Yumurta rezervleri ve kalitesi

muradim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2008
28
0
86
Diğer
Merhaba arkadaslar,ben37 yasindayim ve yumurta rezervlerimde azalma var, yumurta kalitesi cok düsük,bunun icin ne yapacagimi bilmiyorum.yumurta rezervlerini ve kalitesini yükseltmek icin herhangi yöntem varmidir? Aranizda böyle bir durumla karsilasan var mi?yada bu durum hakkinda bir bilgisi olan var mi? yazarsaniz cok sevinirim.

merhaba öncelikle geçmiş olsun canım benim sorunumda seninkiyle aynı ben 31 yaşındayım ama benimde rezervim azmış ben 1 ay dhea kullandım doktorum önermişti bu seferki denememde yumurtam biraz fazlalaşmış istersen bi arat internetden bu ilacı daha fazla bilgi alabilirsin iyi şanslar.a.s.

gecmiş olsun canım bende dhea duydum burdaki ecz sordum bulamadım gene arastırıcam bide ben safranı duymustum dong Quai vra bide istersen bunlarıda arastır ben arastırdım cok sonuc alan var bolsans gene bişeyler bulursam yazarım sana canımmm......

yardimlariniz icin tesekkür ederim, bende 1ay kadar dhea kullandim fakat her hangi bir basarisini görmedim.baska tavsiyelerinizi bekliyorum

merhaba öncelikle geçmiş olsun canım benim sorunumda seninkiyle aynı ben 31 yaşındayım ama benimde rezervim azmış ben 1 ay dhea kullandım doktorum önermişti bu seferki denememde yumurtam biraz fazlalaşmış istersen bi arat internetden bu ilacı daha fazla bilgi alabilirsin iyi şanslar.a.s.
Kullandığın DHEA'nın markasını ve neredn aldığını yazar mısın canım?

canım ben solgarın kullandım ama buralarda bulamıyorum eğer bu denemem tutmazsa(allah korusun) yurtdışından getirticem.

Yumurta sayısı konusunda problemi yaşayan bir arkadaşımızın yazısınından alıntıdır. Ancak arkadaşım benim gibi hipogonadotropik hipogonadizm hastasıdır. Yani ancak ilaçla adet olabiliyor. Bilginize.

"Ben 25 mayis 2007 de kizlarim Alara ve Dilara'ya kavustum.Bircok tedavi, arastirma, uzuntu, stres dolu gun, yerini koskocaman bir mutluluga birakti. Bana da donor egg onerilmisti vakti zamaninda. Olusan yumurta sayisi ilk tedavimde 3, ikincisinde YOK (iptal), ucuncu tedavimde 6 ve son tedavimde 12 oldu. Tabi ben bunu kullandigim bazi urunlere bagliyorum. Neyse sizlere yazmak istedim cunku bende cok umutsuz bir surecten sonra kavustum yavrularima ve sizleri cok iyi anliyorum.Belki sizlere bir faydam olur dusuncesi yaziyorum. Dilerseniz neler kullandim tedavim oncesinde onlarla baslayayim.Bunlari kullanirken doktorumun da onayini aldim kesinlikle. bunlari son iki tedavimde kullandim ve yumurta sayimdaki artis dogru birseyler yaptigimin kaniti oldu.
Tedaviden 3 ay evvel :
L'carnitine (Gunde 1 adet)
L'arginine - L'ornithine (Gunde 1 adet)
Dong Quai ( Adetin 1.gununden 14. gunune dek 2 adet)
Folic Asit ( Bunu surekli kullandim gunde 1 adet)
Tedaviden 1 ay evvel wheat grass kullanmaya basladim. Yumurta toplanana dek gunde 1 defa 7 adet, transferden sonra da gunde 2 defa 7 ser adet aldim. Bu hem yumurta gelisiminde etkili hemde tutunmayi kolaylastiriyor. Transfer sonrasinda bolca bogurtlen yapragi cayi, dut kurusu, findik fistyik tukettim.Bunlarin tutunmaya olumlu etkisi oldugunu okumustum.
Ama son tedavimde ulastigim 12 adet yumurtayi 3. tedavimden sonra doktorumun bana onerdigi DHEA 'ya borcluyum saniyorum. Doktorum birsonraki tedavime dek (Ben yilda bir defa Turkiye'ye geldigimde deniyordum) bu ilaci kullanmami onerdi. Bu ilacin yumurta rezervini artirdigindan bahsetmisti.Ve ben 1 yil boyunca bunu da diger kullandiklarima ekledim ve cok sukur hamile kaldim.Bu arada yumurtalarim cok kaliteli idi. "

