- 10 Haziran 2015
- 9
- 1
- 38
-
- Konu Sahibi DenizSultan
MerhabalarHocam Merhaba,
1 yıllık evliliyim.Bebek düşünmeye başladık.3 aydır denememize ragmen bir sonuç alamayınca bir doktora gidip doktor kontrolü altında ilerlemek istedi. İlk randevume gittiğimde adetimin ilk gününden itibaren 12. günümdü. Kan verdim. Estradiol E2 değerim 60 çıktı ve yumurta 11 mm olduğunu söyledi. İkinci randevumda ise 14. günümdü.Kan verdim. Estradiol E2 değerim 124 cıktı ve yumurta 11.5 mm olduğunu söyledi. Bu tetkikler ve sonuçlar ne anlama geliyor, yardımcı olur musunuz.....
MerhabaHocam Merhaba,
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ultrasyon takibi yaptık. 28 günde bir düzenli adet gören biriyim. Yumurtlama günüm 21. günde gerçekleşti.28. günde de adet oldum. 28 günde Düzenli adet gören kişilerde yumurtlama 14. gün olarak biliniyor ama benim ki 21. günde oldu. Yumurtlamanın geç olması hamile kalmama engel midir? Ne yapmam gerekiyor.
Doktor bey iyi akşamlar. Benim 3buçuk aylık bir oğlum var aşılamayla oldu 1buçuk yıl olmayınca. Fsh:15 i bulmuştu çünkü fakat aşılama olduğu ay 8e düşmüştü. Doktor erken menopoz, yumurta sayın az falan demişti o zaman. oğluma kardeş istiyorum elbette ki ve şu an emziriyorum. Size sorum şimdi adetimin 2. Günü hormon tahlillerimi yaptırsam doğru değerlere ulaşabilir miyim? Emzirirken tedvi görebilir miyim? İlaç, iğne falan kullanabilir miyim? Ya da ne kadar beklemeliyim? Bu arada 30yaşındayım. Bilgi verirseniz çok sevinirim. SaygılarteşekkürlerMerhabalar
Bu testler yumurtlamanızın adet döneminizin geç Döneminde OLDUĞUNU gösteriyor.,Yumurtanız bir süre sonra Büyüyüp çatlıyordur mutlaka aksi halde adet olamazsınız .Daha Detaylı ultrason takibi yaptırmalısınız.
Dr HITekin
MerhabaDoktor bey iyi akşamlar. Benim 3buçuk aylık bir oğlum var aşılamayla oldu 1buçuk yıl olmayınca. Fsh:15 i bulmuştu çünkü fakat aşılama olduğu ay 8e düşmüştü. Doktor erken menopoz, yumurta sayın az falan demişti o zaman. oğluma kardeş istiyorum elbette ki ve şu an emziriyorum. Size sorum şimdi adetimin 2. Günü hormon tahlillerimi yaptırsam doğru değerlere ulaşabilir miyim? Emzirirken tedvi görebilir miyim? İlaç, iğne falan kullanabilir miyim? Ya da ne kadar beklemeliyim? Bu arada 30yaşındayım. Bilgi verirseniz çok sevinirim. Saygılarteşekkürler