• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurtalık kistleri

QWXYZ

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2012
58
0
26
Eskişehir
6 aylık evliyim adet gecikmesinden dolayı doktora gittiğimde yumurtalıklarında küçük küçük kistlerin olduğunu söyledi.Adet gecikmesinin de kilodan dolayı olabileceğini söyledi.ilk defa bir hafta gecikmeli oldum bu ay.Acaba bu kistler gebeliğe engel olur mu tedavisi kolay mıdır?Adetinin 3.günü gel dedi bana..

hiç sorma bende 3 gün geçti günümden dün doktora giittim kan testi yapıldı negatif çıktı sonra tarlusal verdi bunu kullan dedi eger bi haftaya adet olmazsan yanıma geri gel hamile olabilirsin dedi aklım karıştı kullanıyım mı kullanmıyım mı diye bakalım ne olacak kısmet hersey sonuçta inş hayırlı bi evladında olur seninde

ben de bugün adet oldum kullan bakalım cnm inş mis kokulu bebelerimize kavuşuruz en kısa zamanda :)

Son düzenleme:
ben bu sitede pek çok kişide okudum yanlış kan testini o yuzden o ilacı içmek istemiyorum bide hamileysem zarar verirsem diye sence ne yapmam gerek amin inş sanada yenimi evlisin

6 aylık evliyim adet gecikmesinden dolayı doktora gittiğimde yumurtalıklarında küçük küçük kistlerin olduğunu söyledi.Adet gecikmesinin de kilodan dolayı olabileceğini söyledi.ilk defa bir hafta gecikmeli oldum bu ay.Acaba bu kistler gebeliğe engel olur mu tedavisi kolay mıdır?Adetinin 3.günü gel dedi bana..

Aynı sorunlar bende de vardı .4,5 cm lik kiste rağmen hamileyim..umarım zahmetsizce sen de tadarsın bu duyguyu

Arkadaşlar Merhaba,
Bu siteye yeni katıldım kullanmayı da pek bilmiyorum,yanlışlık varsa düzeltin lütfen.Hangi konuya yazacağımı bilemedim.yaklaşık 1,5 ay önce adet düzensizliğinden kadın doğum doktoruna gittim.Lh hormonumun çok yüksek olduğunu ve yumurtalıklarımda 4 -5 adet inci tanesi gibi kist olduğunu söyledi.Fakat Pcos hastasısın demedi.3 ay diane 35 kullanmam gerektiği söyledi.Biz de eşimle çocuk istememizden dolayı yine burada okuduklarımı baz alara doğum kontrol hapı kullanmadım hayıt ekstratına başladım.Sizce bu kistler kendiliğinden düşer mi,doğum kontrol hapı mı kullanmalıyım yoksa hayıta devam mı edeyim.Bu arada 6 aydır korunmuyorum.Şimdiden teşekkürler:)

arkadaşlar 30 yaşındayım ben adet olmaya başladığımdan beri düzensizdi 4 ay adet olmadığım zamanlar oldu profösörlere kadar gitmediğim dr kalmadı tek yaptıkları şey doğum kot.hapları verip göndermek bu haplar sadece baskılama yapıyor bırakınca tekrar düzensizlik,evlenince geçer dediler geçmedi neler yapmadım ki otlar çöpler de dahil , hiçbişey işe yaramadı yıllarca boşu boşuna bana dkh ları vermişler hiç mi kimse bilemez nasıl bir doktorluktur bunlarınki anlayamadım bu hastalığın tedavisi olmadığını yumutlama tarihim belli olmadığı için bebeğimin geleceği tarihi bilemeyecektim belki de çocuk olması için başka külfetli tedaviler uygulayacaklardı bize .... neyse çok şükür ki bir endokrin doktoruna gittim ve bana çare oldu allah bin kere razı olsun benim hormonlarım normal çıkıyordu (bir tek DHEA-SO4 hormonum yüksek çıkıyordu-böbrek üstü bezinden salgılanan) şekerim açlık, tokluk normal çıkıyordu şeker yükleme testlerim de normal çıkıyordu ayrıca göbek çevrem vücuduma göre daha yağlı hep kendimi bildim bileli göbekliyim yani, meğer bende insülin direnci gelişmiş şekerim sık sık düşüyormuş-hipoglisemi-(zaten aç kalınca elim ayağım titremeye başlıyordu dayanamıyordum açlığa kilom çok değil bu arada bakınca sadece göbek göze çarpıyordu)bu da yumurtalıkları etkiliyormuş o da kitler oluşturuyormuş verdiği ilaçla beraber diyet yapmaya çalıştım 4 ay kullandım (dkh değil bir şeker hapı ) titremelerim geçti idrar yapmada zorluk çekiyordum geçti,adetlerim düzene girdi ya var mı ötesi var ve hamile kaldım süpriiizzz :) allah o doktordan razı olsun onca kadın doğumcunun bulması gereken şeyi endokrin bildi boşu boşuna o dkh nı kullanmayın arkadaşlar iyi bir endokrin doktoruna gidin hepinize geçmiş olsun

