• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurta dondurma işlemi

Busradeniz03

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2020
1
0
1
35
Bir kac sey sormak istiyorum.30 yasindayim amh degeri 0.4 cikti.ultrasonda gorulen 5 adet yumurta var.adet duzensizligim falan yok.ama yumurta sayisinin dusuklugunden dolayi doktorum yumurta dondurmayi onerdi. Islemi yaptiracagim ancak merk ettigim bazi seyler var.yumurta dondurma isleminden sonra adet normal devam ediyor mu? Yumurta dondurulduktan sora vucuttaki yumurta rezervi bitiyormu onu anlayamadim.yani normal yolla hamile kalma sansi yok mu oluyor.yoksa yine ayni sayida yumurta vucutta bulunmaya devam mi ediyor. Bilgisi olanlar yazabilirse sevinirim.

Bir kac sey sormak istiyorum.30 yasindayim amh degeri 0.4 cikti.ultrasonda gorulen 5 adet yumurta var.adet duzensizligim falan yok.ama yumurta sayisinin dusuklugunden dolayi doktorum yumurta dondurmayi onerdi. Islemi yaptiracagim ancak merk ettigim bazi seyler var.yumurta dondurma isleminden sonra adet normal devam ediyor mu? Yumurta dondurulduktan sora vucuttaki yumurta rezervi bitiyormu onu anlayamadim.yani normal yolla hamile kalma sansi yok mu oluyor.yoksa yine ayni sayida yumurta vucutta bulunmaya devam mi ediyor. Bilgisi olanlar yazabilirse sevinirim.
adet görmeniz aynen dewam ediyor ve aynen diğer ay da yumurta olusumunuz oluyor....normal yolla da şansınız dewam eder...dondurma işlemi sadece ileride tamamen rezervi bitmesi ,erken menapoz ihtimaline karşı işi sağlama almadir...yumurta rezervi belli sayıyla doğar kız çocukları ve büyüdükçe azalır ...tekrar yenilenmez. ..her ay belli sayıda oluşur ve adet ile atılır. ..40-45 ten sonra bu azalma hızlanır. ..tabi genetik duruma göre bu durum çok daha erken yaşlarda da olabiliyor...amh degeri ile bu rezerv durumu en doğru tahmin ediliyor ...0.01 ile de hamilelik olabiliyor...tek yumurta niz olur kalitelidir embriyo oluşturur 50 tane yumurta vardır kalitesizdir sonuç alınmaz. ..sağlıklı bir ölçüm iyi bir merkez ve en önemlisi iyi bir doktor bu konuda oldukça yönlendirici olacaktir

Back