• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yumurtalik tembelliği, Polikistik Over Sendromu

sjjsjjsj

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2021
2
0
1
24
Merhaba ben yeni uye☺️
oncelikle 21 yasindayim, bir suredir burada sorulari ve cevaplari okuyordum ben de araniza katilmak istedim.
Bende yumurtalik tembelligi yani polikistik Over Sendromu teshisi koyuldu, 8 ay dogum kontrol hapi sonrasi hala ayni sekilde devam ediyor ve bu hapi evlenene kadar cocuk isteyene kadar kullanacaksin kronik bir rahatsizlik tedavisi uzun dedi doktor. Ayrica cocuk istedigim zaman bazi tedaviler uygulayacakmisiz.

Oncelikle bu haplarin uzun sure kullaniminda bir sıkıntı olur mu?
Bu tedaviler nelerdir? Tup bebek mi?
Haplari kullansam gececek bir sey midir?
Sogan suyuyla geciren var mi bu olaylari acaba?

Tecrubelerinizi dinlemek isterim, bu haplari artik kullanmak istemiyorum :/

Kafami cok karistiriyor bu olaylar :/ benim cocugum da zor mu olacak?

Merhaba ben yeni uye☺️
oncelikle 21 yasindayim, bir suredir burada sorulari ve cevaplari okuyordum ben de araniza katilmak istedim.
Bende yumurtalik tembelligi yani polikistik Over Sendromu teshisi koyuldu, 8 ay dogum kontrol hapi sonrasi hala ayni sekilde devam ediyor ve bu hapi evlenene kadar cocuk isteyene kadar kullanacaksin kronik bir rahatsizlik tedavisi uzun dedi doktor. Ayrica cocuk istedigim zaman bazi tedaviler uygulayacakmisiz.

Merhaba bende 21 yaşındayım ve evliyim aynı problemler bende de var canım. 15 yaşından beri çekiyorum bu derdi Allah başka dert vermesinde. Ben 16 yaşında ameliyatını bile oldum açık ameliyat sezaryen gibi kistim büyümüş resmen 10 cm olmuş doktor acil ameliyat dedi neyse fazla uzatmayım ameliyat oldum kurtuldum sandım sonra yine kist oluştu bu sefer o kadar büyümedi ama 3 cm ve yıllarca gitmedi 5 sene doğum kontrol hapı içtim hiçbir işede yaramadı kist erimedi ama daha da büyümesin diye mecburen içtim. Şuan 1 yıllık evliyim çocuk istiyoruz ama olmuyor iğneler falan denedik tutmadı şuan biraz ara verdim gerçi psikolojik olarak çöktüm. Bu işin sırrı kilo canım eğer kilo varsa acilen sporla yap ve kilo ver beslenme çok önemli dikkat et ama karın egzersizleri yapacaksın ben 5 yıldır gitmeyen kisti en son sporla erittim tabi yine oluyor ama ilaçla 1 ayda eriyor

Merhaba ben yeni uye☺️

Dogum kontrol haplari kullandigin surecte adeti duzenliyor bırakınca yine ayni. Yumurta geliştirici ilac verip takip yapiyorlarmis ben henuz hic yaptirmadim. Evlendikten 3 ay sonra kizima hamile kaldim. Ikinciyi 6 aydir istiyoruz olmuyor. Ama aradan 10 yil gecti. Tek doktora bagli kalmayin. Eger bir duzeniniz varsa (mesela ben her ay adet olurum ama gunu belli degildir.) bazi doktorlar akisina birakiyorlar, normal diyorlar. Hamile kalmaya asla engel degil ama duzenli adet olanlara gore sure uzayabiliyor. Tup bebek isin son asamasi ona gelene kadar neler var. Hormonlarınızı takip edin, baktirin. Onlarda bir sıkıntı olmadikca durum iyi. Kilonuz varsa da mutlaka verin.

Merhaba bende 21 yaşındayım ve evliyim aynı problemler bende de var canım. 15 yaşından beri çekiyorum bu derdi Allah başka dert vermesinde. Ben 16 yaşında ameliyatını bile oldum açık ameliyat sezaryen gibi kistim büyümüş resmen 10 cm olmuş doktor acil ameliyat dedi neyse fazla uzatmayım ameliyat oldum kurtuldum sandım sonra yine kist oluştu bu sefer o kadar büyümedi ama 3 cm ve yıllarca gitmedi 5 sene doğum kontrol hapı içtim hiçbir işede yaramadı kist erimedi ama daha da büyümesin diye mecburen içtim. Şuan 1 yıllık evliyim çocuk istiyoruz ama olmuyor iğneler falan denedik tutmadı şuan biraz ara verdim gerçi psikolojik olarak çöktüm. Bu işin sırrı kilo canım eğer kilo varsa acilen sporla yap ve kilo ver beslenme çok önemli dikkat et ama karın egzersizleri yapacaksın ben 5 yıldır gitmeyen kisti en son sporla erittim tabi yine oluyor ama ilaçla 1 ayda eriyor
Umariiim en kisa zamanda bebeginiz olur bende cok istiyorum, ne zor islermis bende cok zamandir doktora gidip geliyorum bunun stresi bile yetiyor :/

Kilom yok 49 kiloyum bende bilmiyorum neden boyle kronikmis bir de. Senin kist bayagi bir buyukmus ya. Benim 2cmdi eridi simdi tekrar olusmus-3 cmye cikti insallah daha da buyumez. Umarim ikimiz de sagligimiza kavusuruz

Umariiim en kisa zamanda bebeginiz olur bende cok istiyorum, ne zor islermis bende cok zamandir doktora gidip geliyorum bunun stresi bile yetiyor :/

Kilom yok 49 kiloyum bende bilmiyorum neden boyle kronikmis bir de. Senin kist bayagi bir buyukmus ya. Benim 2cmdi eridi simdi tekrar olusmus-3 cmye cikti insallah daha da buyumez. Umarim ikimiz de sagligimiza kavusuruz
İnşallah

Bende var canım aynı durum bende inanılmaz kilo da vardı 23 kilo verdim sonra 3-4 ay doğum kontrol hapı da kullandım ve bırakır bırakmaz hamile kaldım ama ne yazık ki kaybettim bebeğimi rahim ağzı yetmezliği yüzünden🥺 Düşük yaptığımdan bu yana bir 25 kilo daha verdim reglim düzene girdi ömrümde hiç doğal olarak vaktinde regl olduğumu hatırlamıyorum ama doğum kontrol hapları konusunda endişelenme regli düzene soktuğu için daha rahat yumurtlama dönemini takip edip hamile kalkabilirsin ben de bir iki ay daha korunup sonra tekrar düşünmeye başlayacağım

Merhaba ben yeni uye☺️

Merhaba bendede pikos vardı 3 senedir çocuğum olmuyor du denemediğim yöntem kalmadı en son işte tüp bebek için gidicektm geçen hafta ve hamile olduğumu öğrendim nasıl mı hamile kaldı öncelikle rabbimin bana verdiği mucize tabi ben öyle bakıyorum fazla kilom vardı(8 kilo) ilaçsız adet olamıyordum hiç kilolarımı verince adet olmaya başladım sonra hamile kaldım doğum kontrol hapına gelicek olursak bende kullandım herkesde farklı olabilir bilmiyorum tabi bana hiç faydası olmadı hatta dahada bozdu gibi geldi adetlerimi

Back