Arkadaslar, DHEA tedaviye başladıktan sonra da kullanmaya devam ediliyormu? Yoksa iğnelere başlayınca kestiniz mi?

kızlar böyle bir topic neden uzun soluklu olmamış hayrettt bonadea arkadaşım verdiğin bilgiler için saol bebek yolunda ne kadar mücadele ettiğini biliyorum şimdi hamişsin Allah sağsalim kucağına almayı nasip etsin hem diğer sitede hem burada herkesin yardımına koşuyorsun iyi yürekli arkadaşım Allah senden razı olsun.

bende aynı dertten muzdaribim arkadaşlar 3 denemem ve maalesef yumurta sayısı az ve kalitesiz ben 2 ay dhea kullandım faydası olmadı daha fazla kullanmak gerekiyor galiba başka bilgisi olan arkadaşlar veya bizim gibi olup başarılı olanlar burda bilgilerini paylaşşsın lütfen

bu dhea nın herekese faydası olmuyormu kızlar yoksa uzun süre mi kullanmak gerekiyor esingül arkadaşımızın dediği gibi

mrb ,,ben bu sitede yeniyim,,
benimde problemim aynı kızlar ,,yaşım 38:((
1 negatif mikro denemem var,,şimdi tekrar denicem kısmetse
ben o negatif denemeden sonra arginin max diye bitkisel bi vitamin kullandım,,sonra bıraktım iiaslında sanırım faydası vardı,,gerçi yumurta takibi yaptırmadım ama,,
bakalım inş.hayırlısı olur,,
bide tarçın,,çörekotu nu duydum

bugün pcos hastası olanlara verilen şeker hastalığı için de verilen bi ilacın yumurta kalitesi için kullanıldığını söyledi arkadaşımın biri..acaba doğrumudur?polikistik ver olmadığı halde bu ilaç doktorlar tarafından veriliyo mu merak ediyorum.yani sırf yumurta kalitesi için..1 ay kaldı yeni tüp bebek denememize takviye ve yumurta kalitesine etkisi kesin bi destek almak istiyorum ama araştırdığım kadarıyla çoğunun bilimsel geçerliliği yok..

bugün pcos hastası olanlara verilen şeker hastalığı için de verilen bi ilacın yumurta kalitesi için kullanıldığını söyledi arkadaşımın biri..acaba doğrumudur?polikistik ver olmadığı halde bu ilaç doktorlar tarafından veriliyo mu merak ediyorum.yani sırf yumurta kalitesi için..1 ay kaldı yeni tüp bebek denememize takviye ve yumurta kalitesine etkisi kesin bi destek almak istiyorum ama araştırdığım kadarıyla çoğunun bilimsel geçerliliği yok..

Arkadaşlar bende 37 yaşındayım FSH değerim 54 yumurta rezervini arttırmak için Üsküdar da Ermiş aktardan yumurta geliştirici macun ve çay aldım içeriklerini bilmiyorum ama 1. kutudan sonra FSH değerim 8 e düştü bu arada 3 ay boyunca da DHEA kullandım bunların sonucunda 1 tane folikül oluştu sonra iğnelere başladım folikül sayısı 3 e çıktı. tansfer sonucum pozitif şu anda 3 aylık hamileyim. yüce rabbim her isteyene hayırlı evlat nasip etsin

flztrgy, süper bir haber bu şahanesin, tebrikler canımm bak işte azmin sonu bu,

kızlar buna benzer topic var biz orada buluştuk yumurta rezervinde azalma olupta başarı elde eden varmı adında,

ben orada çok şey yazdım kalitesi için, çok arkadaş çok deneyim paylaştı,
lütfen o topicden okuyun, çok faydalı bilgiler var,

ben çok şey öğrendim ve uyguluyorum, su anda 3. denemedeyım yeni başladım tedaviye, inşallah ben de senin gibi 3 yumurta çıkarırım:),

