• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurtalıkların çalışıp çalışmadığı nasıl anlaşılır!!!!!

ilknur02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2014
292
169
48
38
kızlar bugün doktor a gittim yumurtalık takibi için yumurtalıkların çalışmıyor dedi ne ilaç ne başka bişey verdi 2 hafta sonra gel dedi test filanda yapmadı :KK64:sadece ultrasonla vardı bu kanıya.geçen ay düşük yaptım bu nasıl oldu peki :KK64:kafam çooook karıştı. Nasıl anlaşılıyor bu çalışıp çalışmamak beni bilgilendirirseniz sevinirim:KK61:

kızlar bugün doktor a gittim yumurtalık takibi için yumurtalıkların çalışmıyor dedi ne ilaç ne başka bişey verdi 2 hafta sonra gel dedi test filanda yapmadı :KK64:sadece ultrasonla vardı bu kanıya.geçen ay düşük yaptım bu nasıl oldu peki :KK64:kafam çooook karıştı. Nasıl anlaşılıyor bu çalışıp çalışmamak beni bilgilendirirseniz sevinirim:KK61:
sadece ultrasondan bakarak anlaşılmadığı kesin :KK53: cnm derhal başka doktora giderim yerinde olsam :KK56: öncelikle kan testi yapılmalı, ve sonrasında iki günde 1 yumi takibi.

sadece ultrasondan bakarak anlaşılmadığı kesin :KK53: cnm derhal başka doktora giderim yerinde olsam :KK56: öncelikle kan testi yapılmalı, ve sonrasında iki günde 1 yumi takibi.

yarın özel e gideceğim canım hiç içime sinmedi zaten saçmalık

yarın özel e gideceğim canım hiç içime sinmedi zaten saçmalık
tabi cnm olacak iş değil, atmış k*çından, savmış başından resmen. dediğim gibi önce kan testinde bazı hormonlarına bakılması lazım. ardından 2 günde 1 yumurtalık takibi. toplamda ortalama 2 haftalık bir süreçte netleştirilebilir yani çalışma durumu. adetlerin düzenli mi?

Bu kan tahlilini adetjen mi aliyorlar peki? Benim yarn randevum var da takvime bakicak olrsak yumurtlama zamanim yakin. Bu sklde ulstrasonla falan bakark ya da kan tahliliyle anlasilmasi mumkn mu acep?

tabi cnm olacak iş değil, atmış k*çından, savmış başından resmen. dediğim gibi önce kan testinde bazı hormonlarına bakılması lazım. ardından 2 günde 1 yumurtalık takibi. toplamda ortalama 2 haftalık bir süreçte netleştirilebilir yani çalışma durumu. adetlerin düzenli mi?
duzenli canim hic sasmaz bide dedigim gibi gecen ay dusuk oldu

Bu kan tahlilini adetjen mi aliyorlar peki? Benim yarn randevum var da takvime bakicak olrsak yumurtlama zamanim yakin. Bu sklde ulstrasonla falan bakark ya da kan tahliliyle anlasilmasi mumkn mu acep?
daha önce hiç kan tahlili yapılmadı mı? yapılması gerekiyor muhakkak adetin 2. ya da 3. günü. yumi takibiyle beraber kan testi sonucu bize daha kesin bilgi verir cnm. ikisi de mutlaka olmalı.

ben adetimin birinci günü gittim 12. günü gel dedi. birde yumurtlama döneminde oluşan şeffaf ve uzayan akıntımda oldu dün ağrımda oldu yarın medifema ya gidecegim yarın mi gideyim adet olunca mı

:KK15:
e tıkır tıkır çalışıyor bak ben bakmadan söyledim :KK53: çalışmıyor olduğuna ihtimal vermek bile olasılık dışı. içini ferah tut ve başka bir doktor dene bence :KK15:

Ben adetimin 1. Gunu gittim 12.gun gel dedi .Dun şeffaf uzayan akintim oldu agrimda acaba yarın mı gideyim dr. a adet olunca mi

bende 2 hafta önce falan gittim doktora ve yumurtalıkların yavaş çalışıyor dedi sadece ultrasonla bakarak ve dogum kontrol hapına başlattı
yani çalışmadıgını da ultrasonla görebiliyorlar demekki :KK51:

daha önce hiç kan tahlili yapılmadı mı? yapılması gerekiyor muhakkak adetin 2. ya da 3. günü. yumi takibiyle beraber kan testi sonucu bize daha kesin bilgi verir cnm. ikisi de mutlaka olmalı.
Ben daha yeni evliyim de ilk jinekolog deneyimim olacak. Daha evvelde ki aradan 2-3 yil gecti bi hormon tahlili yaptrmstm hepsi iyi cikmisti bir de ultrasonla bakmislardi o zaman. Smdi ilk kez gidicem 2 aylik evliyim. Muhtemelen bgn bakip adetliyken tekrar cagirir o zaman:KK51: sen jinekolog msn yoksa;) yardmlarn icin tesekkurler;)

Adet oluyorsan yumurtaların catladi demektir...
canim bende oyle biliyorum ama bazi olasiliklar var mesela sut hormonu faxla calistigi zaman da dogurganligi engelliyormus adet yine duzenli oluyormus ama benim dr.um erenlere karismis olacakki testsiz anladi:)))

canim bende oyle biliyorum ama bazi olasiliklar var mesela sut hormonu faxla calistigi zaman da dogurganligi engelliyormus adet yine duzenli oluyormus ama benim dr.um erenlere karismis olacakki testsiz anladi:)))
Evet canım hormonlardan tetikliyor olabilir. Bencede doktorların erenlerdenmis :)))

Ben daha yeni evliyim de ilk jinekolog deneyimim olacak. Daha evvelde ki aradan 2-3 yil gecti bi hormon tahlili yaptrmstm hepsi iyi cikmisti bir de ultrasonla bakmislardi o zaman. Smdi ilk kez gidicem 2 aylik evliyim. Muhtemelen bgn bakip adetliyken tekrar cagirir o zaman:KK51: sen jinekolog msn yoksa:KK66: yardmlarn icin tesekkurler:KK66:
hayır sadece birazcık tecrübeliyim, teşekkürler :KK39:

Yumurtalarini ufak gormustr o bnimde doktorum calisiyo ama zayif demisti ilac verdi buyutmek icin

Back