yumurta rezervim çok kötü

omrum3208

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2014
110
18
Hocam 32 yaşındayım benimde yumurta rezervim kötü amh yaptırdık çok düşük çıktı tüp bebek tedavisine başladık bütün ilaçları düzenli bir şekilde kullandım fakat sadece bir yumurta oldu transfer gerçekleşmedi şimdi aradan 4 ay geçti ve bu süreçte birde histereskopi yöntemiyle polip ameliyatı oldum şimdi tüp bebek tedavisine tekrar başlayacağız dün kontrole gittim 2 yumurtam olmuş fakat biri kistleşmiş o yüzden desolett başladık 21 gün kullanacağım 2 gün ara verip lucrin e başlayacağım ama tekrar aynı sonucu almaktan çok korkuyorum siz bu konuda ne dersiniz acaba?

Merhabalar : yumurta rezerv azlığı önemli bir problemdir.
Yumurta kalıtesıni artırmak adına bazı önlemler alınabılır. Sigara içimi var ise bırakılması , fazla kılo var ıse kılo verılmesı, saglıklı beslenme, egzersiz, bazı esansıyel amınoasıtler, omega3, antıoksıdan gıda ve ılac takvıyelerı ıle tedavının desteklenmesı elde edılecek oosıt(yumurta )kalıtesını artırabılmektedır.Ayrıca tüp bebek ılac protokolde yapılacak duzenlemeler ıle de yumurta kalıtesını artırmaya calısılmalı tabı bu tecrubelı ellerde mumkun olmaktadır.
Bu hastalarımızda yumurta büyütme - toplama - tekrar eden denemeler ara basamaklarda siklus ıptallerı( yeterlı yumurtalık yanıtı olmama nedenlerı ıle) olabılecegınden; sure uzun olabılmekte. Bu nedenle bu hastalar mümkün olduğu kadar mücadeleci olmalıdır.
Havuz yönteminde hastadan bir kaç kez yumurta toplanıp embriyo oluşturulup mevcut embriyoların en iyileri seçilerek verilmesı ( hatta yeterlı sayıda embrıo var ıse genetık tarama yapılarak secılmesı) faydalı olucaktır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…