Gebeliğe Hazırlık Yumurta neden çatlamaz?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

nileri

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2009
275
107
628
34
Arkadaşlar şimdiye kadar böyle olmamıştı
Hiç.her ay düzenli adet olurdum.geçen ay da olduö ancak pıhtı değil sadece leke gelmişti.bu ay gecikmem olunca doktora gittik hamilelik sandık meğerse geçen ayki yumurtam çatlamamış o yüzden regli olmamışım.çatlamayan yumurta kist olmuş onun için duphaston verdi doktor.

Merak ediyorum yumurta neden çatlamaz?yediğim içtiğim yaptığım bir şey mi sebep oldu?daha önce olmamıştı hiç.yeni evliyim 3 aylık .çocuk istiyoruz.moralim çok bozuldu.tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.

Stres yapma daha yeni evlisin olur insallah kÜr dene
yumurta yeterince buyumedigi ve gelismedigi icin çatlamaz

Stres yapma daha yeni evlisin olur insallah kÜr dene
yumurta yeterince buyumedigi ve gelismedigi icin çatlamaz
Teşekkürler.Evet yeni evliyim ama yaşımız ileri.ikimiz de 33 yaşındayız.yumurtanın yeterince büyümemesinin sebebi ne olabilir acaba?

Çok normal, hormonların dengesi kaymıştır. Kist zaten zamanla gidecek. Bide yumurtalıkları aktifleştirmek için bişey kullanmış mıydınız o ay?

Teşekkürler.Evet yeni evliyim ama yaşımız ileri.ikimiz de 33 yaşındayız.yumurtanın yeterince büyümemesinin sebebi ne olabilir acaba?
en buyuk neden stres ,sigara falan kullananiyorsaniz buda sebeb olabilir moraliniz hic bozmayin drunuz ilac vermis kist icin onu kullandiktan sonra insallah meleginiz olur birde eski bir hemsire tanidigim vardi sakizi toz tarcina batırıp cignersen yumurta gelisir demisdi ben uyguladiktan sonra hamile kaldim rabbim sizede nasip eder insallah sadece streslenmeyin herseyi akışına bırakın

Teşekkürler.sadece sebebini merak ettim.
Yumurtanın çatlamamalı polikistik overden dolayı oluyor diye biliyorum. Bende var. İyi bir doktora görünüp hormon tahlillerinizi yaptırmanızı tavsiye ederim. Benim adetlerim düzenli. Bir kaç sene çocuk düşünmedik. İsteyince hemen olur diye düşündüm. Sonra doktora gittik bir çok doktor polikistik over olduğunu göremedi hafif ve küçük var bende ama üniversite hastanesinde doçent olan doktorlar gördü. Umarım yoktur sizde bir sorun. Ama ben suan sıkıntı yaşıyorum gebe kalmıyorum bu sebeple sizi bilgilendirmek istedim. Tedbir alın öncesinde diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…