• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurtalık kisti olanlar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi atwa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

atwa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2008
26
1
86
İstanbul
Arkadaşlar bende 4-5 aydır 4 cm büyüklüğünde yumurtalık kisti var. doğum kontrol hapıyla tedavi olmama rağmen hala küçülmedi. Benimle aynı sorunu yaşayanlar varsa tedavi süreçlerini anlatabilirler mi?

Arkadaşlar bende 4-5 aydır 4 cm büyüklüğünde yumurtalık kisti var. doğum kontrol hapıyla tedavi olmama rağmen hala küçülmedi. Benimle aynı sorunu yaşayanlar varsa tedavi süreçlerini anlatabilirler mi?

canım bende de vardı eylül ayında doktor kontrolünde ortaya çıktı. hatta doktora gitmeden 10 gün falan önce başlayan kasık ağrım vardı sol kasığıma sancı girip duruodu doktor demez mi 7 cm kist var diye yuh dedim 5 cm ameliyat sınırı dedi 2 ay doğum kontrol hapı içitim bende 3 aralıkta kontrole gittim allahtan geçmişti bir de bol ballı süt iç canım iyi geliyo doktorun ne diyo neden kaybolması uzun sürmüş??

canım bende de vardı eylül ayında doktor kontrolünde ortaya çıktı. hatta doktora gitmeden 10 gün falan önce başlayan kasık ağrım vardı sol kasığıma sancı girip duruodu doktor demez mi 7 cm kist var diye yuh dedim 5 cm ameliyat sınırı dedi 2 ay doğum kontrol hapı içitim bende 3 aralıkta kontrole gittim allahtan geçmişti bir de bol ballı süt iç canım iyi geliyo doktorun ne diyo neden kaybolması uzun sürmüş??

canım ilk başta doktor kist olduğundan emin olamadı ben hem adet gecikmesi hem de evleneceğim için doğum kontrol hakkında bilgi almak için doktora gittim doktor kist var mı yokmu emin olamadım yumurtalığın çatlayamamış dedi ve adet söktürücü verdi ilk etapta sonra adet oldum gittim tekrardan ve bu sefer net belli oldu 4 cmlik kist. ilk etapta gynelle verdi bunu daha önce (3-4 yıl önce) polikistik over hastalığım için de kullanmıştım yine onu verdi 1-2 ay içtim ama geçmedi sonra ginera verdi 1 ay geçti yine küçülmedi bu sefer test yaptırdı 1 sonuç yüksek, başka bi tanesi de sınıra yakın çıktı (bunlar kanserle ilgili) ve beni korkuttu bu beni aşıyor diye beni eğitim araştırma hastanesine yönlendirdi, ordaki doktorlardan biri önemli değil dedi ama içime kurt düştü şimdi tanıdığımız bir doktora gidicem onunla ön görüşme yaptım bana korkutmuş seni doktorun ama seni görmem lazım dedi. Yani bugün dananın kuyruğu kopacak ya laporoskopi olucam ya da ilaca devam.

bu arada bende asla ne kasık ağrısı ne kabızlık felan vardı. tek belirti adetimin gecikmesi oldu!

Back