetimin 12. Gununde kontrole cagirdi. Bugun 12. Gunum gittim ve sol tarfimda 10,5mm bir yumurta olusmus. Ama doktorum kucuk dedi normalde 12. Gunde en az 15-16mm olmalidi dedi. Fakat senin adet gunlerin ucun 38. Gunlerde o yuzden gec gelisebilir takip edecegiz dedi. 4 gun sonra tekrar cagirdi. Ama ben boyle kalirsa buyumezse diye endishe ediyorum o yuzden yumurtayi buyutucu bitki ve kurler konusunda yardimlarinizi istiyorum. Benimle ayni durumu yasayan var mi ? Incir kuru demeyin cunku polikistikover icin tehlikeliymis incir yumurtayi cogaltiyor ve polikistik zaten cok yumurtadan kanaklaniyor. Simdiden tesekkurler

İbrahim saraçoğLu Nu hiç dinLedin yadA seyrettiN mi..? Bazen tip ıN Çare OLmadığı zamanLardA gerekLi oLuyor bnde de poLikistik ower wardi çoK şüküR gecti..i LacLa tedavi oLamayincA insaN baswurup diğRu sonuçLar aLabiLiyoR cnm bnce dinLe we uyguLa...

İbrahim saraçoğLu Nu hiç dinLedin yadA seyrettiN mi..? Bazen tip ıN Çare OLmadığı zamanLardA gerekLi oLuyor bnde de poLikistik ower wardi çoK şüküR gecti..i LacLa tedavi oLamayincA insaN baswurup diğRu sonuçLar aLabiLiyoR cnm bnce dinLe we uyguLa...
Canim wimdi klomen ve catlatma ignesi oldum.
Catlatma ignesinde bugun 6. Gunum ins 12 gun sonra sonucu alcam ama mide bulantilrim var catlama ignesinden mi bilmiyorum cunku catlatma ignesinde gebelik hormonu varmis

Canim wimdi klomen ve catlatma ignesi oldum.
Catlatma ignesinde bugun 6. Gunum ins 12 gun sonra sonucu alcam ama mide bulantilrim var catlama ignesinden mi bilmiyorum cunku catlatma ignesinde gebelik hormonu varmis
Canım inşAllah olumlu sonuç alırsın bende de pcos var ve bu ay ılk tedavim iğneyi oldum bugün 10. Günüm benim de mide bulantısı, koku hassasiyeti ve özellikle tatlı şeylerden tiksinme geldi sürekli bi yorgunluk halsizlik mevcut insAllah Rabbim tüm isteyenlere nasip eder

Cnm polikistikle mucadele etmis biri olarak buna gelen eniyi şey doktorlarin verdigi seker hapi bana matofin verdi 5 ay kullandm sinra klomene gectik yumurta olusuyordu hatta 1 ayda 3tane bile olustu ana gebelik olmadi sonra yasmin dogum kontrol hapi verdi 1 ayda bunu kullan dedi hemen arkasindan inofolic şase verdi sadece adetten sonra 4 paket kullandim ve hamile kaldim burdaki sorun lh hormonunun dusmesi inofoliclede düşüyor seker hapiylada dogru tedaviyle 1 bucuksenede hamile kaldim coksukur incir kuru sakin yapma üzumde tuketme beyaz ekmegide cok tuketme kepekli ye bana doktor ole demisti allah elbet veriyor sen elinden geleni yap yeterki

Bende ileri derecede pcoluyum tüp bebek tedavisine başladığımızda rahim filminde birde doğuştan yarım rahimli olduğumu öğrendim sol tarafm yok tüpüm yok sadece sag tarafm var.. doktorum ne cok olumlu nede çok olumsuz konuştu cok dua ettim Rabbimden ümit kesilmez dedim ve ilk denememizde tüp bebek tuttu Elhamdulillah simdi 29+2 günlük hamileyim kızımız olcak Allahın izni ile 3.aymda serklaj oldum rahim dikildi riskli bi hamilelik geçiriyorum cok şükür simdiye kadar bi sorunumuz olmadi inşAllah da olmaz🤲🏻❤️ Allah tan ümidinizi kesmeyin pco yu çok büyük bir hastalık olarak görmeyin..tüp bebek doktorları pcolu hastalara daha olumlu yaklaşıyor yumurta çokluğundan..yumurta rezervesi az olanlar daha şanssız oluyor..Rabbim safi isminin hürmetine tüm bebek sahibi olmayi bekleyen kardeşlerime şifa versin inşAllah 🤲🏻 Bu yoldaki en büyük sınav dua ve sabır.. Rabbim duanızı kabul sabrınızı bol eylesin inşAllah 🤲🏻❤️

Arı sütü bal polen propolis karışımı kullan ayrıca
kestane bali ile tarçın karıştırarak ye benim rezerv düşük doktor imkansız dedi bunları yaptım 1 haftada 6 yumurta oldu ayrıca multi vitamin takviyesi alıyorum

Merhabalar özel olmazsa nasıl yendiniz pko 'yu?

bende ibrahim saraçoglunun soğan kürü ile temizledim kistleri cok şükür. simdi de bebegin kesede görünmesini bekliyorum. Rabbim hepimize sağlık sihhat sifa versin insallah. benim 2 yıl olmadi bu arada.

