yumurta takibi-çatlatma iğnesi hakkında... bildiklerinizi anlatır mısınız?

yalel

Begüm'ün Annesi...
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
5.494
45
363
İstanbul
yumurta takibi dediğiniz aktivite nasıl oluyor kızlar?

bir bilen bana da anlatabilir mi?

ben yumurta takibi yaptırıp, çatlatma iğnesi yaptırmak istiyorum.

takibe ne zaman başlanıyor?
o sırada (benim yumurtlama sıkıntım yok. normal yumurtluyorum, regl oluyorum düzenli) bi ilaç kullanmak mutlaka gerekli mi?
çatlatma iğnesi ne zaman yapılıyor?
iğneden sonra da kontrolü var mı?

nedir bu işin prosedürü? kaça mal oluyor mesela?

bir bilen vardır muhakkak buralarda diye düşündüm. yardımcı olur musunuz lütfen?

Adetinin 2. yada 3. günü doktora gidiyorsun testler ve ultrason muanesi oluyorsun. sonra doktor sana klomen diye bir ilaç veriyor 5 günlük bir kullanım sonunda tekrar kontrole gidiyorsun ve yumurtalarının gelişmesine bakılıyor. sonra yumurtlama gününe kadar 1-2 kez daha gidiyorsun. en son yumurtan büyüyünce (en az 18 mm) çatlatma iğnesini yaptırıyorsun (68 tl) ve 36 saat sonra yumurtaların çatlıyor ilişkiye giriyorsunuz gün aşırı ve adet gününü bekliyorsun. adet olursan hüsran adet olmazsan hamile oluyorsun

catlatma ıgnesınden sonra 24-36 saat arası catlama olabılır oyüzden 36 saatı beklemeden ıgneden 24 saat sonrada bırlıkte olun eger yumurtlama sorunun yoksa ılacsızda takıp yaptırabılırsın bende öyle düşünüyorum ondada sanırım adetten sonra7.gün falan gıdılır ultrasona gırıp yumurtaya bakarlar sonra 9-11 falan tekrar cagırılır yumurtanın catlaması ıcın ıgne yaptırmasada dr ultrasonda bakıp söylüyormus şu günler girin diye ondada muayne parası alır sanırım

teşekkürler kızlar.
her ikiniz de gayet açıklayıcı, konuya farklı açılardan bakan yorumlar yapmışsınız. sağolun.

ben, yumurtlama sorunum olduğunu sanmıyorum, düzenli adet görüyorum. 28-32 günde bir sıkıntısız oluyorum yani. buna düzenli denir mi bilemiyorum. tam günü günüe regl olunca mı düzenli oluyor, emin değilim yani.

ama ilaç (klomen) ihtiyacı oluşacağını sanmıyorum kendimce.. umuyorum yani.
çünkü, gerekecekse, çok geç kaldım. regl oldum-bitti. 3. günümü geçtim yani çoktan.

o zaman ben, adetimin 8. günü gidicem, yani öyle müsait oluyorum (cumartesi ancak).. inşallah 'geç kaldın, öbür ay yeniden gel' demez bana doktor.

teşekkürler tekrar tekrar.

arkadaşlar birde bu çatlatma ignesiyle ikiz kalabilme sansı oluyormu ? yani herşeyi normal bir bayanın bunu istegi dogrultusunda yaptırsa ikiz kalabilirmi acaba?

valla, ikiz mikiz meselelerini bilemiyorum. ama ben bu ay da gidemedim doktora moktora. yine gidemedim, yine gidemedim...
bi de kendime vakit ayırabilsem keşke...

benim yumurtlama sorunum var mı yok mu bilemiyorum.
hamile kaldım daha önce, bir kızım var.
daha öncesinde ve sonrasında da hamile kaldım.

tüm hamileliklerimde, akıntı kontrolünü kullandım. uzayan şeffaf akıntıyı görürü görmez ilişki ile, hamile kalıyorum ben. sorunum olmuyor yani.

ama şimdi o uzayan şeffaf akıntıyı göremiyorum bi süredir. bakıyorum bakıyorum, yok.

o sebeple acaba bi yumurtlama sorunum mu var diye merak ettim.

hem de, erkek bebek istiyorum. nasibimizde varsa, olur diye düşünüyorum. o sebeple, yumurta takibi ve çatlatma iğnesi olmak istiyorum.

bursa'da bu konuda tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı acaba?

Merhabalar yorumlarinizi okuyunca aynı durumdan muzdaribim. Bende regl duzenli. 1 yıl oldu hiç bir sorun yok hamile kalamiyorum. O yüzden bende çatlatma iğnesi için doktora gidim diyorum. Siz faydasıni gördünüz mü sormak istedim

Canım bnde yumurta tembelliği var. Yumurta oluşuyor ama küçük kalıyordu. Doktor klomen başladı . Klomenle yumurtam büyüyo artık. Yumurta 17mm üzerine gelince çatlatma iğnesi vurup iki gün ilişki önerdi. Bu şekilde iki ay denedim olmadı suan üçüncü ayımdayım iğne vurup bekledik yarın adet günüm bakalım olacak mı. Ama sana umut olsun herkesin bünyesi farklı. İlk ayında ikinci ayında Hatta üçüncü ayında bile hamile kalanlar oldu çatlatma iğnesi sayesinde . Bnm hemen olmamasının sebebi yumurtalarımın daha yeni yeni büyümeye başlaması bence ben öyle düşünüyorum . Umarım sen sonuç alırsın.

Hormonlarınıza baktırdınız mı onlarda da bir sorun olmaması gerekiyor hamilelik için

Inşallah biran önce hamile kalirsin canım benim

Hormonlarınıza baktırdınız mı onlarda da bir sorun olmaması gerekiyor hamilelik için
Hic bir sorun yok buna rağmen 1 yıl olacak hamile kalamadım. Yani biraz maddi sorunlardan dolayı özel doktora gidemedim. Simdide 1 yıl olunca uzuluyorum. Sogan kuru denim diyorum bu ay .bi yandanda ozel diktora gidim diyorum .Bugün adetimin 2. Gunu ama esim calisiyor yarinda pazar gidemicez doktora yine catlatma ignesi kalacak anlayacaginiz

Yumurtlama günlerinizi takip edip o günlere önem verin ovulasyon testiyle takip edebilirsiniz bi sorun yoksa hamile kalırsınız zaten kafaya takmamak en önemlisiymiş ama insan ister istemez takıyor ben de aynıyım

Işte takmasak en güzelde takiyoryz ne yazıkki rabbim sizede banada bütün isteyenlerede kısa zamanda nasip eder insallh canim

Ben bazen 4. Günü gidiyordum klomen verecekse 5. Gün başlatıyor beni öyle başlatmıştı yani

Peki klomen çatlatma iğnesi falan bunlar yaklaşık ne kadar ücreti acaba
İğneyi 100e almıştım sanırım klomen 10-15 civarıydı yanlış hatırlamıyosam. Bana günde 4 tane vermişti 5 gün kullanmıştım o yüzden 2 kutu almıştım

Anladım çok teşekkür ederim canım. Benim bir iki ay sonra başlamam daha uygun olacak ozaman:)) bu arada son zamanlarda kime yada hangi siteye boyle sorularimi yazdiysam sogan kürü oneren cok oldu bende cok sasirdim .bi onu denerim bu ay olmazsa

Ben de yapmıştım onu bilmiyorum bi faydası oldu mu diye ama denemekte fayda var tabiki. Adet bitiminden 2 gün sonra başla ona 15 gün kullan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…