Çocuk Hastalıkları yumurta ve inek sütü alerjisi yardım lütfen

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

meyas

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2013
52
0
16
Kocaeli
bebeğim 8aylık alrjik bronjit ve vücudunda egzamalar çıktı yüzüde dahil alerji testi yapıldı yumurta alerjisi gözüktü inek sütü alerjisi şüpheside var doktor yumurtayı tamamen hayatımızdan çıkartmamız gerektiğini söyledi 15 gün sonra kontrole gidicez ozamana kadar süt ürünlerinide yemeyin dedi kontrole gidince inek sütü içircek vucudun tepki verip vermediğine bakıcak ona göre ya süt ürünlerinide tamamen çıkarcaz yada bi sıkıntı olmazsa yiyebilcez şimdi sizlerden istediğim yardım bebeğime kahvaltıda ne yedirceğimi şaşırdım bebe bisküvisinde bile yumurta var fikirleriniz varsa yardım bekliyorum

Benimde yumurtaya vardı alerjim. 20 seneden fazla olmuş..
Daha yeni yeni geçme safhasında..
2 gün üstüste yiyeyim yine kızarırım..

Ama sadece tek olarak yumurta yediğimde oluyordu..
Bebe bisküvisi, kek, poğaça falan ne bileyim öyle şeyler.. Onları yemeye devam ettim ben, sadece bildiğimiz halde olan yani sek yumurtayı yediğimde alerjim ortaya çıkıyordu..
Tamamen hayattan çıkartmak çok zor bir eylem.
Ekmekte bile yumurta var sanırım.
Vallahi zor geçmiş olsun..

Son düzenleme:

benim oğlumun 3 aylıkken süt, yumurta ve buğday alerjisi olduğu tespit edildi, ben ve oğlum diyet yaptık, 1 sene sonra süt alerjisi geçti, 1 ay önce de buğdayın geçtiği hastane ortamında yapılan provakasyon testiyle anlaşıldı. şimdi yumurta alerjisi devam ediyor.

ben sadece anne sütü ve hero babynin devam sütü içermeyen pirinçli mamasıyla kahvaltı yaptırdım ek gıdaya geçince, ekmek bile yiyemiyordu çünkü. sanırım devam sütü içermeyen mama üretimini durdurdu tamamen hero baby ama. süt alerjisi kesinleşirse özel mamalar var tadı ne kadar kötü olsada süt alerjili çocukların tüketebileceği ürünlerden biri. alerjisi olan çocuklar için yemek tarifleri var bazı sitelerde, onlardan fikir alabilirsin.

çocukken benimde vardı yumurtaya ve süt ürünlerine alerjim hemen kızamık gibi bişeyler çıkarır bide kaşınırdım
tabi yemiyodum kestim.. yemeye yemeye insanın miğdeside bulanıyor
mesela asla yumurta ağzıma vuramam şuan alerji geçiyo ama tiksiniyosun
arkadaşımın oglundada vardı kakasında kan olunca doktora götürdüler onun maması var pregomin di sanırım bitane daha vardı unuttum adını aptamilindi yanılmıyorsam mama veriyodu o
birde neye alerjisi varsa onu vermiyceksin bi süre .. sonra bi zaman sonra az az tattırıp geçip geçmediğini anlıycaksın
internette sütsüz tariflere bakın

uzun zamandır bu topiğe kimse bişey yazmamış.benim kızımda yaklaşık 2 ay önce yüzü kızarmaya başladı.kızarıklık büyüdü ve egzama oldu.cildiye uzmanına götrüdük.atopik dermatit dedi.atopiclair diye krem verdi.kullandım geçmedi.yaklaşık 1 ay öncesinde çocuk alerjisi uzmanına götürdüm.deriden yün,toz,kakao,süt yumurta akı ve sarısına bakıldı.bişey çıkmadı.kandan süt ve yumurtaya baktılar.yumurta alerjisi çıktı.yumurtayı keseli 1 ayı geçti ama düzelmedi.yüzü ara sıra artıyor.cildinde arttı.kakası genelde akşamları yeşil ve köpüklü.mukus ara ara oluyor.daha başka neye alerjisi var bilmiyorum.bundan sonraki süreçte kendim takip etmem lazım.sizler ne yapıyorsunuz.bu arada kızım sadece anne sütü alıyor.nasıl beslenmem lazım.

Benim bebeğimdede süt ve yumurta alerjisi çıktı.milupanın özel mamaları var Dr onu önerdi raporla ücretsiz veriliyor. Ayrıca meyve serbest.sebze çorbası yapıyorum havuç patates ve pirinçle.sabahları yeşil zeytin eziyorum reçel ekmek veriyorum. Azda olsa sütüm var tabi bende diyet yapıyorum. Gıda alerjisi büyük bir ihtimalle geçiyor dedi doktorumuz. Rabbim daha büyük hastalıklardan korusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…