Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhabalar benim 15 aylik bir oglum var yumurtayi gunasiri mi yoksa hergunmu vermeliyim bide omlet falan olarakta sevmiyor hasliyorun sadece beyazini yiyiyor sarisina nasil alistirmaliyim.buarada keci boynuzu pekmezi vermek istiyorum yogurduna katip versemmi fayda olur kan yapar ama bazilarida sut urunleri pekmezin vitaminini alir diyor yardimci olursaniz cok sevinirim iyi aksamlar..
canım kuzularim...
Kayıtlı Üye
merhaba..
benim bebeğim daha küçük,yumurta kkonusunu bilemiyorum ama,süt ve ürünleri demir içeren besinlerle alındığında demir emilimi az oluyor vücutta istediğiniz gibi yararlanamıyor..C vitamini ile almak daha doğru demiri..portakal mandalina suyuna katın pekmezi vücutta emilimi yüzde yüz olur..kendimden biliyorum yetişkinler içinde aynı şey,ben çok kullandım pekmezi bu şekilde kendimde..
ben kizima 8 aylikken yumurta sarisi vermeye basladim ve o gunden beri hemen her gun veriyorum,ama bastan miktar az azdi sonra sonra gunde tam yumurta sarisina ulasti,bizde de tam tersi beyazina pek ragbet etmiyor.Sarisini normal yada labne peynir ile karistirip yedirmeyi dene,yada sevdigi sulu bir gida olsunyaniinizda ,azcik yumurtadan azcik ondan verirsin oyle oyle gider bir yumurta sarisi.gun asiri yada her gun olmasi konusunda cesitli fikirler var,ben her gun tam bir yumurta sarisi olmasa da en az yarimi yedirmeye calisiyorum.
canım az önce okudum 9-12 YALIK BEBEKLERE YUMURTAyı herün verebilirmişsin ama küçükse gün aşırı yumurtanın sarısını verecekmişsin ama sen doktorunu ara sor bunlar önemli şeyler garanti olsun ok.
Cevaplariniz icin cok cok tesekkurler:))