Gebeliğe Hazırlık Yumurtalıkta Kist varken hamile kalınır mı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Veziir

Aman be herkes herşeye nane 😒
Pro Üye
17 Nisan 2021
4.128
3.703
Kızlar mayıs haziran ve temmuz aylarında klomen ovitrelle kullandım ağustos ayında memlekete izne gittiğimiz için ara verdik tedaviye 1 eylülde regl oldum memlekette doktora gittim tekrar klomen başlayıp döndüğümde kendi doktorumla yumurta takibini yaparım diye düşünüyordum. Fakat sağ yumurtalığımda 3.5 cm (yada mm tam emin değilim)büyüklüğünde kist olduğunu gördük. Memleketteki doktorum bu ay için doğum kontrol hapı kullanmamı önerdi adetle birlikte atılır kist diye. Ama ben doğum kontrol hapını kullanmak istemedim.

Daha önceden Bu sitede bazı hamile arkadaşlar kisti olduğunu zamanla kistin atıldığını falan yazmışlardı. Bende bi anlık düşünceyle karar verip doğum kontrol hapını kullanmadım belki tekrardan yumurta oluşur döllenir Allahın izniyle diye. Şimdi görev yaptığımız şehre geldim perşembe gününe randevu aldım doktorumdan ama size de bir danışmak istedim.

Kist varken yeni yumurta oluşup döllenebilir mi? Hamile kalma şansım var mı bu ay? Başına gelen varsa beni de bilgilendirir misiniz?

Bendede kist var 17aydır hamılr kalamıyorm canım rahim filmi cektir dedi doktor kistlerden dolayo ise ameliyat edelm dedi bana bende femara ovitrelle kullanıyorm

Bendede kist var 17aydır hamılr kalamıyorm canım rahim filmi cektir dedi doktor kistlerden dolayo ise ameliyat edelm dedi bana bende femara ovitrelle kullanıyorm
Bendeki ameliyatlık bir durum değilmiş olgunlaşan yumurtam çatlayamayıp kist olmuş adetle birlikte atılır dedi doktorum ama işte onun dediği gibi doğum kontrol hapını falan kullanmadım hata mı ettim acaba ya kullansa miydim?

Kızlar mayıs haziran ve temmuz aylarında klomen ovitrelle kullandım ağustos ayında memlekete izne gittiğimiz için ara verdik tedaviye 1 eylülde regl oldum memlekette doktora gittim tekrar klomen başlayıp döndüğümde kendi doktorumla yumurta takibini yaparım diye düşünüyordum. Fakat sağ yumurtalığımda 3.5 cm (yada mm tam emin değilim)büyüklüğünde kist olduğunu gördük. Memleketteki doktorum bu ay için doğum kontrol hapı kullanmamı önerdi adetle birlikte atılır kist diye. Ama ben doğum kontrol hapını kullanmak istemedim.

Daha önceden Bu sitede bazı hamile arkadaşlar kisti olduğunu zamanla kistin atıldığını falan yazmışlardı. Bende bi anlık düşünceyle karar verip doğum kontrol hapını kullanmadım belki tekrardan yumurta oluşur döllenir Allahın izniyle diye. Şimdi görev yaptığımız şehre geldim perşembe gününe randevu aldım doktorumdan ama size de bir danışmak istedim.

Kist varken yeni yumurta oluşup döllenebilir mi? Hamile kalma şansım var mı bu ay? Başına gelen varsa beni de bilgilendirir misiniz?
Bugün bir arkadasim kisti olmasına rağmen sezeryanla doğum yaptı kisti bebekle beraber büyüdü neredeyse ikiz gebelik gibi oldu daha 7 aylıkken kisti 20 cm e ulaşmıştı sonra sormadım büyüyüp buyumedigini ama çok riskli gebelik yaşadı gebeliği boyunca ağrısı fazlaydı devamlı acilden gidip serum alıyordu zaten gittiği bölüm riskli bölümdü kendisi muayene olmadan hamile kalmıştı kistini o zaman öğrendi kısacası çok zor gebelik yaşadı bence kistinizi tedavi ettirip öyle hamilelik planı yapın derim

Bendeki ameliyatlık bir durum değilmiş olgunlaşan yumurtam çatlayamayıp kist olmuş adetle birlikte atılır dedi doktorum ama işte onun dediği gibi doğum kontrol hapını falan kullanmadım hata mı ettim acaba ya kullansa miydim?
Adetle atılan kistse ilaca gerek yok ki her ay olgunlaşıp catlamayan her kadının yumurtası kiste dönüşüyor ve adetle atılıyor bunun için doktor ilaç önermez genellikle bu durum klomen kullananlarda daha fazla oluyir

O kadarını anlamıyorum ama doktor dıosa bıldıgı vardır canım kullanmalısın kist sureklı tekrarlayan birsey bnmde catlamayp adet ıle atılmıo

Adetle atılan kistse ilaca gerek yok ki her ay olgunlaşıp catlamayan her kadının yumurtası kiste dönüşüyor ve adetle atılıyor bunun için doktor ilaç önermez genellikle bu durum klomen kullananlarda daha fazla oluyir
Evet bende pkoluyum hep kist oluşup bir sonraki reglle atılıyordu. Başka doktora gittim bu sefer izin sebebiyle memleketeydik. Klomene devam edebilmek için kistin atılması lazım birdahaki relg de kistin kendiliğinden atılmazsa bir ay daha tedavi ertelenir dedi. Ne bileyim ya ben lise dönemlerinde pko yüzünden düzensiz adet oluyordum o zaman da 4 ay doğum kontrol hapı kullandım. Hep duyuyorum sağdan soldan doğum kontrol hapı kullananlar sonradan hamile kalmakta zorlanıyor diye. Bazıları da hapı bırakır bırakmaz hamile kalıyor gerçi.

Canm bende de olmuştu kist adetim gecikmisti kontrol için gittiğimde öğrendim sadece tarlusal verdi adet ol atılsın diye sonra ki aylarda kontrole gittiğimde sorun çıkmadı yani temizdi

Merhabalar aranıza yeni katıldım. 1 yıllık evliyim bende kist vardı doktorum ginera doğum kontrol hapı verdi diğer ay gel dedi gittim kistim gitmiş ama tekrar ginera verdi neden verdi sizce 😢 sürekli kullanmak canımı sıkıyor

X