Yumurta takibi yaptiranlar yardimm lutfen

galina_

Ve Son Sözü Hep Alınyazısı Söyler...
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2014
775
549
128
Selam arkadaslar,
Adetin 13.gunu yumurta takibine gittim 18mm olusmus iyi dedi ve gun asiri iliski onerdi bi haftayi degerlendirmemi onerdi.. pzt gunu yine ultrasona giricekmisim oda adetimin 17.gunu oluyo yumurta catlamismi bakilcakmis hatta istersem pzt bakilmayip 21.gun progestern yapilincada anlasilirmis..ama ben ikisinide istedim
Sizlere sorum, progestrn kac olursa normaldir ve bu yumurtanin catlamama sansi nedir? Ilk defa tedavi amacli gittim ve anlamiyorum yardimci olursaniz cooook sevinirim :) bu arada 13 aydir evliyim haziranda ayinda kimyasal gebelik gecirdim

canım merhaba,

1 aşılama ve 1 tüp bebek tecrübesi olan biri olarak umarım soruna cvp verebilirim.
yumurta büyüklüğün 13.gün için gayet iyi.
yumurtlar 18-21 mm arasında çatlıyor.çatlayan yumurta sperm ile karşılaşırsa döllenir.
yumurta çatladığında rahim kalınlığı yani endometrıumun da doğru orantılı olması gerekir.
rahim kalınlığı uygun olursa , döllenen yumurta rahime tutunur.
çatlamama olasılığı var tabi ama bu anormal bir şey değil.
herşeyi normal olan her kadında bazı aylarda yumurta çok oldunlaşır 23-28 mm olur ve çatlamadan atılır.
progesteron rahim kalınlaşmasını sağlayan hormondur.
benim tüp bebek tedavimde transferden sonra hergün progestan iğnesi olmuştum.
döllenen embriyolar rahime daha kolay tutunsun diye.
umarım faydalı olmuştur.
stres yapma inşallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.
sevgiler,

Cok cok tesekkur ederim bilgi icin ilgin icin Kk de bi arkadasin asilama yaptirdigini ama endometrium yuzunden gebe kalamadigini okumustum asilamadan sonra ogrenmis yani simdi senin yazdiklarinida okuyunca hani bende kimyasal gebelik gecirdimya acaba bende de varmidir tutunamadi sonucta benimde ne evhamliyim dimi
Sen suan ne durumdasin canim bebek varmi? Birde sanirim bu progestrn ignesi hani hamile kalip kanamasi olan dusuk tehlikesi olanlar icinde gecerli dimi? O zaman egerki 21.gunumdeki progestrn seviyem istenilen durumda degilse igne onericek doktor...

cnm ben şuan beklemedeyim.
para biriktitip martta 2. tüp bebeğe geçmeyi planlıyoruz.
bende cumartesi günü doktora gittim.
bu süre zarfında yumurtlama normal mi die kontrol ettirim dedim.
sağ tarafta 19mm yumiş vardı.rahim kalınlığıda 7,5 3 çizgi oluşmuş gayet iyi dedi.
kısmet işte beklioruz bizimkisi sebepsiz infertilite deniliyor.
Rabbim ne zaman uygun görürse bizde sabırla o zamanı bekliyoruz.
dediğin doğru düşük tehlikesi olan bayanlara da progestron veriliyor.
zaten bayanın vücudu her ay düzenli progestron hormonu salgılıyor.bizim gibi tedavide olanlar için daha kolay tutunsun die hormanları arttırıcı ilaçlar veriliyor işte.
sen içini ferah tut doktorun en uygun zamanda takip ile gerekli gördüğü zamanlarda gerekli iğne ve ilaçları verecektir.
umarım meleğine tez zamanda kavuşursun

Selam, sevindim sende de hersey guzel insallah olur marta kadar gerek kalmaz tup bebek tedavisine :)
Benimde 18mm olmustu yumurta persembe gunu bugun yine gittim catlamis cuma gunu progesteron yaptir istersen ama yaptirmasanda olur catladigini gorduk zaten dedi..
Bende cok fena grip oldum kendimi iyi hissedersem cuma gidicem bakalim artik ekim ayinda sevinicekmiyiz
Rabbim tum isteyenlere hayirla meleklerine kavustursun

İnşallah canım Rabbim hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize güzel haberler alırız inş,
sevgiyle kal,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…