Yumurtalık kisti

Öyle mi geçmiş olsun size de. Sizin belirtileriniz neler kasık ağrısı yapıyor mu sizde de?
Teşekkür ederim. Benim sağ kasıkta ağrı, bacağımı karnıma çekerken sıkışma hissi vardı. boyutunu bile hissedebiliyordum doktor tam söylediğin kadar demişti ölçünce. Adet gecikmesi de vardı en kötü tarafı bu bence

12 yıldır çikolata kistim var. Promolut u ara kanamam dursun diye verirdi doktor.
Sanada adetin 5. Günü yasmin yada diane35 verecektir doktorun.
Kistin çok küçükse tahlil sonuçlarında sorunlu çıkmaz genelde.
Benim tümör marker ve hormonlarım hep sorunsuzdu ama bu yıl malesef hem kistim 5 cm altına düşmüyor hemde tümör marker ım 2 katı çıktı.
Şimdi visanne kullanıyorum 3 ay deniyeceğiz.
Bana tek sorun sürekli kilo aldırması,versemde yine alıyorum ilaçlar yüzündem
Doktorum ameliyat yapmamak için hep dikkatli ve kontrol altında tutuyor çok sağolsun.

Teşekkür ederim. Benim sağ kasıkta ağrı, bacağımı karnıma çekerken sıkışma hissi vardı. boyutunu bile hissedebiliyordum doktor tam söylediğin kadar demişti ölçünce. Adet gecikmesi de vardı en kötü tarafı bu bence
Bende adet düzensizliği olmuyor,3 cm ve üzerine çıkarsa ara kanama oluyor ve ara kanamamın yoğunluğuna göre bende kistimin boyutunu tahmin ediyorum.

Çok geçmiş olsun Arsel, dilerim en kısa sürede kurtulursunuz. Boyutunu tahmin edecek kadar tecrübe kazanmış olmanız üzücü gerçekten.

12 yıldır çikolata kistim var. Promolut u ara kanamam dursun diye verirdi doktor.
Sanada adetin 5. Günü yasmin yada diane35 verecektir doktorun.
Kistin çok küçükse tahlil sonuçlarında sorunlu çıkmaz genelde.
Benim tümör marker ve hormonlarım hep sorunsuzdu ama bu yıl malesef hem kistim 5 cm altına düşmüyor hemde tümör marker ım 2 katı çıktı.
Şimdi visanne kullanıyorum 3 ay deniyeceğiz.
Bana tek sorun sürekli kilo aldırması,versemde yine alıyorum ilaçlar yüzündem
Doktorum ameliyat yapmamak için hep dikkatli ve kontrol altında tutuyor çok sağolsun.
Geçmiş olsun. Çikolata kisti daha zor galiba. Benimki folikül kisti, çok şükür diyorum buna da şükür

Ya ben boyle konulari okuyunca cok morelim bozuluyo! Bendede var benim OKUZ doktorum bisey yok gecer diyor. Ne ilac veriyor ne birsey. Kontrolede gel demiyor. Turkiyede boyle boyle ilac veriyorlarmis kontrol ediyolarmis diyorum, adam bana aval aval bakip burasi turkiye degil diyo. Uff

Bugün sağ yumurtalığımda kist olduğunu öğrendim. Bir taneymiş ve henüz çok büyük olmadığı için doktorum yeni oluşmaya başlamış olduğunu düşünüyor. Primolut-N adlı ilacı verdi ve reglin 3. günü kontrole gelmemi söyledi. İnternetten baktım, bu ilaç regl geciktirmek için kullanılıyormuş. Daha önce kist için bu ilacı kullanan var mı? Faydalı oluyor mu?
Bazi kistlet kendiliginden kaybolur bazilari ise ameliyatla alinir.onemli olan ihmal etme benim sag yumurtaligim alindi dermoid kistti umarim bi daha gidince gecmis olur

Benim de cikolata kistlerim vardi ve dogum kontrol hapi kullaniyodum, dogumdan sonra bitti çok sukur, tekrar olur mu bilmem. Çok gecmis olsun

soğanı kaynatıp suyunu içebilirsiniz ve haşlanmış soğanı da yiyebilirsiniz...kistlere soğan suyu iyi geliyor...geçmiş olsun...

