yumurtalık kisti

rockdream

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2011
58
21
298
Adana
merhaba arkadaşlar. moralim çok bozuk. geçen ay sağ yumurtalığımda ağrı oldugundan dolayı ultrasona girdim. yumurtalıgımda 4,5cm lik kist çıktı. CA 125 hormon testim 11 çıkmıştı normaldi. doktor gelecek ay bir daha gel dedi kontrol için. dün doktora gittim. ultrasonda kistimin olmadıgını gördüler yani kist kaybolmuş. fakat CA 125 hormon testi 50 çıktı :S moralim çok bozuldu sınır 35 ama benimki çoook yüksek(( doktor gelecek ay bir daha gel dedi de bu ca 125 yüksek çıkınca kötüymüş diye duydum.ne yapacagım ben (((

geçmiş olsun..kistin türü hakıkında bilgi vermiş miydi doktorun?ca125 testi genelde endometriosis hastalarından istenir..yani çikolata kistin mi var?değerin normale göre yüksek çıkmış ama hemen panik yapıp kötü düşünme.niye gelecek ay tekrar görmek istiyor,niye hemen bir şeyler yapmıyor doktorun?istersen başka bir doktora daha görün ve ihmal etme.benim 35.5 çıkmıştı ve çikolata kistim avrdı..değerim o kadar yüksek olmamasına rağmen hemen tedviye başlamıştık.

kistim basit kistmiş endometriosis falan demedi doktor. gecen ay 4,5 cm lik kist varken ca 125 degerı 11 idi. dün gittiğim kontrolde kist kaybolmus ama ca 125 degerı 50 cıktı benım anlamadıgım kist varken ca 125 dusuk cıkıyor ama kist kaybolmusken nasıl olur da bu kadar yuksek cıkar. adetten sonra gittim bide yanı adetım bıttıkten 2 gun sonra geldım kontrole. kist olmadan ca 125 in yüksek çıkması normal mi :S:S:S

Son düzenleme:
kimse mi bilmiyor ya ne olur cvp yazsanız basit kist imiş benimki ama bu ay kayboldu kist falan yokmus ama ca125 degerı 50 gibi yuksek bi sayı cıktı. kist olmadan yuksek çıkması normal mi

CA- 125

Tümör markeri dediğimiz kanser testlerinden biridir. Kanda bakılır.
Dikkat! CA-125 bir kanser karama testi değildir. Bir diğer deyimle hiçbir şikâyeti olmayan bir kişide kanser var mı diye bakılmaz çünkü kanserin erken devrelerinde yükselmez. Bu nedenle de erken teşhiste bir işe yaramaz.

Normal değer kaçtır?
35 ug/mL’nin üzerindeki değerler anormal olarak kabul edilir. Sağlıklı kişilerde hafif derecede geçici yükselmeler görülebilir.

CA-125 ne işe yarar?
1-Karında kitle (pelvik kitle) olan bir bayanda CA-125 değerinin 60 U/ml üzerinde olması % 90 olasılıkla yumurtalık kanserini düşündürür.
2-Daha çok Yumurtalık kanseri tanısı konulan hastada hastalığın yapılan tedaviye cevap verip vermediğini ve kanserin tekrar edip etmediğini anlamak için istenir.

CA-125 sadece over kanserinde mi yükselir?
Hayır. Bu değeri yükselten başka rahatsızlıklar da vardır:
1. Gebelik esnasında yükselir
2. Endometrioziz dediğimiz rahatsızlıkta yükselebilir
3. Rahim fibroidlerinde yükselebilir.
4. Pankreas bezi iltihabında yükselebilir
5. Adet kanaması (mensturasyon) esnasında yüksek çıkabilir
6. PID, pelvik inflamtuar hastalık dediğimiz rahatsızlıkta yükselebilir
7. Siroz gibi karaciğer hastalıklarında yükselebilir
8. Yumurtalığın iyi huylu tümörlerinde de yükselebilir
9. Akciğer tüberkülozunda yükselir ve tedaviyle normale döner
10.Bazı kanser türlerinde de yükselebilir: fallopian tüp kanserleri, rahim kanseri, akciğer kanseri, meme kanseri, mide barsak sistemi kanserleri
Yumurtalık kanseri olduğu halde CA-125 normal çıkabilir mi?
Yumurtalık kanseri olan kadınların % 20’sinde Ca 125 normal çıkar.

arkadaşım senin için internetten buldum. ca 125 in yüksek çıkması gördüğün gibi gebeyken adet kanaması esnasında bile yüksek çıkabiliyormuş birde sağlıklı kişilerdede hafif yükselebilirmiş bende bu testi yaptırdım kaç çıktı şimdi unuttum ama benim bildiğim çok çok yüksek çıkarsa mesela 100 200 veya 500 gibi o zaman endişe etmelisin kistlerde 5 cm den küçük olanlar adetle birlikte yok olabiliyormuş sende adetine yakın zamanda gittiysen belki bu ca 125 in yüksek çıkmasına bile sebep olmuştur. birdahaki tahlilinde normal çıkacağını düşünüyorum endişe etme. şimdiden geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar,

bende sol yumurtalığımda 4 cm'lik kist vardı. 1 ay doğum kontrol hapı kullandım doktor 3,5cm olmuş 1 ay dinlendirelim tekrar bakalım dedi. 2 gün önde reglimin 4.gününde doktora gittim.kist ultrasonda gözükmedi. Doktor ca125 testi yatıralım sonucuna göre mr isteyebilirim dedi. ca 124 testim tedaviye başlamadan önce 17,5 idi. şimdiki testte 34,6 çıktı. sizce nedendir? kafam çok karıştı bebeğim olsun istiyorum ama 2 yıldır olmuyor. bir akıl verin ne olur...

sizde endometriozis mi çıktı bendede var dediler ama bende çikolata kisti yok dediler ca125 de normal çıkıyor siz tüp bebekle mi hamile kaldınız

Canım bendede 7cm lık basıt kıst vardı amelyat oldum korkma 5ten sonrası rısklı

kimse mi bilmiyor ya ne olur cvp yazsanız basit kist imiş benimki ama bu ay kayboldu kist falan yokmus ama ca125 degerı 50 gibi yuksek bi sayı cıktı. kist olmadan yuksek çıkması normal mi

bendede kist tekrarlayıp duruyo ama doktor ilça vermedi kendi geçer dedi sizce tekrar gitmelimiyim doktora bide adet problemimde var :26:

Bence 50 yi falan kafana takma stress olumsuz etkiler, benimki 200 çıkmıştı. Ve sağ yumutalığımda 8 solda ise 7.50 idi hemde endometrioİsti

5 cmlik kist bende de var
d.kontrol hapı kullanıyorum 3 ay kullan dedi dr 2.ayımı bitirdim umarım geçer

5 cmlik kist bende de var
d.kontrol hapı kullanıyorum 3 ay kullan dedi dr 2.ayımı bitirdim umarım geçer

Senin kist nasil simdi bende de endometriosis var ameliyat ldum sonrasinda dogumontrol hapi kullandim suanda biraktim yakalsik 2 ay önce yeniden kist cikmis doktorum normal kist dedi ama korkuyorum Hamis olamadim henüz. agrida yapiyo.
senin cocugn oldumu.?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…