bende de sorunaynı çünkü fsh 16 idi ama amh 0.1 yani rezerv testi,

bende senin aldığın macundan yaptırdım aktara özel, onların içinde, özel iyi kalite bir bal, karanfil, safran , hayıt tohumu, kudret narı pekmezler, üzüm ektratı, sarı kantaron ve daha çörek otu felan var birkaç şey daha var,
ayrıca çaylarda bende kullnıyorum ve fsh düştü hakıkaten, hayıt tohumu çayı, adaçayı, böğürtlen yaprağı, civan perçemi, sarı kantaron, meyan kökü, biberiye yaprağı, bunları karıştırıp bir tutamını demleyıp içiyorsunuz,
internetten, çok faydalı olduğu söylenen Viola, ve Vitex destek haplarını da deneyin,
ben o topicde bunların içeriğine kadar yazdım , ve kullananlar hamile kalmışdı ustelık bizim durumumuzda olanlar yani umut var arkadaşlar,
birde omega3, dong guaı , qenzımq10 gibi antioksidan ve vitamin ile folbiol almayıda ihmal etmeyin lütfen:),

ayrıca tamamen saf ve doğal özel üretilmiş bir zeytin yağı var, onu kullananlar ve kuyruk sokumuna ve kasıklarına masaj yapanlar, kahvaltıda ekmek ıle banarak yiyenler tedavı sırasında çok faydasını görmüşler, ve hamıle kalmıslar, nur suresin de de var zaten zeytın ne kadar kutsal bir yiyecek.
isteyen varsa email adreslerini zeytinyağı için verebilirim özelden mesaj atanlara, çünkü bu bakkal ve marketlerde bulunmayan, az sayıda üretilen bir yağmış ve sahibi hanım , rezervz azlığı çeken birisiymiş ve 42 yaşındaymış, nur suresınde okuyunca bu işe girşmiş ve özel saf , doğal , katkılı kımyasal olmayan bir yağ üretmiş kendi kullanmış ve 3 ay sonra ıkızlere hamıle kalmıs tabı tedavıde görmüş ama doğal beslenmenın faydası muthıs diyor, simdi buyağı bu sebeple çok titiz yapıyorlarmış taş baskıymış tekniği ve sadece email ile isteyenlere gönderiyorlarmış,

valla denemekten ne çıkar değil mi? zaten kuranda zeytın hurma, sarıkantaron, zencefıl , safran dan bahsedıldıgıne göre vardır hıkmetı :))))),
sevgiler herkese,

arkadaşlar merhaba, ben burda yeniyim.
eski forum yorumlarınızı epeydir takip ediyorum. bazı sorularım olacak yardımcı olursanız sevinirim..biz de 5 senedir bebiş için çabaıyoruz. bu seneye kadar açıklanamayan infertilllerdendik. bu sene sadece bir kere FSH seviyem 15 oldu. dr um hemen tüp bebek dedi.öncesinde zaten 2 başarısız aşılama, 1 tüp bebek (1 yumurta,1 embriyo ve fragmenteoldu transfere gelemedi) deneyimimiz olmuştu ama hiç kimse de yumurta rezervimden bahsetmemişti.
ağustos 2011 de bu fsh değeri neticesinde yine tüp bebek denedik 3 folikül, 2 yumurta ve 2 si de olgunlaşmamış çıktı yine iptal. şimdi dr um ekimde gel dedi. yani 1,5 ayım kaldı. araştırırken sizi buldum. bitkisel kürlerinizi okudum. bir kaçını denemek istiyorum. daha evvel i. saraçoğlunun danışanıydım ama olmadı. Folik asit ve diğer vitamileri bir de arı sütü, polen, ginseng karışımlı bir hap ve bal karışımını zaten kullanıyorum.aşağıdaki kürlere ne zaman başlayıp ne zaman bitireceğimi (mesela yumurtlama döneminde yada adetliyken içeiliyomuyuz) bilmiyorum. yardımcı olursanız sevinirim..kullanmak istdiğim kürler:

1) sarıkantaron+ papatya+ karanfil çayı
2) hayıt kürü
3) L'carnitine- L' arginine
4) dong guai
5) DHEA
şimdiden teşekkrler...

Back
X