yumurtada genetik sorun

sherlocker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2008
2.215
43
ben ilk tüp bebek denememi yptım sonucumuz negatif.toplam 12 yumurta toplandı bunların 10 tanesi döllendi ailece ve hastanece çok sevindik fakat oluşan embriyoların kalitesi düşüktü oyüzden 4 emriyo yerleştirdiler ama hiçbiri tutmadı.neyse bunlardan geçtim.doktorum yumurtalrımda genetik problem olabiliceğini söyledi eer 2.denemede de aynı sorun olusa yani kalitesiz embriyolar oluşursa genetik tahlil yapılacakmış.eğer böyle bi sorun varsa bu ciddi bi problem dedi.sizlere sorum şu:yumurtada genetik bozukluk tam olarak ne demek acaba olacak çocuklrımda sağlık sorunu olacak demek mi yada hiç çocuğum olmıcak demek mi yada çok zor olacak demek mi?yada tüm bunlarla hiç alakası yokmu?bu sorunu yaşayan yada yaşamış olan arkadaşlardan tecrübelerini öğrenmek istiyorum.cevap yazarsanız çok ama çok sevirim lütfen beni aydınlatın...

canım arkadaşım.aslında bi genetik uzmanıyla görüşsen sana dogru bilgileri verebilirler.yada tüp bebek merkezindeki doktorlar kesin ve dogru bilgiler verebilirler sana.sevgilerimle...

sevgili nevin ırmak;benimde ikinci negatif denememden sonra dr.um pat diye yumurtalarında genetik problem olabilir,bunun tedavisi yok ve bu şekilde gebelik elde edemezsin demişti.23 yaşındaydım.ve dr.um gerçekten ciddiydi.madem böyle bişey var niye o zaman ilk deneme öncesi yapmıyosunuz değil mi?bu tahlil masraflıymış o yüzden ilkinde yapmıyorlarmış!e biz tedavide tahmini 5 bin lira veriyoruz ya!!bizimki para değil yani....
sonra burda tanıştığım bazı arkadaşlar tedavi öncesi yapmışlar genetik tanıyı.emriyolara genetik tanı yapılıp transfer yapılıyor.emriyolar pgt (genetik tanı)bundan geçemezse transfer olmuyor...ayrıca pgt yapılınca kanserli,şeker hastalığı,akdeniz anemisi,fenotip yanı özürlü kalıcı hastalık olanları ayırıyorlar blastömer döneminde.düşük riskini azaltıyor bu yöntem.emriyo asla zarar görmüyor.
çocugumuzun olup olmayacağını sadece allah bilir.biz sadece araştırıp uygulamalıyız canım.
genetik test'e;kan örnegi veriyosun tahmini 3 ay sonra sonuç çıkıyor.fakulte hastanerinde ücretsiz oluyor.fakultede genelde tekrarlayan düşüklerde yapılıyor.ama bence deneme yapmadan önce bu testi yaptır.benim yine eşimde sorun çıktı.dengeli translokasyon deniyor benim sorunuma.
ayrıca tüp,micro yada normal gebelik bunlar arasında asla fark yok.hepsi insan yavrusuuuuu....
umarım yardımcı olmuşumdur canım............
3.deneme için merkez araştırıyorum.ayrıca pgt için hastane politikasına göre ayrı ücret ödüyosun.yani bazı hastaneler emriyo başına bazıları ise döllenen emriyoların tümüne göre pgt fiyatı belirliyor.......
allah bana ve tüm anne adaylarına yardım etsin....

merhaba arkadaşlar, bende aranıza yeni katıldım ve bende sizinle aynı derdi paylaşıyorum. banada 2 kez micro uygulandı ilkinde 19 ikincide 30 yumurta toplandı ancak her ikisinde de ancak 3 yumurta transfer edilebildi. benim dr.umda yumurtadan kaynaklanabilecek yada spermden bir problem olabileceğini söyledi.3. denemeden önce eşimin ve benim kromozomlarımıza bakılacakmış dr.umdan memnundum ama bende 3. için farklı bir merkeze gitmek istiyorum.allah hakımızda hayırlısıyla hepimize hayırlı çözüm yolları ve hayırlı sonuçlar nasip etsin

canım cennet kokulum arkadaşıma katılıyorum ayrıca daha kesin bilgi için bi genetik uzmanına gidip hem senin hem eşinin kan tahlili verip varsa hanginizde genetik problem olduğunu öğrenmenizi tavsiye edeim.ben öyle yaptım.tüpe başlamadan yaptık ve eşimde çıktı.ilk tüpümde sağlıklı embriyo bulunamadı şimdi ikincisini yapıyoruz.Allah isterse herşey mümkün dr ların dedikleri ve yüzdeler anlamsız.dualaşmak dileği ile sevgiler ve öpücükler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…