sadece ultrasondan bakarak anlaşılmadığı kesinkızlar bugün doktor a gittim yumurtalık takibi için yumurtalıkların çalışmıyor dedi ne ilaç ne başka bişey verdi 2 hafta sonra gel dedi test filanda yapmadısadece ultrasonla vardı bu kanıya.geçen ay düşük yaptım bu nasıl oldu peki kafam çooook karıştı. Nasıl anlaşılıyor bu çalışıp çalışmamak beni bilgilendirirseniz sevinirim
sadece ultrasondan bakarak anlaşılmadığı kesincnm derhal başka doktora giderim yerinde olsam öncelikle kan testi yapılmalı, ve sonrasında iki günde 1 yumi takibi.
tabi cnm olacak iş değil, atmış k*çından, savmış başından resmen. dediğim gibi önce kan testinde bazı hormonlarına bakılması lazım. ardından 2 günde 1 yumurtalık takibi. toplamda ortalama 2 haftalık bir süreçte netleştirilebilir yani çalışma durumu. adetlerin düzenli mi?yarın özel e gideceğim canım hiç içime sinmedi zaten saçmalık
Bu kan tahlilini adetjen mi aliyorlar peki? Benim yarn randevum var da takvime bakicak olrsak yumurtlama zamanim yakin. Bu sklde ulstrasonla falan bakark ya da kan tahliliyle anlasilmasi mumkn mu acep?sadece ultrasondan bakarak anlaşılmadığı kesincnm derhal başka doktora giderim yerinde olsam öncelikle kan testi yapılmalı, ve sonrasında iki günde 1 yumi takibi.
duzenli canim hic sasmaz bide dedigim gibi gecen ay dusuk oldutabi cnm olacak iş değil, atmış k*çından, savmış başından resmen. dediğim gibi önce kan testinde bazı hormonlarına bakılması lazım. ardından 2 günde 1 yumurtalık takibi. toplamda ortalama 2 haftalık bir süreçte netleştirilebilir yani çalışma durumu. adetlerin düzenli mi?
daha önce hiç kan tahlili yapılmadı mı? yapılması gerekiyor muhakkak adetin 2. ya da 3. günü. yumi takibiyle beraber kan testi sonucu bize daha kesin bilgi verir cnm. ikisi de mutlaka olmalı.Bu kan tahlilini adetjen mi aliyorlar peki? Benim yarn randevum var da takvime bakicak olrsak yumurtlama zamanim yakin. Bu sklde ulstrasonla falan bakark ya da kan tahliliyle anlasilmasi mumkn mu acep?
e tıkır tıkır çalışıyor bak ben bakmadan söyledimduzenli canim hic sasmaz bide dedigim gibi gecen ay dusuk oldu
e tıkır tıkır çalışıyor bak ben bakmadan söyledimçalışmıyor olduğuna ihtimal vermek bile olasılık dışı. içini ferah tut ve başka bir doktor dene bence
Ben daha yeni evliyim de ilk jinekolog deneyimim olacak. Daha evvelde ki aradan 2-3 yil gecti bi hormon tahlili yaptrmstm hepsi iyi cikmisti bir de ultrasonla bakmislardi o zaman. Smdi ilk kez gidicem 2 aylik evliyim. Muhtemelen bgn bakip adetliyken tekrar cagirir o zamandaha önce hiç kan tahlili yapılmadı mı? yapılması gerekiyor muhakkak adetin 2. ya da 3. günü. yumi takibiyle beraber kan testi sonucu bize daha kesin bilgi verir cnm. ikisi de mutlaka olmalı.
canim bende oyle biliyorum ama bazi olasiliklar var mesela sut hormonu faxla calistigi zaman da dogurganligi engelliyormus adet yine duzenli oluyormus ama benim dr.um erenlere karismis olacakki testsiz anladi:)))Adet oluyorsan yumurtaların catladi demektir...
Evet canım hormonlardan tetikliyor olabilir. Bencede doktorların erenlerdenmis :)))canim bende oyle biliyorum ama bazi olasiliklar var mesela sut hormonu faxla calistigi zaman da dogurganligi engelliyormus adet yine duzenli oluyormus ama benim dr.um erenlere karismis olacakki testsiz anladi:)))
hayır sadece birazcık tecrübeliyim, teşekkürlerBen daha yeni evliyim de ilk jinekolog deneyimim olacak. Daha evvelde ki aradan 2-3 yil gecti bi hormon tahlili yaptrmstm hepsi iyi cikmisti bir de ultrasonla bakmislardi o zaman. Smdi ilk kez gidicem 2 aylik evliyim. Muhtemelen bgn bakip adetliyken tekrar cagirir o zamansen jinekolog msn yoksa yardmlarn icin tesekkurler
hayır sadece birazcık tecrübeliyim, teşekkürler
Yumurtalarini ufak gormustr o bnimde doktorum calisiyo ama zayif demisti ilac verdi buyutmek icin
Adet oluyorsan yumurtaların catladi demektir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?