Merhaba. 21 yaşındayım. 3 aydır doğum kontrol hapı kullanıyordum. Qlairista ya başlamıştım. Sürekli ara kanama, kahverengi lekelenme oluyordu. Son beş haftadır sürekli süren kanama sebebiyle dün kadın hastalıklarına gittim. Yumurtalıklarımda 6.1 cm kist oluştuğunu, bunun sınırda olduğunu söyledi. Hapı hemen bırakmanı istiyorum dedi, bir hafta içinde de kanamam durmazsa tekrar gideceğim.
Hiç bu boyutlarda bir kiste sahip olan var mı? Nasıl geçti? Benim gibi aynı durumda olan var mı?
Eğer kanamam durmazsa ameliyat mı gerekir? Kist ameliyatları nasıl oluyor? Devlette ücretsiz midir?
Kistim olduğu için nelere dikkat etmem gerekir? Spor yaparken, uyurken, yemek yerken.. Yani normal hayatıma devam etmemde herhangi bir sakınca var mı?
Hiç bu boyutlarda bir kiste sahip olan var mı? Nasıl geçti? Benim gibi aynı durumda olan var mı?
Eğer kanamam durmazsa ameliyat mı gerekir? Kist ameliyatları nasıl oluyor? Devlette ücretsiz midir?
Kistim olduğu için nelere dikkat etmem gerekir? Spor yaparken, uyurken, yemek yerken.. Yani normal hayatıma devam etmemde herhangi bir sakınca var mı?