Yumurtalık rezervi az olup kendiliğinden hamile kalan varmı ?

Asyanisam

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2019
2
0
38
Merhaba 32 yaşında bir anneyim 11 yaşında kızım var ve 2. Çocuk yapmayı düşündük eşimle fakat 1 sene korunmadigimiz halde gebe kalamadım.😢 sonra hormon testleri yapıldı değerlerim FSH=9.29 estradiol = 35 LH=5.48 Prolaktin= 15.96 TSH =1.69 testesteron = 0.82 AMH= 0,687 cıktı 25 günde 1 adet oluyorum ama erken menapoz tanısı konuldu ve yumurtalıkların bitmiş anne olamazsın dediler yıkıldım morelim yerle bir oldu bi önerisi olan varmi acaba yumurtalık rezervi normale dönermi 😢

Malesef normale dönen bir durum değil benimde ikinci 2 yıldır olmuyordu amh 1.39 yaş 34 doktorum tup bebek dedi biraz erteledim şimdilik ilk çocuğumda 6 yıl sonra olmuştu.

Yedigimiz içtiğimiz herşeyden bu problemler çoğaldı rabbim yardımcımız olsun.

Amin bende yaş 33 ama ne yazikki çok düşmüş yumurtalık rezervim her ay acaba hamilemiyim diye
Malesef normale dönen bir durum değil benimde ikinci 2 yıldır olmuyordu amh 1.39 yaş 34 doktorum tup bebek dedi biraz erteledim şimdilik ilk çocuğumda 6 yıl sonra olmuştu.

Ne yazık ki bende 33 yaşındayım ama doğurganlığım bitmiş

selamlar 40 yaşındayım rezerv az dediler yaştan dolayı da direk tüp bebek önerdiler.
lakin normal yolla geldi minik... benim de kızım 10 yaşında en son 2018 mayısta kayıp yaşadım aşağı yukarı 1 senede geldi.
Rezervi artırmak gibi bir şansımız yokmuş, yaş ile beslenme ile stres ile bunu öne çekiyormuşuz.. değerlerimiz aşağı yukarı aynı, benim fsh daha yüksekti amh de 0,60larda idi.

bir de eşin baktırsın derim..
Allah yavrunu bağışlasın tez zamanda sağlıklı bebiş nasip etsin.

Merhaba 32 yaşında bir anneyim 11 yaşında kızım var ve 2. Çocuk yapmayı düşündük eşimle fakat 1 sene korunmadigimiz halde gebe kalamadım.😢 sonra hormon testleri yapıldı değerlerim FSH=9.29 estradiol = 35 LH=5.48 Prolaktin= 15.96 TSH =1.69 testesteron = 0.82 AMH= 0,687 cıktı 25 günde 1 adet oluyorum ama erken menapoz tanısı konuldu ve yumurtalıkların bitmiş anne olamazsın dediler yıkıldım morelim yerle bir oldu bi önerisi olan varmi acaba yumurtalık rezervi normale dönermi 😢
Ya bu bu sonuca göre sana bunu nasıl dediler anlamadım inan değerlerin o kadar kahrolnulacak kadar kötü degilki canım inan bana bak kendinde araştır gorceksin

Yani ben şuan burda yazılanlara inanamıyorum inan ki 1.39 amh evet çok yüksek değil ama inan bana çok ta düşük değil yumurtuyorsun hiç değilse ve sadece belki kalitesi düşük olabilir ama bu ilaçlarla kaliteli yumurtaya kavuşabilirsin demek suanki doktorları anamamak çok zor hemen tüp bebek sadece insanlarla uğramamak ve ellerindeki birikimleri almak için yapılan bi prosutur inanın bana 0.01 le bile yumurtalar uyarılıyor ve çocuk sahibi olabiliyor insanlar tabiki vakit kaybetmeyin ama başka doktorlarda gidin lütfen bir doktorun dergiyle hareket etmeyin

Ya bu bu sonuca göre sana bunu nasıl dediler anlamadım inan değerlerin o kadar kahrolnulacak kadar kötü degilki canım inan bana bak kendinde araştır gorceksin
[/QUOT evet amh biraz kötü ama takviye ilaçlarla bence olabilcek bi bisey hamilelik ve bence doğru tedaviyle hamile kalabilirsiniz hiç endişe etmeyin

Ben amh 0,6 iken ve ertesi sene 0,3 olduğunda hamile kaldım. Fsh 15di. Yani neye göre pat diye menapoz diyorlar anlamıyorum. Artık boşuna uğraşma tüp bebek bile imkansız dediler ve İlk menapoz teşhisi ardından her sene arka arkaya 3 kez hamile kaldım. Yani nasılsa menapoza girdim diye korunmamıştım. Bebem 6 aylık oldu, ben hamileydim :)

benimde amh 0,8 fsh 11 yaşım 36 kimse bana menopozdan bahsetmedi. Bence siz o doktoru değiştirin

X