Yumurta ve Ovilasyon Dönemi

DenizSultan

Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2015
9
1
38
Hocam Merhaba,
1 yıllık evliliyim.Bebek düşünmeye başladık.3 aydır denememize ragmen bir sonuç alamayınca bir doktora gidip doktor kontrolü altında ilerlemek istedi. İlk randevume gittiğimde adetimin ilk gününden itibaren 12. günümdü. Kan verdim. Estradiol E2 değerim 60 çıktı ve yumurta 11 mm olduğunu söyledi. İkinci randevumda ise 14. günümdü.Kan verdim. Estradiol E2 değerim 124 cıktı ve yumurta 11.5 mm olduğunu söyledi. Bu tetkikler ve sonuçlar ne anlama geliyor, yardımcı olur musunuz.....

Merhabalar
Bu testler yumurtlamanızın adet döneminizin geç Döneminde OLDUĞUNU gösteriyor.,Yumurtanız bir süre sonra Büyüyüp çatlıyordur mutlaka aksi halde adet olamazsınız .Daha Detaylı ultrason takibi yaptırmalısınız.

Dr HITekin

Hocam Merhaba,

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ultrasyon takibi yaptık. 28 günde bir düzenli adet gören biriyim. Yumurtlama günüm 21. günde gerçekleşti.28. günde de adet oldum. 28 günde Düzenli adet gören kişilerde yumurtlama 14. gün olarak biliniyor ama benim ki 21. günde oldu. Yumurtlamanın geç olması hamile kalmama engel midir? Ne yapmam gerekiyor.

Merhaba
Tekrar baktırınız.Doktorunuz hata yapmadıysa yumurta probleminiz bar demektir.Benim kanaatim doktorunuz hata yapıyor.
Dr HITekin

merhabalar ben 33 yasındayım 4 yıllık evlıyım evlendıgım gunden berı hıc korunmadık ve 1 yıl sonra doktora gıdınce esımde varıkosel cıktı cıft taraflı ve amelıyat oldu ve amelıyatından 1 yıl sonra ben hamıle kaldım 5 haftalık gebelıgım dusukle sonuclandı son 2 yıldırda hıc korunmdık ve cocugumuz olmuyor adetımın 3 gunu hormon testı verdım fsh 6.3
Lh 12.4
prolaktin 9.3
progesteron 0.57
tsh 0.42
e2 38.4

ve sonra 21 gunu progesteron verdım oda 1,04 cıktı bana progestan ve klomen ıcmem gerektıgını soyledıler sımdı benım boyum 171 kılom 118 bu arada buda onemlı bır ayrıntı oldugu ıcın yazmak ıstedım kılomdan dolayı tup bebek yaptırma sansım yokmu yada varsa dusuk bır ıhıtmalmı kılo vermede sıkıntım var tsh yada dıger hormon testlerı verdım normal yardımcı olursanız cok sevınırım

Doktor bey iyi akşamlar. Benim 3buçuk aylık bir oğlum var aşılamayla oldu 1buçuk yıl olmayınca. Fsh:15 i bulmuştu çünkü fakat aşılama olduğu ay 8e düşmüştü. Doktor erken menopoz, yumurta sayın az falan demişti o zaman. oğluma kardeş istiyorum elbette ki ve şu an emziriyorum. Size sorum şimdi adetimin 2. Günü hormon tahlillerimi yaptırsam doğru değerlere ulaşabilir miyim? Emzirirken tedvi görebilir miyim? İlaç, iğne falan kullanabilir miyim? Ya da ne kadar beklemeliyim? Bu arada 30 yaşındayım. Bilgi verirseniz çok sevinirim. Saygılar teşekkürler

Doktor bey iyi akşamlar. Benim 3buçuk aylık bir oğlum var aşılamayla oldu 1buçuk yıl olmayınca. Fsh:15 i bulmuştu çünkü fakat aşılama olduğu ay 8e düşmüştü. Doktor erken menopoz, yumurta sayın az falan demişti o zaman. oğluma kardeş istiyorum elbette ki ve şu an emziriyorum. Size sorum şimdi adetimin 2. Günü hormon tahlillerimi yaptırsam doğru değerlere ulaşabilir miyim? Emzirirken tedvi görebilir miyim? İlaç, iğne falan kullanabilir miyim? Ya da ne kadar beklemeliyim? Bu arada 30yaşındayım. Bilgi verirseniz çok sevinirim. Saygılarteşekkürler

Merhaba
Emzirme döneminde FSH gibi testler doğru sonuç vermez.AMH ise yumurta sayınızı tam olarak söylemez.Sizin Yumurta sayınızı tecrübeli bir tüpbebek uzmanı Ultrasonla size bildirebilir.Antral foliküller sayılabilir.Ayrıca yumurta sayısı azaldıkca adet döngüsü kısalır.28 günden daha kısa sürede kadınlar adet olurlar.Saygılarımla

Hocam bu 2014 de 9. Ayda yaptırdığım tahlil
Ensan yaptırdığı tahlilde 5. ayın 5 /2015 de
TSH 1.27
FSH 11.13
Luteinlestiren hormon (LH) 6.84
Prolaktin 7.22
Sizce bu sonuçlar nasıl
Doktorum yumurta tembelliği var dedi takip yaptırdım bir ay klomen kullandım kist oldu iki ay ara verdik tedaviye sonra ikinci tahlili yaptırdığımda da doktorum hastaneden ayrıldı başka doktora gosterdim sonucumu bana iyne tedavisi önerdi eşimden sperm testi istedi esimde vermedi uç ayda böyle geçti eşim ikna oldu testi verecekti o doktor da ayrıldı hastaneden sizce bu tahlillerle bebeğim olurmu tedavi olarak ne onerirsiniz cevabınızı bekliyorum

Birde 28 günde 27 günde ilk lekenme geliyor 2/3/4 günde sokuluyorum toplam bir hafta on günü buluyor temizlenmemiş yumurtlama günümü nasıl hesaplamaliyim lütfen bilgilendirir semiz çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…