• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık YUMURTA TAKİBİ

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Akasha

BiR İmTiHaNdIr AşK...
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2009
1.244
253
323
36
Merhaba kızlar. 8 aydır evliyim. 4 aydır da çocuk düşünüyorduk ama kısmet olmadı. Daha önce kontrol için gitmiştik sorununuz var mı diye önceden baktırdık. Eşimde de bende de yok. Sadece hipertiroidim varmış. 4. Ayın sonunda tekrar gittik bizi görünce hemen tedaviye mi geldiniz dedi. Hayır dedik baktı ultrasonla isterseniz tedaviye başlayalım beklemek istemiyorsanız dedi. Acaba özel hastane olduğu için mi böyle aceleci davrandı , anlayıp dinlemeden bir şeye girmekten de korkuyorum.Bu arada hipertiroidim için de ilaç yazdı dahiliyeci. Diane 35 verdi kadındoğumcu. Küçük bir kis var o varken tedavi işe yaramaz ilacı kullan Adetin 2. Günü gel dedi. Haftaya adet zamanım. Ne yapacağını detaylı konuşamadık bir kart verdi tarihler yazılı. Yumurta takibi sanırım. İnternetten araştırdım biraz vajinal ultrasonla bakıyo galiba endişeliyim. Acaba akışına mı bıraksam gitmesem mi diyorum. Bir yandan da çatlatma iğnesiyle çoğul gebelik yaşayan birçok insan duydum. Aklım çok karışık yaşayanlar bilenler varsa bir aydınlatın beni rica ediyorum.

Gecmis olsin canim. Hipertroidin varsa once tshin notmal degere gelsin. NormL degilken mi dedi hemen tedavi edelim. Yasin gencse asilama demiyorlar cunku. Disnede kullaniyirsun. Bence tedavilerini ol. Esinle karar verirsin . Asilama yaptirmadim canim. Cogul gebelik mi oluyor bilmiyorum.

Eğer istiyorsanız tedavini ol bende ve eşimde hiçbir sorun yok ben 6 aydır gidiyorum alttan muane ediyor hiçbir sorun olmuyor.Klomen femara v.b kullananlarda çoğul gebelik olabiliyor bende ikiz istiyorum rabbim nasip ederse

Eğer istiyorsanız tedavini ol bende ve eşimde hiçbir sorun yok ben 6 aydır gidiyorum alttan muane ediyor hiçbir sorun olmuyor.Klomen femara v.b kullananlarda çoğul gebelik olabiliyor bende ikiz istiyorum rabbim nasip ederse

Çatlatma iğnesiyle aşılama başka tedaviler di mi ?

Gecmis olsin canim. Hipertroidin varsa once tshin notmal degere gelsin. NormL degilken mi dedi hemen tedavi edelim. Yasin gencse asilama demiyorlar cunku. Disnede kullaniyirsun. Bence tedavilerini ol. Esinle karar verirsin . Asilama yaptirmadim canim. Cogul gebelik mi oluyor bilmiyorum.

Aşılama değil sanırım en fazla yumurtalara bakıcak. Önce tedaviyi dedi test sonucunu aldım sonra getirdiğimde fikri değişmedi ilacı kullan dedi.

Çatlatma iğnesiyle aşılama başka tedaviler di mi ?
Evet çatlatma iğnesi yumurtan gerektiğince büyüdüğünde veriliyor.

Aşılama zaten spermle oluyor onu hemen yapmıyorlar.

Sen ne tedavisi görüyosun canım hiç birşey kullandın mı

Yok ilk kez geçen ay adetim 10 gün gecikti o yüzden gittim hamile değildim ama test yaptırdım. O da tedavi yapalım dedi bi kart verdi tarih yerleri filan var diane 35 verdi adet olunca 2. Günü gel dedi. Detay soramadım başı kalabalıktı savdı bizi hemen.

Yok ilk kez geçen ay adetim 10 gün gecikti o yüzden gittim hamile değildim ama test yaptırdım. O da tedavi yapalım dedi bi kart verdi tarih yerleri filan var diane 35 verdi adet olunca 2. Günü gel dedi. Detay soramadım başı kalabalıktı savdı bizi hemen.
Anladım canım doktor çok önemli bu durumda zaten genelde klomen veriyorlar bide femara ben ilkkez bu ay kullandım.

İstiyorsan eğer git doktora derim birşey olmaz

Anladım canım doktor çok önemli bu durumda zaten genelde klomen veriyorlar bide femara ben ilkkez bu ay kullandım.

İstiyorsan eğer git doktora derim birşey olmaz

Belki ikizlerim olur :) senin tutmadı mı nasıl oldu?

Aynı ayda oluyo sanıyodum hepsi
Canım bak şöyle anlatayım sana hastalandığın zaman 2.gününde gidiyosun diyelimki sana 5 gün kullanman için klomen verdi.kullandıktan sonra gidiyosun sana şugün çatlatma iğnesi vurul diyor.

Her tedavi sırayla olur.

Ben 22.23.24 menogon vuruldum
22.28 femara kullandım
28 kontrole gittim.
28.29.30 menogon vuruldum tekrar.
28.29.30.1.2 femaraya devam ettim
3 mayısta çatlatma iğnesi vuruldum

Canım bak şöyle anlatayım sana hastalandığın zaman 2.gününde gidiyosun diyelimki sana 5 gün kullanman için klomen verdi.kullandıktan sonra gidiyosun sana şugün çatlatma iğnesi vurul diyor.

Her tedavi sırayla olur.

22.28 femara kullandım
28 kontrole gittim.

Off çok karışıkmış allah yardımcın olsun. Rabbim yüzüne baksın inşallah..

Her tedavi sırayla olur.

22.28 femara kullandım
28 kontrole gittim.
Peki haftasonuna denk gelirse ya mesela

Peki haftasonuna denk gelirse ya mesela
Heralde o ogünü düşünür özele gidiyorsan c.tesi günleri açık oluyor devlete gidiyorsan ogünü zaten konuşursun birşey olmaz..Zaten hafta sonu yoksa ogünden 1.2 gün önve yada sonra çağırır

Heralde o ogünü düşünür özele gidiyorsan c.tesi günleri açık oluyor devlete gidiyorsan ogünü zaten konuşursun birşey olmaz..Zaten hafta sonu yoksa ogünden 1.2 gün önve yada sonra çağırır
Siz yumurta takibi ile mi hamile kalmıştınız sanki hatırlıyorum:)

Back