• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurta kisti

Btlll06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2019
183
76
48
31
Merhabalar benim yumurtalikda 3 cm lik kist var ve hiç çocuğum yok doktor bana rahimden amelyt etmiycem dedi çocuk için karnimdan girip alcakmis acaba bunu ameliyatsız yok edemezmiyim

Merhabalar benim yumurtalikda 3 cm lik kist var ve hiç çocuğum yok doktor bana rahimden amelyt etmiycem dedi çocuk için karnimdan girip alcakmis acaba bunu ameliyatsız yok edemezmiyim
Kisti mi karnindan alacak laparoskopi yani yanlis mi anladim?ayrica 3 cm over kiste neden ameliyat dedi?

Kisti mi karnindan alacak laparoskopi yani yanlis mi anladim?ayrica 3 cm over kiste neden ameliyat dedi?
Once ilac tedavisi yapması lazim eger tedavi ile kuculmuyorsa takip altina alip büyüyor mu ona bakmali ve 5 cm altina zaten ameliyat demiyorlar hemen

Bilmiyorum laparkopi duymadım da daha önce çikolata kistim vardı ilaç kullandım adetimle gitmişti buna rahimden değil de karından alcam dedi yani çocuk yokya rahmi bozmamak için

Bilmiyorum laparkopi duymadım da daha önce çikolata kistim vardı ilaç kullandım adetimle gitmişti buna rahimden değil de karından alcam dedi yani çocuk yokya rahmi bozmamak için
Ayrıca bunun ilaç falan tedavisi yokmu ki özel hastane de doktorum hpv için yeni buldum aslında doktoru öneri üzerine

Karin dedigi gobek alti kasiktan laparoskopi ile kapali ameliyat yapacak.ama 3 cm icin eger dermoid degilse alinmaz..benim de su an 5cm ve kati kist.hamilelik istiyordum doktorum ilac tedavisi denedi birkac ay bekledi kuculmeyip buyudugunu anlayinca simdi almayacagim dogumda aliriz dedi.simdi cin3 ciktigi icin hazir operasyon yapiyorum kisti de alalim dedi..ben 5cm lik kistle hamile kalabilir miyim dedigumde evet sorun degil demisti.3 cm ameliyat icin cok kucuk geldi bana..ama daha bilgilileri varsa yazar sanirim

Ayrıca bunun ilaç falan tedavisi yokmu ki özel hastane de doktorum hpv için yeni buldum aslında doktoru öneri üzerine
Yumurtalik kisti ise benim de oyle..once 1 ay dogum kontrol hapi denedik regl sonrasi boyutuna baktik.bekledik 1 ay sonra tekrar denedik.benim kistimde kuculme oladi ilac tedavisini biraktik.

Karin dedigi gobek alti kasiktan laparoskopi ile kapali ameliyat yapacak.ama 3 cm icin eger dermoid degilse alinmaz..benim de su an 5cm ve kati kist.hamilelik istiyordum doktorum ilac tedavisi denedi birkac ay bekledi kuculmeyip buyudugunu anlayinca simdi almayacagim dogumda aliriz dedi.simdi cin3 ciktigi icin hazir operasyon yapiyorum kisti de alalim dedi..ben 5cm lik kistle hamile kalabilir miyim dedigumde evet sorun degil demisti.3 cm ameliyat icin cok kucuk geldi bana..ama daha bilgilileri varsa yazar sanirim
Bakalım şuan için ön planda değil zaten olmadı başka görüşlerde daha sonra

Merhaba. Bende de geçen ay 6 cm di. Dr doğum kontrol ilaci verdi bu ay 5 cm olmuş gel alalim dedi fakat gobekten delik acip alacağını sikinti olursa o esnada sezeryan gbi kesik atip oradan çıkaracağını söyledi. Açıkçası cok korktum ve bu ay daha bekleyelim 1 cm küçülmüş dedim onceki aya göre.tekrar doğum kontrol iciyorum. Sizin kist varken sanirim gebelik oluşmuş. Bana doğum kontrol ilaci verdiği icin gebelikte oluşmuyor.

Bencede Yumurta kisti ıcın ameliyat sart mi bu kadar bılmıyorum ama 3cm yanı saskınım.ıyı arastıtıp ogrenin. Ben hamıle kaldıgımı ogrendıgım gun Yumurta kıstım oldugunu da ogrendım ve Dr dogumla kuculur atarsın dedı yada alırız dogumla gider dedı o an. Gecmıs olsun dıkkat edin ve ıyı bir tedavi gorun bence.

Bencede Yumurta kisti ıcın ameliyat sart mi bu kadar bılmıyorum ama 3cm yanı saskınım.ıyı arastıtıp ogrenin. Ben hamıle kaldıgımı ogrendıgım gun Yumurta kıstım oldugunu da ogrendım ve Dr dogumla kuculur atarsın dedı yada alırız dogumla gider dedı o an. Gecmıs olsun dıkkat edin ve ıyı bir tedavi gorun bence.
Teşekkür ederim

Benim de 3 cm lik over kistim vardı doğum kontrol hapı verdi kistim geçti geçen yine oldu adet söktürücü verdi yine geçti benim Doktorum bu kiste ameliyat olmaz dedi

Canım kaç ayda hamile kaldın benim de kistim vardı geçti 2 aydır deniyorum bu 3. Ayım daha olmadı

Benim de 3 cm lik over kistim vardı doğum kontrol hapı verdi kistim geçti geçen yine oldu adet söktürücü verdi yine geçti benim Doktorum bu kiste ameliyat olmaz dedi
Evet dogru demis benim senelerdir olusuyor ilacla yokediyoruz 1 tanesi inatci cikti 6cm w ilasti mecbur kaldik..yarin da 5cm icin ameliyat olucam o da icerigi kati diye..ama 3 cm ameliyat icin cok erken

Canım kaç ayda hamile kaldın benim de kistim vardı geçti 2 aydır deniyorum bu 3. Ayım daha olmadı
Ben de hamilelik dusunuyordum kistle hamile kalabilirsin dogumda aliriz dedi doktorum ama cin3 ten leep olmam gerekince alalim o zaman dedi.

yine çikolata kistiyse eğer ameliyat kesinlikle önermem, laporoskopi de olsa sonuçta yumurta rezerviniz etkilenecek ve ameliyat çözüm değil ilk 5 yıl içerisinde malesef tekrar ediyorlar. Evliyseniz çocuk öneririm , gebe kalamıyorsanız önceliğiniz tüp bebek olmalı .

Back