merhaba.ben de geçen dr. gittiğimde yumurtalıkarıımn üsütnde küçük küçük kistlerin olduğunu söyledi bana..ama bunlar zararlı değil dedi.büyür mü dedim hayır dedi.aynı kistlerden mi bahsedyoruz bilmiyorum ama benim adeim de 3-4 gün gecikti ilk defa ...bu kistler yüzünden mi ve ne yapmalıyız acaba ..çok merak ediyom:26:

ii akşamlar arkadaşlar ..

ben 2 yıl once oval kıst amelıyatı oldum mevzum soyle basladı ..

..2009 yılının sonlarında ara kanamalarım basladı doktora gittim çikolata kisti var dedi 3 ile 3,5 cm agdetinde gel dedi gecer dedi bişey yok dedi bend e umursamadım 19 yasındaydım takmadım hiç ..

..aradan bir sene geçti kusma bas dönmesi karnım sıstı idrara cıkamadım havalelik ates sandım ıdrar yollarından böyleyim nerden bilicem kistlerin cogalıp beni öldürmeye basladıgını beni zehirledigini

.. 2 gün içinde ameliyata alındım 6 tane en büyügü 7 en küçügü 4 cm kıst patalojıye gitti temiz cıktı ama olan oldu iste ..

.. kıstlerden hiç sorun yasamamıstım onca zaman hiç agdet gecikmem olmadı çok sancılı oluyordu kıvrandırıyordu agdetim ama anlamadık hiç ne oldugunu.

..ameliyat oldum bu seferde agdettım hıç kesilmedi 2 gun oluom gecio 4 gun sonra gene oluyodum diana 35 verdi 2 ay kullandım bıraktırdı içme dedi içmedim ..

.. ameliyattan 5 ay sonra evlendım doktor sorun yok dedi çocugun olur dedi tuplerin saglam dedi kıstte tekrarlamaz dedi inandım evlendim 9 ay geçmedi kistler tekrarladı kasıklarım sisti agdet sancısı daha feci geldi..

.. doktor degiştirdim bebek sahibi olmalısın dedi buda diger doktorada hesap sormaya gittik hani böyle demiştin diye uste cıkmaya çalıştı uzatmadık bizde ALLAHA havale etik 5 ay gecti bebek olmadı yine gittim kapısına neden olmuyo diye rahim filmi istedi ne oldu biliyormusunuz TÜPLER KAPALI CIKTI

.. bana cocugun olmaz dediler tüp bebek yap dediler ve ben 21 yasındaydım beynmden vurulmusa döndüm

.. hemen doktor arastırdım aylarca bi cozum olmalıydı buna buldumda gittim doktora acık ameliyattan tüplerim kaynamış açılmaz dedi tüpsüz dogmusun gibi düşün dedi bende öyle yaptım kendimi bir kaç ay topladım tüp bebek için moral topladım şimdi 3,5 aylık ikiz bebeklere hamileyim

doktorunuzu iyi secin gerçekten iyi arastırın okuyun sonu çok kötü olabiliyor bir doktora baglı kalmayın maddiyata önem vermeyin maneviyatı gercekten maddiyattan daha fazla..

geçmiiş olsun canım önceleri hep düzenli mi geliyordu adetin ? ilk defa mı gecikti ? ama kistler var dediyse sen de pko olabilirsin hormon tahlillerin ne çıktı ve mutlaka bir endokrin uzmanına başvur boşu boşuna doğum kontrol hapı alma benim giysen eğer

ii akşamlar arkadaşlar ..

ben 2 yıl once oval kıst amelıyatı oldum mevzum soyle basladı ..

..2009 yılının sonlarında ara kanamalarım basladı doktora gittim çikolata kisti var dedi 3 ile 3,5 cm agdetinde gel dedi gecer dedi bişey yok dedi bend e umursamadım 19 yasındaydım takmadım hiç ..