Kizlar klomen ve catlatma ignesi deneyimim olumsuz sonuclandi dun adet oldum 😔

sen en iyisi adetin bittikten 3 gun sonra sogan kürüne başla. inanarak yap şifa bulacagim de besmele cek iç her seferinde. günde 2 bardak tazecik hazirla sicaga yakin ılıkta iç. içini kalaylamiş gibi temizleyecek inan bana.. akıntıların olcak mis gibi olucak yumurtaliklar.. youtubede videosu var sogan kürü ibrahim. saraçoglunun anlattigi sekilde yap canim.

Kizlar klomen ve catlatma ignesi deneyimim olumsuz sonuclandi dun adet oldum 😔
Merhaba bende pco yok ama sebepsiz infertilite olarak tedavi gördüm.3 klomen ve 2 gonalf olmak üzere 5 kez denedim.Şimdi hamileyim çok şükür darısı başına tez zamanda inşallah.Ben de kür filan ne duyduysam uyguladım ama en sonuncusunda hiçbir şey yapmadım kendi haline bıraktım tüp bebeğe odaklanmıştım artık umudumun en az olduğu ay geldi.Stres çok etkiliyor kafana takmamaya çalış.Allah zamanını biliyor.Bu süreçte eşinle birlikte beslenmene dikkat et fındık fıstık yiyin protein ağırlıklı beslenin Rabbim kolaylık versin inan bu günler geçecek unutacaksın bile.

sen en iyisi adetin bittikten 3 gun sonra sogan kürüne başla. inanarak yap şifa bulacagim de besmele cek iç her seferinde. günde 2 bardak tazecik hazirla sicaga yakin ılıkta iç. içini kalaylamiş gibi temizleyecek inan bana.. akıntıların olcak mis gibi olucak yumurtaliklar.. youtubede videosu var sogan kürü ibrahim. saraçoglunun anlattigi sekilde yap canim.
Tamam canim bi de corek otu yagi aldim. Soguk sıkım adam gozumun onunde damlama seklinde yapti. Sabahlari ac karnina onu icicem

Merhaba bende pco yok ama sebepsiz infertilite olarak tedavi gördüm.3 klomen ve 2 gonalf olmak üzere 5 kez denedim.Şimdi hamileyim çok şükür darısı başına tez zamanda inşallah.Ben de kür filan ne duyduysam uyguladım ama en sonuncusunda hiçbir şey yapmadım kendi haline bıraktım tüp bebeğe odaklanmıştım artık umudumun en az olduğu ay geldi.Stres çok etkiliyor kafana takmamaya çalış.Allah zamanını biliyor.Bu süreçte eşinle birlikte beslenmene dikkat et fındık fıstık yiyin protein ağırlıklı beslenin Rabbim kolaylık versin inan bu günler geçecek unutacaksın bile.
AMin canim insallah ama insan kafasina takmadan yapamiyo neredeyse 3 sene olcak cocuk isteyeli ama rabbm zamanini daha iyi bilir tez zamanda nasip etsin ins

Aynı öykü bende de var, metformin (dr tavsiyesi ile mutlaka) kullandım, bir kutu sonra inofolik başlandı, o ara klomen sonra aşılama denedik, olmadı. dr stresin geçsin 6 ay dinlen dedi, 3. ay hamile kaldım. sonra genetik kan pıhtılaşması sebebiyle bebeğimi kaybettim ancak pkos da kesinlikle işe yarıyor metformin. ozelliklede pkos değil aslında insülin direnci nedeniyle pko gibi görünüyorsanız (benim öyleymiş, işte). bebeğimi kaybetmemin üzerinden 1 yıl geçti, o süreçte herhangi bir ilaç tedavi olmadım, şu an yine hamileyim inşallah sağlıkla kavuşurum. yalnızca egzersiz, sağlıklı beslenme, düzenli meditasyon yaptım. bir de twengenin "gecikmiş anne adayı için hamile kalma kılavuzu" kitabını okudum. kitap baya iyi geldi bana, özellikle stres konusunda :)
inşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz çocuklarımıza.

