O dünya benim de başıma yıkılmıştı aynı sebeple. Çok iyi anlıyorum seni. Dr fsh yüksek, yumurtalıkların da iyi görünmüyor, rezervin az dedi. Bundan 5 yıl önce. Aşılama bile denemeden rapor çıkardı ve üni hastanesinde ilk tüp bebek tedavisine başladım. Sonuç kimyasal oldu. 2 ay sonra 2.tedaviye başladım ve dış merkez olarak şişli memoriala gittim. 3,5 yaşında bir oğlum var şükürler olsun. Kardeşi olsun istedik sonradan, o arada kendiliğinden hamile kaldım ama düşük oldu. 3 ay önce 3.tedavi yine kimyasal oldu. Bir hafta önce 4.kez transfer yapıldı salı günü test günüm. Bence negatif. Dondurulmuş embriyolarım var yine vazgeçmeyeceğim.Herkese selam .Bir yildir bebek icin ugrasiyoruz henuz bir adim atmis degilim.bir kac dojtor degistirdik hepside bi problem yok her sey yolunda.Stres yapma,tatile cik kafan dagilir.Cogu kisi boyle yapiyor tatilden hamile donuyorlar dendi.Cevremdeki cogu arkadasim ya hamile ya cocugu var.Kafaya cok taktigim icin olmuyor diyorlar.sanki kendi baslarina gelse takmicaklar.ki Rabbim kimseye yasatmasin bu duyguyu .isteyen herkese de nasip olur insallah.en son gittigim doktor digerlerinden farkli olarak yumurta rezervimin az oldugunu soyledi ve normal yolla hamile kalamayacagimi ya tup ya asilama onerecegim diye ekledi.dunya basima yikildi sanki nasil sarsildim .Dunyanin sonu gelmis gibi hussettim.tuhaf duygular yasayanlar daha iyi alayacaklar...simdi amh degerimin cikmasini bekliyorum .degerlere gore seceneklere basvuracagim.olumsuz dusunuyodum neden bilmem dua ettikce icim aciliyor hic olmama durumu bile korkutmuyor sanki .bu sureci yasayan arkadaslarim neler yasadiniz tecrubelerinizi paylasirsaniz cok sevinirim
Bu kadar kısa sürede öyle pat diye girilmez menopoza, korkma canım. Fsh amh kaç çıktıAynen.2 ay klomen catlatma ignesi yapildi ama hic sonuc elde edemedim.yumurta catlamayinca kist olusuyor.adetim 5 gun gecikdi persembe gunu beta hcg yaptirdim negatuf cikti.ama hala regl olmadim.duzeninde bozuldu ya.Acaba erken menopoz mu yasiyorum .
Merhaba, öncelikle hiç birşekilde moralinizi bozmayın derim:) Çünkü benim değerlerime göre hiç bir doktor normal yolla hamile kalamayacağımı hatta ve hatta fsh değerim 16'nın üzerine çıktığı için de tüp bebek bile olsa çocuk sahibi olmamın zor olacağını söylediler.Yaşım 36, amh değerim 0,33. Düşük yumurta rezervine sahip olmam acil olarak tüp bebeğe başvurmam için doktorlar nezdinde önemliydi.3 doktor gezdim, en son gittiğim Profosör benim değerlerime sahip olan bir hastanın normal yolla hamile kalabilme olasılığı 20'de 1 dedi.Eşim de dedi ki neden o 20 hastadan 1 kişi biz olmayalım.3- 5 ay daha kendimiz deneyelim olmaz ise tüp bebeğe başvuruda bulunuruz dedik.Kimse yok mu tecrubelerini aktaracak.
benim fsh yüksek değil ama amh düşük bende kullanabilir miyim dedikleriniziMerhaba, öncelikle hiç birşekilde moralinizi bozmayın derim:) Çünkü benim değerlerime göre hiç bir doktor normal yolla hamile kalamayacağımı hatta ve hatta fsh değerim 16'nın üzerine çıktığı için de tüp bebek bile olsa çocuk sahibi olmamın zor olacağını söylediler.Yaşım 36, amh değerim 0,33. Düşük yumurta rezervine sahip olmam acil olarak tüp bebeğe başvurmam için doktorlar nezdinde önemliydi.3 doktor gezdim, en son gittiğim Profosör benim değerlerime sahip olan bir hastanın normal yolla hamile kalabilme olasılığı 20'de 1 dedi.Eşim de dedi ki neden o 20 hastadan 1 kişi biz olmayalım.3- 5 ay daha kendimiz deneyelim olmaz ise tüp bebeğe başvuruda bulunuruz dedik.
Ben bu sürece ilk başladığımda değerlerimi öğrendiğimde arı sütü, bal ve polen ile 3 ay boyunca kullandım. Bir de fsh değerim yüksek olduğu için sabah hayt çayı akşam da aslan pençesini aç karnına içtim.
Ve sonuççç:) Şuanda 4 haftalık hamileyim, hem de normal yolla:)
Umarım dileyen herkese Allah nasip etsin.
Sakın ama sakın ümitsizliğe kapılmayın, mucizeler hep var:)