Ya ben boyle konulari okuyunca cok morelim bozuluyo! Bendede var benim OKUZ doktorum bisey yok gecer diyor. Ne ilac veriyor ne birsey. Kontrolede gel demiyor. Turkiyede boyle boyle ilac veriyorlarmis kontrol ediyolarmis diyorum, adam bana aval aval bakip burasi turkiye degil diyo. Uff
Doktorun en iyisini yapıyor. Sendeki büyük ihtimalle basit folikül kistidir. Türkiyede bnun için bile insanları doğum kontrol hapı kullanmaya mahkum ediyorlar be sadece geçici çözüm oluyor bırakınca geri büyüyor. Her ne kadar yararlı bir şey deseler de yararlı bir şey olsa rahimde incelme yapmazdı bu haplar, üstelik hormonları alt üst ediyor. Bana da defalarca verdiler kullandım kesin çözüm olmadı. Evet Türkiyede doktorlar(istisnalar hariç) ilaç yazmayı seviyorlar çünkü yazdıkları ilaç onlara yol su elektrik olarak geri dönüyor, ikincisi bizim insanımız ilaç kullanmadan iyileşemeyeceğine inandırılmış o yüzden ilaç yazılıyor. basit bir kistim vardı doktor ilk muayenede bana dedi ki ilaç vereyim iyice büyüsün 7 cm olunca ameliyat edelim. Ve ben o kisti dere otu suyu içerek erittim.
Doktorun aklıyla gitsem bıçak altına yatacaktım 18 yaşımda. Yutdışındaki doktorlarda ilaç yazmama alışkanlığı olduğunu biliyorum mecbur kalmadıkça yazmazlar bu hem devletin hem vatandaşın ekonomisini de düşündükleri için. bir yakınım yurtdışında trafik kazası geçirdi kırıkları vardı, bir tane iğne vurulmadı bana dedi. Bizdeki ilaç israfı o kadar ciddi boyutta ki.. Gereksiz yere böbreklerimiz çürüyor. İlaç faydalıdır, zaruri olduğu zaman.. Lütfen siz doktorunuza güvenin

Hayır canım doktora filan gitmiyorum artık bu konuda benim adıma yapabilecekleri bir şey olduğuna inanmıyorum ancak ilaçlarla doğal dengemi bozacaklar. Sondan bir önceki gittiğimde doktor sözlü olarak rahatsız edecek şekilde konuştu kısaca askıntı oldu. Son gittiğim doktor da söylediğim şeyleri kulak arkası edip sen doktor musun diye azarladı ve sırf bu yüzden kolkarım delik deşik oldu kan vermekten, sonra da benim dediğime geldi. Benim doktordan yana yüzüm gülmedi ben de kendimin doktoru oldum. Kisti nasıl anlıyorum adetim yaklaştıkça sağ dizimi karnıma çekerken ordaki şişliği sıkışmayı hissediyorum sol tarafta olmuyor. Zaten ilk farkedişim de beden eğitimi dersinde olmuştu. Adetten sonra o şişlik kayboluyor rahatça dizimi çekebiliyorum. Dediğim gibi boyutunu bile tahmin edebiliyorum artık.

Doktoruna güveniyorsan doktorunu dinle. Ben özel hastanede hep bu rezillikleri yaşadım. Özelde ameliyat dediği gün o kadar kötü oldum ki ne olduğunu bilmediğim bir şey, ameliyat dediğine göre ciddi demek ki dedim çok ağladım. Devlet hastanesine gittim çok iyi bir doktordu ilaç filan yazmadı hiç korkma adet olunca 3. Günü gel bakalım dedi ve kaybolmuştu.

Bugün ultrason muayenesinde dr um sağ overde 1.7 cm lik kist olduğunu söyledi. kist için soğan kürü uygulasam olur mu diye sordum. dr um soğan kürü kist yapıyor, uygulama dedi. soğan suyunun kist üzerine etkilerini okudum. kararsız kaldım. uygulamalı mıyım uygulamamalıyım kafam karıştı. kullanan arkadaşlara soruyorum. sonrasında kist oluşumu oldu mu? yada kist oluşturdu mu? dr umun dediği doğru mu?

Bendeçikolata kisti varmış çok ağrım oluyordu 3cm visanne verdi sizce kullanmalımiyim yoksa normal bir dogumkontrol hapimi kullanmaliyim

Bendeçikolata kisti varmış çok ağrım oluyordu 3cm visanne verdi sizce kullanmalımiyim yoksa normal bir dogumkontrol hapimi kullanmaliyim
Doktorunuz ne verdiyse onu kullanın, a kişisindeki kist ile b kişisindeki adı aynı olsa bile tedavisi, belirtileri aynı olacak diye bir şey yok. İçinize sinmeyen bir şey varsa, başka bir doktora daha gidin.

X