Cnm polikistikle mucadele etmis biri olarak buna gelen eniyi şey doktorlarin verdigi seker hapi bana matofin verdi 5 ay kullandm sinra klomene gectik yumurta olusuyordu hatta 1 ayda 3tane bile olustu ana gebelik olmadi sonra yasmin dogum kontrol hapi verdi 1 ayda bunu kullan dedi hemen arkasindan inofolic şase verdi sadece adetten sonra 4 paket kullandim ve hamile kaldim burdaki sorun lh hormonunun dusmesi inofoliclede düşüyor seker hapiylada dogru tedaviyle 1 bucuksenede hamile kaldim coksukur incir kuru sakin yapma üzumde tuketme beyaz ekmegide cok tuketme kepekli ye bana doktor ole demisti allah elbet veriyor sen elinden geleni yap yeterki

Tamam canim bi de corek otu yagi aldim. Soguk sıkım adam gozumun onunde damlama seklinde yapti. Sabahlari ac karnina onu icicem
şifa bulursun inşallah hiç umudunu kaybetme m yillardir her iki overde polikistikti 6 ve 8 cm kistim vardi. Allahin izniyle kürü bir kaç defa yapinca temizlendi. ilk kürümden sonra kontrole gittim biri gitmişti . sonra küre başladim hemen biraktim tekrar oluştu. bu sefer dedim hepinizi yok edicem düzenli kullandim tamamen kurtuldum çok şükür. küçüle küçüle yok oldular.

Merhabalar
Ben 31 yaşındayım.Evleneli 18 ay oldu. biz eşimle evlediğimizden beri çocuk istiyoruz.Yaşım dolayısıyla beklememem gerektiğini düşünüyorum. bundan 6 ay önce eşimle doktora gittik. onda bir sorun yok. Benim de hormon testlerimde birşey yok. Adetim 1 gün bile gecikmez çok düzenle olurum tam 10 gün olurum. sadece yumurtalamam zayıfmış. onun için 4 ay klomen kullandım 2 ay sadece klomen 2 ay hem klomen hem çatlatma iğnesi. 5.ayda da rahim filmi çekildi hiçbirşey yok yine klomen ve iğne vurundum. (klomen kullandığımda hep 2şer tane yumurta oluştu. 18mm -22mm arasında genelde bu sayı az mı? ) Geçen ay adetimin 3.günü yine doktora gittiğimde doktor aşılama yapalım dedi. Kist oluşmuş vazgeçtik. önümüzdeki ay 3. günü gel inşallah gecikirsin dedi. Ben bugun yine adet oldum.Cuma günü doktora gideceğim. soğan suyuda içtim. incir+havuç suyuda ne yapmalıyım. Aşılama nasıl birşey? Klomenle tekrar devam edeyim mi?

Ben de bir pkolu olarak bu sayfada bir çok başlığı okudum. Kimi zaman umut oldu kimi zamansa umutsuzluğa kapılmama neden oldu. Okuyan ve benim gibi umut arayanlar için yazıyorum. Öncelikle adetlerim son 2 yıla kadar çok düzenliydi fakat hep sancılı geçerdi. Hiç kilo, kıllanma gibi sorunlarım da olmamıştı . 4 yıl önce evlendim. Bir çok kez doktora rutin kontrole gitmeme rağmen hiçbir doktor pkolu olduğumu söylemedi. 2 yıl önce ise aldığım 1-2 kilo sonrası adet düzensizliği yaşadım ve doktora gittim. Yapılan tahlil ve ultrason sonucu pkolu olduğumu 30 yaşından önce çocuk sahibi olmamın iyi olacağını söyledi doktor. O güne kadar çocuk sahibi olmayı düşünmemiştim hiç ve doktordan çıktıktan sonra deli gibi çocuk istemeye başlamıştım. 1 yıl denedik ve olmadı. Tedaviye başlamaya zar zor ikna ettim eşimi ve 2 kez klomen ve yumurta çatlatma iğnesi denedik yine olmadı. Doktorum 3. kez dememenizi ve olmazsa aşılamaya geçeceğimizi söyledi. Umudumuz kırılmıştı ve tatildeydik 3. iğneyi erteledik. Tatilimizi yaptık, daha sonra doğa yürüyüşü gibi çeşitli etkinliklere katıldım. Kafamdan tamamen çıkartarak kariyer planları yapmaya başladım. Bir süre sonra ağır grip oldum ve acile gittim. Doktor hamile olup olmadığımı sordu. Olmadığımı ama yine de her ihtimale karşı test yaptırmak istediğimi söyledim. 1 saat sonra ise sonuçlar elimdeydi. Adetime 4-5 gün vardı ve ben hamileydim. Çok şükür 11 haftalık hamileyim. Burada klomen gibi ilaçların etkilerinin hemen geçmediğini çok okudum. Belki katkısı olmuştur ya da tamamen vakti zamanıydı öyle oldu bilemiyorum ama hep okurdum kesinlikle doğruymuş ne zaman kafamızı boşaltır akışına bırakırsak o zaman oluyormuş.

X