..aradan bir sene geçti kusma bas dönmesi karnım sıstı idrara cıkamadım havalelik ates sandım ıdrar yollarından böyleyim nerden bilicem kistlerin cogalıp beni öldürmeye basladıgını beni zehirledigini

.. 2 gün içinde ameliyata alındım 6 tane en büyügü 7 en küçügü 4 cm kıst patalojıye gitti temiz cıktı ama olan oldu iste ..

.. kıstlerden hiç sorun yasamamıstım onca zaman hiç agdet gecikmem olmadı çok sancılı oluyordu kıvrandırıyordu agdetim ama anlamadık hiç ne oldugunu.

..ameliyat oldum bu seferde agdettım hıç kesilmedi 2 gun oluom gecio 4 gun sonra gene oluyodum diana 35 verdi 2 ay kullandım bıraktırdı içme dedi içmedim ..

.. ameliyattan 5 ay sonra evlendım doktor sorun yok dedi çocugun olur dedi tuplerin saglam dedi kıstte tekrarlamaz dedi inandım evlendim 9 ay geçmedi kistler tekrarladı kasıklarım sisti agdet sancısı daha feci geldi..

.. doktor degiştirdim bebek sahibi olmalısın dedi buda diger doktorada hesap sormaya gittik hani böyle demiştin diye uste cıkmaya çalıştı uzatmadık bizde ALLAHA havale etik 5 ay gecti bebek olmadı yine gittim kapısına neden olmuyo diye rahim filmi istedi ne oldu biliyormusunuz TÜPLER KAPALI CIKTI

.. bana cocugun olmaz dediler tüp bebek yap dediler ve ben 21 yasındaydım beynmden vurulmusa döndüm

.. hemen doktor arastırdım aylarca bi cozum olmalıydı buna buldumda gittim doktora acık ameliyattan tüplerim kaynamış açılmaz dedi tüpsüz dogmusun gibi düşün dedi bende öyle yaptım kendimi bir kaç ay topladım tüp bebek için moral topladım şimdi 3,5 aylık ikiz bebeklere hamileyim

doktorunuzu iyi secin gerçekten iyi arastırın okuyun sonu çok kötü olabiliyor bir doktora baglı kalmayın maddiyata önem vermeyin maneviyatı gercekten maddiyattan daha fazla..

cnm senle amelıyat durumumuz benzer gıbı bende 16 yasında amelıyat oldum 17 de evlendım suanda 20 yasındayım.
. bende 2009 yılından kıstlerın ıcemde patlamasıyla acıl amelıyat oldum...
ama ben 2 ayda bır yada her ay adet olrdm ama gunlerım bellı dgldı.
megersem kıst varmıs benımde aksıne hıc agırmazdı adetlerımı anlamazdım bıle.
snr ıste evde oynarken patlamıs ve bayıldm ıc kanama gecırıyomusum hemen acıl amelıyata aldılar
20dk cıktım bnmde temıze gonderdıler ama temız mı cıktı bılmyrm almayı unttk bz.benım 4 sene oldu hc tekrarlamadı bende bende amelıyatta 1 sene snr evlendım. her ay adet oluyom bzn 3 5 hun gecıkıo hep. ama 2 bucuk yıl oldu bebegm olmadı esımde de varıkosel cıktı ama amelıyata gerek yok cocugunuz olur dedıler. son 6 ay once doktora gttıgımde pkolu oldugumu ogrendm ve ben 3 ayda bır yumurtalıklarımı kontrol ettırrdm hep hc kotu bsy demedıler. ama 6 ay once pkos teshısı kondu 12 gun boyunca lekelenmem oldu. snr bebek tedavısı verdı klomen folık asıt verdı yumrtam olustu ıgnesız catladı ama bebegm olmadı. sogan suyu ıctm yumrtam oldu ctladı ama gene olmadı. bu ayda olmadı 35. guunum bugun adet olmadm ve adet belırtılerımın hc bırı yok. ıncır suyu ıctm bu ay aksıne sankı gogus uclarımda arada ıslaklık var gbydı. ve bu ay rahım fılmı cekılcektm adet olmadım hala. ıns tuplerım acıktır yaa. benım arkadsmd oldu bole amelıyat snr oda evlendı onunda kıstı tekrarladı . ama tuplerı sukur acık cıktı ama oda 1 bucuk senedr bebegı olmadı. tedavılede. ama cok sevındm cnm gule gule buyut bebegını.

Son düzenleme:
Back