• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurtalık kisti,laparoskopi ameliyatı

begilmez

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 yıldır evliyim ve Antalya da yaşıyorum. 2 senedir de düzenli olarak doğum kontrol hapı kullanıyorum.Evliliğimin 1. senesi ilaç kullanmama rağmen sürekli adet düzensizliği ve az kanama şikayetimden dolayı bulunduğum bölgedeki devlet hastanesinde ki kadın doğum doktoruna gittim.Doktorum 2 cm lik yumurtalık kistim olduğunu ilaç kullanmaya devam etmem halinde de düşeceğini söyledi. 1 sene içinde de adet kanamam ortalama 1 güne düştü, 2 ay adet görmedim ve yumurtalıklarım da bıçak saplanması gibi ağrılar başladı.Devlet hastanesin de farklı bir doktora gittim yumurtalık kistimin 8*6 cm olduğunu, doğum kontrol hapına 2 ay daha devam edip tekrar kontrol edelim denildi, kan tahlillerim yapıldı, ultrason çekildi. 1 ay kontrole gidemedim bu süreçte ilaca da başlamadım ,tekrar kontrole gittiğimde adet sonrası kistimin 5 cm olduğunu küçülmeye başladığını söyleyerek 2. kez ultrason çektirmem istedi.Ultrason da doktor küçülme olmadığını aksine kistte kalınlaşma olduğunu söyleyerek doktorumu aradı iki doktor arasında yaşanan bu anlaşmamazlık beni tedirgin etti.Tekrar doktoruma gittiğimde ameliyat olman lazım büyüme var denildi. Kuzenim ve arkadaşım tüp bebek tedavilerinde başarılı sonuçlar aldığı ve güven duydukları Prof. Dr. Murat Bozkurt beyi önerdiler.Yaşadığım bu süreçte iki doktorun yaklaşımı bende güven problemi yaratmıştı.Antalya da küçük bir işletmem var zamanım kış şartlarından dolayı kısıtlı olduğu için doktor arayışına girdim.Görüşme yaptığım doktorlar; sezeryan ile alınacağını, yumurtalıklarım da olası bir hasar oluşması durumunda onlarında alınacağını ilettiler. Murat Bey e test sonuçlarımı iletip süreci anlattığımda daha çocuk sahibi olmadığımı da göz önünde bulundurarak, yumurtalık rezervini koruyarak laparoskopi ameliyatı ile ortalama 3 günde süreci tamamlarız gibi net cümleler kurdu. Zaman sıkıntım olduğu için Murat Hoca sürekli telefonda arayarak süreç hakkın da bana detaylı bilgi vererek güven verdi.Eşimle Antalya dan İstanbul a ameliyat için geldik ve kapalı yöntemle ameliyatımı olup akşamında yürüyerek hastanede kahvemi içtim. :) Ameliyatın ertesi günu ağrım olmadan günlük hayatima devam ettim. Herseyden önce sağlık olduğu için gönül rahatlığıyla Murat bey le görüşebilirsiniz diyebilirim.

1 saatlik kapalı ameliyatlık bir sorunu… sezeryan gibi kesip alıcaz diyen doktor da doktorluk yapmasın bu devirde.

Kendine hiçbirşey katamamış ameliyat tekniklerini öğrenmemiş doktor eline de Allah kimseyi düşünmesin…

Back
X